Comunicate de Afaceri

Transport rutier de marfuri de la Rilvan – inovatie si siguranta

Transportul de marfuri din Romania se realizeaza intr-o proportie covarsitoare in mediul rutier. Exista aproximativ 20.000 de firme romanesti de transport rutier, dintre care aproape 2.000 efectueaza operatiuni de transport international. Pentru a putea opera transport rutier de marfuri la nivel international insa, firmele trebuie sa detina o licenta speciala de transport rutier international. Exista putine firme precum Rilvan care opereaza detinand o astfel de licenta, din acest motiv si numarul operatiunilor de tranaport rutier de marfuri la nivel international realizat de catre companii de transport romanesti este si atat de mic, comparativ cu numarul total al operatorilor de transport romani.
Exista insa si reversul medaliei, mai exact companii internationale de transport rutier de marfuri cum este Rilvan, ce actioneaza pe piata romaneasca. Totusi, acestea nu intentioneaza sa devina si transportatori, ci in general subcontracteaza alte companii specializate in transport. Realizarea inclusiv a serviciilor de transport rutier de marfuri presupune niste costuri suplimentare pentru companiile de logistica, pe care foarte multe dintre acestea nu si le asuma. Rilvan insa, cu serviciile de transport rutier de marfuri de pe urmatorul link https://rilvan.eu/ro/transport-de-marfuri/transport-rutier-marfuri.html deserveste de foarte multe ori intreaga flota de autovehicule unor clienti longevivi.

De ce sa alegeti transportul rutier de marfuri de la Rilvan?

Transportul rutier de marfuri este un tip de transport destul de avantajos din punct de vedere al costurilor si mult mai la indemana, in special pentru destinatiile continentale. Totusi, acesta poate fi extins si dincolo de aceasta limita, existand de foarte multe ori feriboturi care transporta inclusiv autovehicule, astfel ca de foarte multe ori, inclusiv bariera acvatica poate fi trecuta. Insa pe langa transportul rutier de marfuri sau maritim, un tip foarte apreciat de transport il reprezinta cel aerian. Avioanele care transporta bunuri sunt foarte commune in prezent, insa ele presupun niste costuri mult mai ridicate decat celelalte mijloace de transport si in special, decat varianta de transport rutier de marfuri. Este adevarat ca ofera plusul rapiditatii si o siguranta mai mare a continutului transportat. In egala masura, presupune o serie de protocoale de siguranta ce egaleaza cu o durata crescuta a imbarcarii si debarcarii, lucru ce in cazul transportului rutier de marfa poate fi evitat intr-o anumita masura.
Pentru a fi eficient, transportul rutier de marfuri se realizeaza cu ajutorul camioanelor, ce ofera suficient spatiu pentru depozitare incat drumurile sa devina eficiente din punct de vedere al costurilor. Daca ar fi realizat cu ajutorul unor vehicule mai mici, costurile pentru combustibil s-ar ridica la un nivel mult prea mare comparativ cu cantitatea pe care o astfel de tura de transport rutier ar putea s-o liverze. Astfel ca s-a ajuns la solutia camioanelor. In Romania exista o flota de camioane extrem de moderna, una dintre cele mai modern din intreaga Europa. Aceasta ierarhizare se realizeaza pe baza unor standarde europene foarte bine puse la punct, de tipul Euro 1-6, Euro 6 fiind cel mai recent standard europan cu privire la nivelul emisiilor de dioxid de carbon in atmosfera ale autovehiculelor usoare, de pasageri si ale vehiculelor comerciale. De asemenea, Romania detine la randul sau niste standarde foarte clare cu privire la transportul rutier de marfuri, in special in ceea ce priveste siguranta la volan, obligand soferii autovehiculelor de mare tonaj sa conduca doar insotiti si sa ia pause pentru dormit la anumite intervale de timp foarte clar stabilite si urmarite prin sisteme implementate in bordul autovehiculelor.
Putem spune in mod clar ca transportul rutier de marfuri este cea mai des intalnita varianta pe care o aleg majoritatea companiilor pentru a transporta marfa.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: flp

Comentarii

Cauta

Categorii populare