Comunicate de Afaceri

Obiceiurile de consum in perioada sarbatorilor de iarna

CEL MAI MARE SONDAJ INTERNATIONAL DE CRACIUN REALIZAT DE FERRATUM COMPARA COMPORTAMENTELE CONSUMATORILOR DIN PESTE 20 DE TARI

Peste 21.000 de gospodarii au participat la Barometrul de Craciun Ferratum Grup 2017™, sondaj efectuat al patrulea an consecutiv. Deci, care sunt cele mai populare achizitii de Craciun si ce tara va cheltui cel mai mult in aceasta vacanta? Cumparaturile vor fi realizate online sau prin intermediul magazinelor traditionale?

Rezultatele noastre arata ca 20% din respondenti isi vor majora cheltuielile, in timp ce aproximativ 50% din gospodarii vor cheltui pe cadouri la fel de mult cum au facut-o si Craciunul trecut.

Cum se situeaza Romania?

Romanii iubesc Craciunul, sau cel putin asa reiese din sondajul realizat de Ferratum Grup. Romania se situeaza pe locul al doilea in topul cheltuielilor din perioada sarbatorilor de iarna, urmand sa aloce 31.9% din veniturile lunare, aproximativ 280 Euro.

Cand vine vorba de digitalizare, doar 25% dintre romanii ce au participat la sondaj au spus ca prefera cumparaturile online, restul preferand sa plece in goana dupa cadouri prin magazine. Anul acesta se pare ca mare parte din buget va merge catre imbracaminte (20.9%), dulciuri (19.4%) si jucarii (12.7%),

De sarbatori nu stam acasa: 28% din buget va merge catre calatorii, Iar atunci cand calatoresc, romanii prefera serviciile AirBnB, fiind in topul clasamentului celor 20 tari participante, cu un procent de 40.4%.

 

Download fisiere
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Ferratum

Comentarii

Cauta

Categorii populare