Comunicate de Afaceri

Ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara un diamant

Dacă ați făcut vreo cercetare despre diamante, mai mult ca sigur ați învățat că diamantele sunt clasificate pe ceea ce este cunoscut sub numele de „Patru C”. Cele patru C includ: 

A tăia

Acesta este ceea ce va afecta strălucirea diamantului. Strălucirea se va baza pe optica și unghiurile luminii pentru un efect de iluminare maxim. O piatră tăiată adânc va avea un efect dramatic asupra căreia se reflectă lumina. În timp ce o piatră tăiată superficial va părea întunecată din cauza faptului că lumina va ieși din spatele pietrei și unghiul nu poate reflecta lumina înapoi în partea de sus a pietrei pentru a fi văzută. 

Claritate

Acest lucru este determinat de severitatea și cantitatea de defecte și incluziuni care sunt vizibile la o mărire de 10 puteri. 

Culoare

Cu cât o culoare arată mai puțină un diamant, cu atât este mai bine considerat. Cu toate acestea, există o excepție atunci când luăm în considerare „diamantele colorate fancy”, care sunt foarte valoroase, precum și pietrele „iradiate” mai puțin costisitoare. 

Carat

Aceasta este unitatea tradițională de măsurare a greutății unui diamant (1 carat este egal cu 200 miligrame. Un carat este împărțit în 100 de puncte, astfel diamantul are capacitatea de a fi afișat ca și cum ar cântări un carat și jumătate sau 1,50 carate. sau 150 de puncte. 

Moissanit

Bijuteriile moissanite au fost inspectate de către calificatori cu experiență și au punctat pe o scară specifică pentru moissanit. Fiecare bijuterie care este vândută trebuie să fie de calitate „foarte bună”, spre deosebire de o serie de bijuterii, niciodată nu veți găsi moissanite să fie decolorată sau imperfectă. Fiecare bijuterie va fi „curată pentru ochi” și plină de culori de înaltă calitate, ceea ce înseamnă că nu vor fi imperfecțiuni vizibile cu ochiul liber. Datorită faptului că proprietățile fizice sunt considerabil unice pentru un diamant, moissanitul nu va fi clasificat în același mod. În timp ce caratele și tăietura sunt foarte asemănătoare, moissanitul va cântări într-un mod diferit față de un diamant. Costul mediu de vânzare cu amănuntul al moissanitei se bazează pe costul aurului și al monturii, precum și pe costul bijuteriilor. In general vorbind, 

Moissanitul este cel mai apropiat diamant, pe care nici măcar bijutierii pricepuți nu pot face diferența cu ochiul liber. La fel ca un diamant, o piatră prețioasă moissanite va avea variații și diferențe de culoare.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare