Comunicate de Afaceri

Cum să cumperi cei mai buni pantofi de școală

Prețul contează când vine vorba de pantofii de școală și de calitatea acestora?

Cercetarea pantofilor de școală să cumpere îi poate face pe părinți să simtă că nu înțeleg. De ce sunt unele atât de scumpe? Sunt ok cele mai ieftine? Catarame, velcro sau sireturi? Și de ce-în-numele-toate-ce-sfânt copiii mei le uzează atât de repede?

Este o dilemă anuală pentru părinții copiilor de vârstă școlară (și uneori o dilemă bianuală dacă au o creștere) – și poate fi o decizie costisitoare să greșești. 

Deci, de unde știi ce pantofi să alegi?

De ce este atât de important ca pantofii de școală să se potrivească corect

Oasele din picioarele copiilor mici nu se contopesc până la pubertate. Aceasta înseamnă că picioarele lor pot lipsi de forță musculară și pot fi predispuse la hipermobilitate, motiv pentru care au nevoie de încălțăminte fermă și de susținere pentru a le proteja în timp ce cresc.

„Un pantof de școală bun oferă o casă stabilă pentru oasele imature”, spune Charlotte Bodell, podiatru și purtător de cuvânt al Asociației Australiane de Podiatrie.

„Fără acest sprijin, copiii riscă să dezvolte picioare plate, genunchi dureri, atele la tibie și chiar dureri de spate. Un pantof bun care se potrivește corect este important”.

Bodell adaugă că doar încălțămintea bună nu este suficientă. „Este, de asemenea, important ca copiii să facă exerciții zilnice regulate pentru a-și menține picioarele și membrele inferioare puternice și sănătoase”, spune ea.

Verificați dimensiunea

Picioarele copiilor cresc rapid și își pot schimba atât forma, cât și dimensiunea. Experții recomandă să faceți o verificare a mărimii la aceste intervale:

 • Una până la trei luni până la vârsta de trei ani.
 • La fiecare patru luni până la vârsta de cinci ani.
 • La fiecare șase luni până când copilul tău încetează complet să crească.

Cum să măsori picioarele copilului tău acasă

Indiferent dacă minimizați călătoriile la cumpărături din cauza COVID-19, fie că nu puteți ajunge la un magazin de pantofi, există modalități de a măsura picioarele copilului dvs. acasă, astfel încât să știți ce mărime să alegeți. 

Clarks vinde un dispozitiv de măsurare a piciorului de acasă , pe care îl puteți folosi pentru a măsura lungimea și lățimea picioarelor copilului dvs. și pentru a calcula mărimea potrivită a pantofilor. 

Williams oferă un serviciu online de măsurare și potrivire numit Strutfit . Acest lucru vă ghidează prin procesul de fotografiere a picioarelor copilului dvs. pentru a fi încărcate și analizate. Apoi va recomanda o dimensiune. 

Măsurătorile piciorului DIY

Alternativ, puteți urma acest ghid general pas cu pas pentru măsurarea piciorului copilului dvs., apoi utilizați acele măsurători pentru a găsi pantoful de mărime potrivită pentru orice marca de care sunteți interesat. (Majoritatea magazinelor vor avea un ghid de mărimi pe site-ul lor web. ) 

Ce să cauți în pantofii de școală

„Cel mai bun tip de pantofi de școală ar trebui să fie de susținere, durabil și confortabil, cu o talpă bună de prindere”, spune Bodell. 

Iată ce ar trebui să cauți:

 • Flexibilitate în față. Ridicați pantoful și încercați să-l îndoiți împingând degetul în sus. Un pantof bun se va îndoi la nivelul picioarelor, dar nu mai departe. Acest lucru îl ajută pe copilul să „împingă” cu degetele de la picioare, menținând în același timp jumătatea din spate a piciorului stabilă și în siguranță.
 • Evitați prea multă flexibilitate. Pantofii care se îndoaie peste tot sau se răsucesc ușor nu oferă suficient suport.
 • Un pantof de școală bun va avea un toc jos pentru a menține piciorul copilului într-o poziție neutră. Un pantof complet plat poate face ca degetele de la picioare ale copilului tau sa se „clate” atunci cand merge.
 • Nu prea greu. Pantofii grei pot provoca dureri musculare și dureri de picioare, în special la oamenii mici.
 • O mulțime de spațiu pentru picioare. Verificați dacă copilul dumneavoastră își poate mișca degetele de la picioare și că „cutia degetelor” (spațiul gol de la capătul pantofului) este adâncă.
 • Fecioarele din piele tind să reziste mai mult decât cele sintetice și să lase picioarele copilului să respire (deși pantofii sau pantofii de sport cu fecioare din „plasă” sintetice pot fi și ei foarte respirabili).
 • Căptușeala șosetei sau branțul trebuie să fie moale, confortabilă și confecționată dintr-o țesătură absorbantă pentru a reduce transpirația. Ar trebui să îl puteți îndepărta cu ușurință, în cazul în care trebuie să îl înlocuiți cu o orteză.
 • Șireturile, cataramele și Velcro sunt toate la fel de bune, dar evitați pantofii care nu pot fi ajustați.

Când este timpul pentru pantofi noi?

 • Când degetele de la picioare ating capătul, este timpul să măriți dimensiunea.
 • Când banda de rulare de pe fundul pantofului s-a uzat, deoarece pot fi prea alunecoase.
 • O mulțime de uzură pe lateral sau urme de zgârieturi pot însemna că pantoful este prea strâns.
 • Când există găuri în degetele de la picioare sau călcâiele sunt uzate rău.

Cum să prelungești durata de viață a pantofilor de școală

Un pic de întreținere regulată poate ajuta la prelungirea duratei de viață a pantofilor de școală. 

Păstrați-le curate

Utilizați o cârpă moale umedă pentru a îndepărta murdăria sau noroiul. Dacă pantofii au tălpi interioare detașabile, verificați-i în mod regulat, deoarece nisipul sau murdăria pot rămâne ușor prinse.

Folosește lustruire

Lustruirea pantofilor poate ajuta la reducerea zgârieturilor, precum și la adăugarea de strălucire și protecție la încălțămintea din piele.

Păstrați-le uscate

Umpleți pantofii umezi cu ziar pentru a ajuta la evacuarea umezelii, păstrând în același timp forma pantofului. Nu pune pantofi din piele în fața unui încălzitor, deoarece acest lucru poate usca excesiv pantofii și poate crăpa pielea.

Reparație

Încercați să reparați pantofii la primul semn de uzură. Un cizmar poate repara tălpi sau înlocui o căptușeală de șosete. Dacă șireturile sunt uzate, înlocuiți-le înainte de a se rupe. (De asemenea, repararea pantofilor este de obicei mai ieftină decât cumpărarea unora noi și economisește la depozitul de deșeuri.)

Păstrați-le corect

În loc să le strângeți unul peste altul, ceea ce poate provoca daune, încercați să-i faceți pe copiii dvs. să capete obiceiul de a pune pantofii pe un suport sau într-o cutie. 

Pretul conteaza?

Pantofii sunt fabricați diferit și cu materiale diferite, în funcție de costul lor, potrivit lui Kate McArthur, directorul City Feet Clinic și un podolog cu experiență în analiza și montarea pantofilor.

Deci, ce vă cumpără banii în plus?

 • Pantofii de calitate superioară tind să fie cusuți în loc de lipiți.
 • Pantofii mai ieftini au adesea carton pentru „ultimul” – piesa care trece prin talpa pantofului pentru a ajuta la menținerea formei acestuia. Pantofii mai scumpi pot folosi un material poliuretanic mai rezistent la uzură.
 • Pantofii mai bine fabricați vor avea, de asemenea, căptușeală bine căptușită din țesături respirabile și vor folosi mai puține materiale sintetice.
 • Tălpile unor pantofi pot fi „suflate”, ceea ce înseamnă că există buzunare de aer în interiorul tălpii. Tălpile suflate pot adăuga amortizare și pot crea un pantof mai ușor, dar pot face și tălpile să se uzeze și să se scufunde mai ușor.

Indiciile de pantofi – identificarea problemelor cu picioarele copilului dumneavoastră

Un pantof de școală poate indica dacă copilul dumneavoastră are probleme cu mersul sau dacă trebuie să fie evaluat de un podiatru. Iată câteva lucruri la care trebuie să fii atent:

 • Dacă pantoful este uzat inegal, acest lucru ar putea însemna că copilul dumneavoastră are un dezechilibru mecanic la picior și poate avea nevoie de orteze.
 • Dacă degetul mare al de la picior al copilului tău trece prin partea de sus a pantofului, acesta ar putea să își extindă degetele de la picioare din cauza lipsei de susținere a arcului.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare