Comunicate de Afaceri

Ar putea un iluminat mai bun al biroului să vă sporească productivitatea la locul de muncă

Pe măsură ce citești asta, aruncă o privire în jurul tău. Câte surse de lumină poți vedea? Ești înconjurat de iluminat artificial sau spațiul tău este predominant inundat de lumină naturală? Cum te simți când te uiți la luminile din jurul tău? Cum te simți când te îndepărtezi de ei?

Ca ființe umane, ciclurile noastre de viață sunt conectate la lumina din lumea din jurul nostru. Prin fotoreceptorii aflați în corpul nostru procesăm lumina din jur, iar lumina pe care o absorbim are un impact asupra modului în care funcționam, simțim și performam.

Cercetările și studiile contemporane încep să arunce mai multă lumină asupra modului în care temperatura culorii, intensitatea și calitatea luminii ne influențează starea de spirit generală, precum și creativitatea și productivitatea la locul de muncă.

APĂSÂND COMUTATORUL PE RUTINA ZILNICĂ

Angajatul mediu cu normă întreagă din Regatul Unit va petrece aproximativ 2000 de ore din an la locul de muncă . Este un sfert din an expus la iluminatul biroului și un sfert de an în care durata de atenție, rutina zilnică și starea de spirit sunt influențate de designul iluminatului de birou .

Pentru ființele umane, există o legătură semnificativă între iluminare și ritmurile circadiene (modificări fizice, mentale și comportamentale care urmează un ciclu zilnic). Acest „ceas corporal” interiorizat ne reglează ciclul de somn, relaxarea și stimularea.

Nivelurile de lumină influențează, de asemenea, în mod direct starea de spirit și energia, iar iluminarea slabă este cunoscută pentru deficiențe de combustibil. Temperatura și luminozitatea luminii pot regla concentrarea, apetitul, starea de spirit și multe alte aspecte ale vieții de zi cu zi. Cu un astfel de impact de la ceva la care oamenii sunt supuși în mod constant, este important să ne asigurăm că iluminatul biroului maximizează bunăstarea angajaților și susține o iluminare sănătoasă.

LUMINĂ ALBASTRĂ PENTRU A SCHIMBA ACEL SENTIMENT ALBASTRU

Lumina este măsurată în frecvențe. Frecvența luminii vizibile este denumită culoare, iar măsurarea acestui spectru de culori variază de la 430 de trilioane de herți (roșu) la 750 de trilioane de herți (violet). Lumina naturală este centrată în jurul frecvențelor de pe tot spectrul, inclusiv a celor care produc culoarea albastră.

În termeni de temperatură de culoare (Kelvins), roșul este văzut la aproximativ 1000K (lumina lumânărilor), iar albastrul pe care îl absorbim de la lumina zilei începe la >5000K. Într-un birou, iluminarea naturală este mai greu de controlat, dar va favoriza ca un birou să folosească ceea ce poate. Dacă doriți să faceți un salt de iluminat cu productivitatea în spațiul dvs. de lucru, va trebui să valorificați lumina naturală în continuă schimbare.

„Lumina albastră” ține mintea trează. De aceea nu putem dormi când suntem afară și în lumina puternică a zilei. Acesta este motivul pentru care telefoanele au moduri „noapte” care elimină frecvențele albastre pentru a calma creierul trezit. Când suntem expuși la lumină mai strălucitoare cu frecvențe mai albastre, este mai puțin probabil ca creierul să obosească.

Este binecunoscut faptul că oamenii sunt mai activi și, în general, mai fericiți în lunile de vară și acest lucru este legat de zilele mai lungi și de soare. Recrearea acestei mici felii de vară pe tot parcursul anului într-un birou este doar o chestiune de proiectare inteligentă a luminii pentru a-ți face angajații să se simtă într-un anumit fel.

Lumina mai rece și temperaturile de culoare mai ridicate îi fac pe angajați mai productivi și își îmbunătățesc activitatea mentală. Dacă vorbim de știință, are foarte mult de-a face cu melatonina (hormonul ciclului somn-veghe) și cu modul în care în lumină puternică, corpurile reduc producția și fac oamenii mai puțin somnoroși.

Cu toate acestea, pe măsură ce ziua de lucru continuă, lumina naturală scade treptat temperatura de culoare și devine mult mai caldă. Folosind cea mai recentă tehnologie LED, managerii și angajații pot prelua controlul asupra intensității, duratei și timpului de iluminare.

ILUMINAT CENTRAT PE OM, AVÂND ÎN VEDERE ANGAJAȚII

Prea multă sau prea puțină lumină poate duce la multe probleme la locul de muncă. Iluminarea slabă sau lipsa luminii pot duce la oboseală, letargie, depresie și niveluri scăzute de motivație. Cu toate acestea, nu supracompensați, deoarece iluminarea puternică poate duce la o incapacitate de concentrare și migrene dureroase.

Combinate sau singure, aceste probleme pot duce la timpi de nefuncționare perturbatori și la angajați nefericiți. Iluminarea proastă și dezechilibrată are ca rezultat absențe îndelungate și nu ne referim doar la nivel fizic. Prezenteismul este o problemă care poate fi direct legată de iluminarea proastă și de disconfort la locul de muncă.

Pe vremuri, contractorii și designerii pur și simplu luminau pentru treaba care trebuia făcută. Acum, toată lumea ar trebui să se gândească și la persoana care face treaba. Fie că este vorba despre efectuarea de activități, relaxarea în pauze sau deplasarea în siguranță în jurul clădirii, bunăstarea mentală și fizică a angajatului ar trebui să dicteze întotdeauna iluminarea.

Iluminatul controlat uman  și soluțiile de iluminat adaptate nevoilor individuale ale oamenilor au o capacitate considerabilă de a spori satisfacția și reținerea angajaților în muncă.

 

NU DOAR UN FILAMENT AL IMAGINAȚIEI

Întrucât iluminarea proastă poate duce la atât de multe probleme cu angajații, este important să investiți timp și bani în designul bun al iluminatului în întregul birou. O abordare conștientă și concentrată a fiecărei încăperi și sarcini este singura modalitate de a vă asigura că veți maximiza eficiența și productivitatea la locul de muncă .

Dacă nu puteți lăsa lumina naturală să intre, atunci alegeți un iluminat care imită senzația moale și naturală a luminii naturale și care se poate adapta cu ziua. Preluați controlul, sau lăsați-vă angajații, asupra modului în care se simte, arată și acționează iluminatul dvs.

Luminile albastre sau mai reci în sălile de brainstorming de colaborare pot înviora angajații și le pot spori capacitatea mentală. Corpurile de iluminat mai calde oferă o senzație de confort și permit angajaților să se relaxeze. Tonurile și temperaturile medii sunt ideale pentru sălile de conferințe în care trebuie să se simtă prietenos și primitor, dar trebuie, de asemenea, să țină angajații și vizitatorii atenți și motivați.

Vigilența și motivația vor crește productivitatea de bază a afacerii dvs. și vă vor duce mai departe. Beneficiile utilizării luminii LED inteligente nu sunt legate exclusiv de individ. Folosind un iluminat inteligent și controlabil, afacerea dvs. poate economisi bani și poate arăta mai bine economisind mult consumul de energie.

Asigurați-vă că implicați cât mai curând posibil un designer de iluminat în designul dvs. interior. Una dintre cele mai mari greșeli în timpul procesului de proiectare a biroului este excluderea designerilor de iluminat în etapa inițială. Companiile cred că acest lucru le va economisi bani, dar poate duce de fapt la pierderi substanțiale de timp și bani pentru întregul proiect. Eșecul de a lua în considerare proiectarea corectă a iluminatului poate necesita ca lucrările de construcție „finalizate” să fie schimbate și ajustate pentru a lua în considerare iluminarea corectă, ceea ce va crește cheltuielile și va prelungi datele de finalizare a proiectului.

 

ILUMINARE CONCEPUTĂ PENTRU FIINȚE LUMEN...

La fel ca un puieț în creștere sau o plantă dulce de birou, ființele umane au nevoie de lumină pentru a se dezvolta. Designul de iluminat poate ajuta birourile să îmbunătățească bunăstarea și activitatea angajaților în fiecare zi.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare