Comunicate de Afaceri

Six degrees of separation - cum vom socializa în 2021 - reconfigurări uimitoare de spațiu propuse de arhitecții Creativ Interior pentru birouri, restaurante, real-estate

Pandemia a reconfigurat modul în care trăim - după un an măcinat de virusul care ne-a dat peste cap viețile, recunoaștem: suntem epuizați. Jurnaliștii de la Huffington Post vorbesc despre pandemic fatigue, extenuarea generalizată cauzată de pandemie. 

Am traversat cea mai lungă perioadă de izolare la domiciliu din istorie, iar relația noastră cu spațiul s-a schimbat: suntem mai preocupați ca niciodată de armonie și siguranță, caracteristici care dau tonul în designul interior post-pandemic. Dacă e facil să găsești inspirație pentru decorul dormitoarelor, al băii sau idei de amenajare living, când vine vorba de spațiile comune, lucrurile stau diferit; pandemia a reconfigurat felul în care vom merge la birou, la restaurant sau cafenea. Arhitecții Creativ Interior, Octav Roman și Natalia Berezovskaia, povestesc despre reconfigurările de spațiu la care apelăm din pricina pandemiei.

Distanțare prin design

În 2020 apare conceptul de Plex Eat, propus de arhitectul Cristophe Gernigon; astăzi, un an mai târziu, pereții separatori din plexiglas sunt în continuare nelipsiți. 2021 e despre distanțare prin design și despre separarea inteligentă și estetică a spațiilor; pereții și paravanele naturale, din bambus, separeurile și spațiile modulare sunt trendurile principale atunci când vine vorba de cafenele și restaurante. 

 "Designul interior a devenit după 2020, o chestiune ce ține de starea de bine și de siguranța și mai puțin despre ultimul trend."  - Octav Român, arhitect

2021 - decăderea spațiilor deschise

Dacă până acum un open space genera fantezie și admirație, în 2021 birourile și hub-urile noastre se reconfigurează, iar zilele în care întreaga echipă lucrează de la aceeași masă par uitate. Dincolo de faptul că majoritatea companiilor aleg să ofere posibilitatea lucrului la distanța, pandemia va schimba în totalitate felul în care vor arăta birourile noastre - accentul cade pe spații aerisite, puțin circulate, cu birouri separate. Workplace-urile lui 2021 se apropie mai degrabă de conceptul de cafenea decât cel de birou tradițional; de la eleganța sobră a birourilor de altădată, biroul devine astăzi un spațiu ancorat în calm și liniște, coordonate care sporesc productivitatea și starea de bine. 

Spații luminoase, ancorate în armonie

De la propriile locuințe și până la birouri sau spații HoReCa, 2021 ne-a schimbat direcția: căutăm constant armonia și siguranța. Nu mai suntem dornici de spații bold și țipătoare, ci vrem locuri calde, care să ne cuprindă ca într-o îmbrățișare, locuri în care să ne simțim protejați și în siguranță. Vizita la restaurant sau posibilitatea lucrului de la birou sunt două aspecte care au dobândit un alt înțeles în 2021 - ne oferă speranță. 

Faptul că putem merge din nou la restaurant sau la birou, chiar cu restricțiile în vigoare, ne oferă speranța unui viitor mai cert decât cel de acum și ne stimulează emoțiile pozitive. Restaurantele și birourile lui 2021 sunt ancorate în armonie - lumină naturală, culori neutre, materiale anti-bacteriale care să ne asigure siguranța și predominanța fito designului - sunt doar câteva dintre aspectele pe care le vom regăsi în spațiile post-pandemice. Și când vine vorba de locuințele personale suntem la fel de fascinați de salvarea garantată de natură - o amenajare balcon capătă un înțeles diferit acum - un balcon nu mai e doar un spațiu adiacent locuinței, ci un portal către natural, curat, aer respirabil, lucruri către care tânjim în prezent. 

2021 a înrădăcinat o sumă de paradoxuri în spațiile din viețile noastre, îndeosebi dacă vorbim de restaurante sau birouri; dacă înainte mersul la birou nu ne genera satisfacție neapărat, acum face mai mult de atât: ne oferă bucurie. Iar faptul că putem în sfârșit să ieșim în societate - la restaurant sau la birou - ne oferă speranță, chiar dacă spațiile nu vor mai fi niciodată așa cum le știam înainte. Separarea rămâne trendul lui 2021 în materie de design interior, însă, paradoxal, ne aduce mai aproape, pentru că ne dă posibilitatea să ne conectăm prin instrumentele digitale pe care le avem la dispoziție. 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare