Comunicate de Afaceri

UPS ANUNTA REZULTATELE FINANCIARE DIN T1

UPS (NYSE:UPS) a raportat castiguri ajustate per actiune diluata de 0,52 USD pentru primul trimestru al lui 2009, fata de 0,87 USD raportat pentru aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile au scazut cu 13,7%, ajungand la 10,9 miliarde USD. Continua deteriorare a mediului economic la nivel global a determinat scaderea veniturilor si a rentabilitatii pe toate segmentele de afaceri.

Castigurile ajustate per actiune diluata exclud costurile aferente retragerii premature din activitate a aeronavelor uzate moral. Incluzand aceste operatiuni care nu implica numerar, castigurile per actiune diluata au fost de 0,40 USD.

Compania si-a administrat afacerile in mod eficient, in ciuda efectelor crizei economice globale. UPS si-a mentinut marjele pe segmentul de colete mici unde este lider, marindu-si cota de piata la nivel intern, si international, generand in acelasi timp un flux puternic de numerar. Compania continua sa realizeze investitii strategice, ca de exemplu extinderea facilitatii Worldport, construirea unui nou centru in Shenzhen, China, si deschiderea unor noi unitati de distributie pentru sectorul de sanatate, in Europa si Porto Rico. Compania isi reduce insa cheltuielile de capital pentru 2009 cu inca 200 milioane USD, aducand totalul la ceva mai putin de 2 miliarde USD.

In primele trei luni ale lui 2009, UPS a livrat zilnic un volum mediu consolidat de 14,5 milioane colete, inregistrand o scadere de 3,9%. Venitul mediu per colet a scazut cu 6,9%, reflectand modificarile survenite in tipurile de produse, scaderea taxei de combustibil si a greutatii pe colet, precum si impactul valutar negativ.

Pe parcursul acestui trimestru, UPS a suportat costuri aferente retragerii din activitate a intregii sale flote de 44 aeronave DC-8, incluzand motoarele si piesele componente conexe. Ca urmare, compania a inregistrat cheltuieli non-numerar in valoare de 181 milioane USD, ceea ce a redus venitul net si castigul per actiune diluata cu 116 milioane USD si respectiv 0,12 USD. Intregul cost a fost suportat de segmentul Colete de pe piata Interna SUA. Odata cu retragerea aeronavelor DC-8 din activitate, UPS va avea cea mai moderna flota aeriana din industrie, cu cel mai eficient consum de combustibil si cu cel mai ridicat grad de conformitate la standardele industriei privind zgomotul.

Pozitia privind lichiditatile

UPS a incheiat trimestrul I cu 4,3 miliarde USD in numerar si in titluri de plasament. De asemenea, compania:
• A generat un flux de numerar de 1,9 miliarde USD, reprezentand o crestere de 200 milioane USD fata de anul trecut (excluzand impactul returnarii taxelor din 2008).
• A platit dividende in valoare de 449 milioane USD.
• A investit 382 milioane USD in cheltuieli de capital.
• A cumparat 2,5 milioane actiuni, la un cost de 113 milioane USD.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare