Comunicate de Afaceri

Consumatorii văd prețuri mai mari pentru articolele de la școală

Este vremea întoarcerii la școală, iar nivelurile actuale ale inflației promit să se pună anul acesta într-o clasă de la sine. Fundația Națională pentru Comerț cu Amănuntul (NRF) raportează că prețurile mai mari pe care părinții le văd la alimente și gaze apar și în articolele esențiale pentru întoarcerea la clasă, cum ar fi hainele și rechizitele școlare.

Chiar dacă indicele prețurilor de consum este la cel mai înalt nivel din ultimii 40 de ani, consumatorii nu rețin cheltuielile pentru întoarcerea la școală și facultate. De fapt, NRF spune că cheltuielile preconizate pentru acest an sunt la egalitate cu maximele record de anul trecut și depășesc nivelurile de dinainte de pandemie.

„Necesitățile sunt segmentul cel mai protejat al comerțului cu amănuntul, iar atragerea copiilor la școală este esențială pentru familii”, a spus Mark Matthews, vicepreședintele NRF pentru cercetare, dezvoltare și analiză industrială.

Matthews observă că consumatorii sunt atât de concentrați pe obținerea tuturor articolelor școlare de care au nevoie, încât reduc cheltuielile în altă parte. Consumatorii iau, de asemenea, alte măsuri, cum ar fi să lucreze ore suplimentare pentru a acoperi costurile pentru cumpărăturile de la întoarcerea la școală în acest sezon.

Electronica este noul must-have

Zilele creioanelor, hârtiei și caietelor au făcut loc electronicii, fiind singurul lucru pe care trebuie să-l aibă elevii. Mathews a spus că inflația a făcut ca produse precum computerele să crească cu până la 22% din 2019. Acum, suma pe care se așteaptă să o cheltuiască consumatorii pe electronice reprezintă jumătate din creșterea de la întoarcerea la școală și aproape un sfert din creștere până la facultate.

Pentru a profita de situație, Best Buy, Dell, Apple, Amazon și HP oferă toate reduceri la produse tehnologice și electronice.

În timp ce vorbim despre Apple, consumatorii ar trebui să ia în considerare și cumpărarea de produse recondiționate . Ele pot fi utilizate ușor, dar vin cu garanții de un an, 90 de zile de asistență tehnică gratuită și prețuri care sunt în general cu cel puțin 15% mai mici decât costul unui nou produs Apple. Merită menționat că  Walmart tocmai a deschis o nouă platformă „renovată” .

Locuri interesante în care consumatorii pot căuta oferte

Dacă există ceva pe care rețelele de socializare – în special Facebook – l-au cultivat, acestea sunt comunitățile de oameni cu gânduri similare

Un alt nugget pe care GETIDA a împărtășit-o a fost că aplicațiile de rambursare nu numai că au carduri cadou pentru marii retaileri online la reducere, dar consumatorii pot găsi și coduri unice de reducere. 

„Ce este frumos la cardurile cadou cu reducere care acționează ca un cashback, este că poți plăti astfel de carduri cadou cu cardurile tale de credit. În acest fel, vă stivuiți recompensele cashback”, a spus GETIDA.

„De exemplu, dacă găsiți o ofertă pentru a cumpăra un card cadou Nike de 100 USD pentru 95 USD (5% cashback), dar cardul dvs. de credit vă oferă un cashback de 2% pentru achiziționarea cardului cadou, în acest caz, vă stivuiți aproape 7 % cashback în recompense.

„Aceste niveluri de recompense cashback vă pot oferi enorm de mult un avantaj ferm de a obține mai multă valoare pentru banii tăi și de a lupta împotriva inflației, avându-l pe tine, consumatorul, să fii în frunte”, a concluzionat purtătorul de cuvânt.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare