Comunicate de Afaceri

Tradiţii şi obiceiuri legate de revelion

Dacă vrei să primeşti cât mai multe cadouri în noul an va trebui să te îmbraci în haine noi. De asemenea, pentru un an norocos şi plin de iubire sunt de preferat hainele roşii, roşul fiind considerat culoarea veseliei şi a dragostei. Totodată, cine este politicos şi manierat de Anul Nou va fi tot timpul aşa. Din această cauză, tradiţia spune că în noaptea de revelion trebuie evitate atât discuţiile în contradictoriu şi limbajul licenţios sau brutal, cât şi povestirile cu fantome sau morţi. În afară de faptul că nu sunt deloc plăcute, acestea, spun bătrânii, atrag şi ghinionul. Tradiţia mai spune că cei care lucrează în prima zi a anului vor avea mai multe şanse de a avansa în carieră în viitorul apropiat.

Vrei sa te distrezi de revelion in Bucuresti? Uite programul artistic de la RIN Grand Hotel: http://www.ziarulring.ro/bucuresti/revelion-rin-grand-hotel-bucuresti-2017

Sărutul este, de asemenea, important în noaptea de revelion, fie el sub vâsc sau nu. Astfel, dacă doreşti să ai parte de afecţiune în anul ce va urma, trebuie neapărat să săruţi pe cineva. În caz contrar va urma un an cu puţine satisfacţii sentimentale.

În alte tradiţii, oamenii sunt atenţi, de Anul Nou, şi la direcţia vântului. Tradiţia spune că vântul care bate dinspre sud aduce cu el un an îmbelşugat şi vreme bună. Vântul care bate din nord aduce semn de vreme rea, dar şi un an dificil. Vântul care bate din est prevesteşte calamităţi naturale, iar de la vest e semn că în anul ce vine va fi bogăţie de lapte şi peşte, dar şi decesul unei persoane publice importante. Tradiţia mai spune că lipsa vântului este un semn bun. Acesta prevesteşte un an plin de veselie, dar şi de prosperitate.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare