Comunicate de Afaceri

Slefuirea pardoselilor de piatra naturala in hoteluri

Foarte multe hoteluri au pardoselile construite din piatra naturala. Fie ca vorbim despre marmura, granit sau travertin, aceste categorii de piatra naturala sunt folosite foarte des pentru pardoseala din holurile hotelurilor, din restaurantul hotelului, pentru scarile de acces inspre etaje sau pentru holurile care asigura accesul inspre camerele hotelului.

Reconditionarea pardoselilor din marmura

Principalul argument pentru care piatra naturala este folosita in hoteluri il reprezinta rezistenta indelungata si durabilitatea acestor materiale. Un al doilea argument este dat de aspectul foarte frumos al pardoselilor din marmura sau granit. Pe de alta parte, trebuie spus ca hotelurile sunt spatii unde traficul este foarte intens si unde operatiunile de intretinere si curatare sunt efectuate zilnic. Prin  urmare pardoselile din hoteluri sunt supuse constant factorilor externi si la diferiti agenti chimici regasiti in produsele de curatenie si igiena.

In consecinta nu este surprinzator ca odata cu trecerea timpului pardoselile din piatra naturala pot prezenta semne de uzura. In astfel de situatii este recomandat sa se apeleze la o firma specializata pentru montaj si restaurare pardoseli din piatra naturala. In cazul pardoselilor din marmura restaurarea si reconditionarea acestor suprafete este realizata prin slefuire si lustruire.

Fie ca vorbim despre pardoseli care prezinta zgarieturi, fisuri, pete sau crapaturi, fie ca vorbim despre marmura care si-a pierdut luciul, specialistii in lucrari cu marmura vor putea reda stralucirea pardoselilor de marmura din orice hotel. Chiar daca vorbim despre hoteluri unde pardoseala din marmura a fost montata in urma cu multe decenii, slefuirea profesionala poate reda stralucirea pentru aceasta piatra naturala de o deosebita frumusete.

Restaurarea pardoselilor din marmura inseamna slefuirea placilor de marmura pentru a ajunge la acelasi nivel sau pentru a remedia eventualele zgarieturi si fisuri. Urmeaza lustruirea pardoselii pentru a acoperi porii din aceasta piatra naturala, iar in final se aplica diferite tratamente menite a cristaliza marmura si pentru a creste rezistenta marmurei la agentii externi.

Restaurarea pardoselilor din granit in hoteluri

Astfel de proceduri pot fi folosite inclusiv in cazul pardoselilor din granit sau din travertin. Daca pardoseala hotelului este din granit sau travertin si odata cu trecerea timpului si-a pierdut stralucirea, atunci cu siguranta ca este necesara o restaurare. In functie de gradul de uzura a pardoselii de granit poate fi necesara doar o lustruire a pardoselii pentru a reda luciul.

Insa exista situatii in care pardoseala din granit in cazul hotelurilor are nevoie de operatiuni mai complexe pentru inlocuirea anumitor placi crapate si pentru acoperirea zgarieturilor granitului. In astfel de situatii profesionistii in montaj si slefuire granit vor putea sa ofere rezultate de calitate superioara. In urma slefuirii granitului se va obtine o pardoseala care va arata ca noua, regasind stralucirea si oferind un plus de luminozitate acelor spatii unde se regaseste o astfel de pardoseala.

Slefuirea pardoselilor din marmura si din granit a hotelurilor ofera avantaje precum costuri mai mici comparativ cu inlocuirea completa a acestora, dar si durata mult mai scurta pentru a reda stralucirea pardoselilor din hoteluri.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare