Comunicate de Afaceri

SSM - stresul la locul de munca

Stiati ca stresul este parte din SSM, pe langa faptul ca este parte din realitatea vietii profesionale? Dupa zeci de ani, am realizat ca stresul de la locul de munca determina stresul de acasa si ca nu se poate lasa asa de usor pe presul de la intrarea in casa.
Stresul devine un factor declansator pentru boli profesionale, sindromul epuizarii psihologice, inceputul obezitatii si al nevrozelor.
SSM - Cativa factori care declanseaza stresul la locul de munca:
1. Lipsa unor obiective clare. Daca nu ai habar incotro te indrepti, vei fi
directionat de catre sefii tai. Din pacate, nu toti sefii sunt dispusi sa ia, in privinta ta, deciziile care sa iti asigure dezvoltare profesionala de top.
Vor exista manageri care nu vor pune pe primul loc, ca prioritate maxima, dezvoltarea ta profesionala, ci dezvoltarea echipei, a unui proiect anume, a companiei ca tot unitar.
Se prea poate ca unii angajati sa se piarda pe drum, undeva la mijloc, daca nu au parte de o viziune proprie pentru viitorul lor profesional. Stiti cum e... Daca tu nu ai grija de tine, nu poti avea pretentia ca ceilalti sa o faca. Si daca nu iti place deloc ceea ce vezi dupa un an de munca intr-o companie, tu esti de vina, numai tu si nimeni altcineva.
2. Multitasking nebunesc. Cu totii vrem sa facem multe, sa obtinem rezultate
consistente si considerabile. Toti vrem sa ne validam eficienta si rostul in cadrul unei companii in pas crescendo. Ceea ce nu intelegem este ca prin efectuarea mai multor sarcini in acelasi timp si prin preluarea prea multor proiecte in paralel, nu facem decat sa asiguram esec direct proportional cu multitudinea de sarcini in care ne implicam.
Cu alte cuvinte, nu facem niciun bine nici companiei pe care o reprezentam si nici noua, pentru viitorul nostru profesional.



3. Situatia financiara nemultumitoare este un motiv comun pentru a
declansa stresul la locul de munca. Viata profesionala nu poate fi un aspect spre care sa privim cu maxima incredere si destindere atat timp cat la final de luna nu ne asigura stabilitatea financiara de care avem nevoie.
Sa nu ne transformam in oameni lacomi dar, in acelasi timp, sa nu neglijam importanta prosperitatii financiare. Scolile copiilor, grija medicala de care beneficiem, calitatea hranei familiei si inclusiv cartile din care le citim povesti copiilor inainte de somn, toate depind de salariile noastre.
Sa pastram un echilibru in tot ceea ce facem si sa nu uitam nici faptul ca uneori un salariu urias aduce cu sine stagnare profesionala si alteori, un salariu micut aduce progres profesional. Toate acestea depind de noi si de perspectiva din care privim totul, de deciziile pe care le luam si de ce anume lasam sa continue in viata noastra.
Intra pe http://protectiamuncii.net si vezi oferta noastra promotionala din categoria SSM pentru firma ta!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: SEOmaxim

Comentarii

Cauta

Categorii populare