Comunicate de Afaceri

Sfaturi utile pentru utilizarea tehnologiilor de debitare laser a diverselor tipuri de materiale

Echipamentele de debitare laser ofera intotdeauna rezultate perfecte indiferent de complexitatea unei comenzi. Unul dintre procedeele de debitare laser a materialelor este cel cu oxigen. Acesta este un procedeu de ultima generatie care ofera viteze mari de taiere iar rezultatul este unul perfect si curat, obtinandu-se suprafete rezistente la coroziune. Procedeul este utilizat mai ales pentru debitarea materialelor metalice.

 Cateva aspecte despre procedeul de debitare laser a materialelor 

 In procesul de debitare laser cu oxigen fasciculul laser este ghidat cu atentie catre suprafata materialului iar operatorul, inainte de a lansa intreg procesul trebuie sa se asigure ca toti parametri au fost introdusi corect. Orice eroare, oricat de mica poate sa distruga suprafata iar ceea ce s-a debitat nu va mai putea fi reparat, obtinandu-se rebuturi.

Operatorul trebuie sa tina cont sa stabileasca si presiunea gazului de taiere in functie de grosimea materialului. Cu cat este mai gros materialul cu atat trebuie redusa mai mult presiunea si, in cele mai multe cazuri aceasta trebuie sa fie mai mica de 1 bar. Presiunea excesiva poate reduce in mod considerabil calitatea materialului debitat insa, trebuie sa aiba grija sa nu reduca presiunea nici mai mult decat este necesar intrucat exista riscul ca debitarea materialului sa nu aiba loc.

Performanta dar si viteza de taiere depinde foarte mult si de capacitatea echipamentului de debitare laser. Operatorul nu va putea avea pretentia sa obtina mai mult de la un echipament care nu are capacitatea sa ofere mai mult decat poate.

O alta conditie esentiala pentru ca debitarea laser sa se produca in parametrii corespunzatori este ca fasciculul laser sa fie la o distanta corespunzatoare fata de material astfel incat sa poata desfasura activitatea pentru care a fost programat echipamentul. Pentru o cat mai buna desfasurare a activitatilor se recomanda planificarea intregului proces incepand de la parametrii care trebuie setati pana la debitarea propriu-zisa a materialelor. Inca un alt aspect important de care trebuie sa tina cont operatorul echipamentului de debitare laser este pozitionarea focarului care trebuie sa se faca exact. Chiar si daca este vorba despre o deviatie de cativa milimetri deasupra materialului poate crea o taiere mult prea larga.

 Debitarea laser un procedeu cu multiple avantaje

 Daca toate procesele si procedeele au fost respectate, atunci materialele debitate cu fascicul laser pot sa fie transportate catre sectiile unde materialele urmeaza sa fie prelucrate mai departe. Rezultatele obtinute prin debitate laser nu pot fi altfel decat perfecte si este un proces care ofera foarte multe avantaje.

Beneficiarii finali vor fi foarte multumiti de ceea ce vor primi iar comenzile se vor putea executa mult mai rapid si mult mai eficient cu ajutorul acestui procedeu. Desigur, nu contestam rezultatele oferite de alte tipuri de debitare a materialelor insa, daca sunteti in cautarea unui procedeu rapid, simplu si eficient atunci debitarea laser este cea care se potriveste cel mai bine pentru a fi utilizata.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: BeinTop

Cauta

Categorii populare