Comunicate de Afaceri

Tunderea trandafirilor și a pomilor fructiferi

Tăierea corectă este o artă. Înainte de a începe să tăiați ramurile în această iarnă, acordați-vă timp pentru a citi despre cum să tăiați trandafirii și pomii fructiferi.

Mulți proprietari mă întreabă cum să tund pomi fructiferi, trandafiri și alte plante din peisajul lor. Pe lângă resursele menționate, am câteva sfaturi utile de oferit. Nu este greu să tăiați pomi fructiferi sau trandafiri, odată ce știi ce să faci, dar este un pic o artă. Nu este nimic mai rău decât o tunsoare proastă și cred că plantele noastre sunt de acord.

Tăierea pomilor fructiferi

Din experiența mea, pomii fructiferi sunt toți puțin diferiți. Merele trebuie, în general, să fie tăiate mai jos și deschise la mijloc până în punctul în care puteți arunca o pălărie prin ramuri. Gândiți-vă la lumina vara -- vrem ca lumina soarelui să intre în mijlocul copacului și să prevenim mucegaiul și ciupercile. Perele, pe de altă parte, sunt mai columnare, dar totuși doresc să fie mai deschise decât încurcate. Perele Bartlett pot fi deosebit de dificil de tăiat. Și nu uitați să nu tăiați acei pinteni fructiferi pentru pere și mere.

De obicei, nu recomand tăierea cireșilor decât dacă există o problemă de autorizare. Majoritatea cireșelor nu le place tăierea și vor reface rapid dublu ceea ce a fost tăiat; de obicei într-un mod foarte rapid și drept.

Tunderea trandafirilor

Trandafirii sunt o altă poveste. Greșeala numărul unu pe care o văd la trandafiri nu este tăierea suficientă! Un ceai hibrid în plin soare (nu ar trebui să existe alt fel) va fi până la genunchi când ați terminat. Trandafirii, la fel ca merele, trebuie să fie deschiși în centru. Cu trandafiri, au nevoie de circulație a aerului pentru a preveni temuta pată neagră și alte boli nefaste.

Dacă ați avut pată neagră în trecut, nu uitați să curățați toate frunzele din sezonul trecut. Acest lucru va ajuta la prevenirea apariției lor din nou în acest an.

Există multe tipuri și forme de trandafiri, dar majoritatea au nevoie de tăiere în timpul iernii. Dacă nu ai idee cum să faci față unui trandafir, vezi dacă poți să-ți dai seama când a fost tăiat ultima dată. De obicei, puteți vedea tăieturile vechi...și rezultatele (bune sau rele!).

Rețineți că un trandafir este direcțional; daca te uiti la nodurile de pe tulpini, acestea vor alterna intre aproximativ 4 directii. Dacă vă planificați bine și vă plasați tăieturile chiar deasupra nodului, puteți încerca să faceți trandafirul să crească în acea direcție. Cei mai mulți sunt antrenați să crească în exterior, dar unii sunt păstrați în interior.

Și nu uitați să purtați mănuși atunci când lucrați cu trandafiri sau să vă aprovizionați cu bandaje în prealabil.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare