Comunicate de Afaceri

Oportunităţi oferite de mediul de afaceri din România

În aceste condiţii, interesul investitorilor străini pentru România şi celelalte pieţe est-europene este în continuă creştere. Concret, 3 din 10 companii multinaţionale cu sediul în S.U.A. percep în prezent Europa de Est ca pe una dintre destinaţiile favorite pentru planurile lor de investiţii, potrivit unui studiu realizat de TMF Group, împreună cu Forbes Insights.

Printre punctele de atractivitate ale mediului de afaceri din România şi din ţările amintite, se numără stabilitatea pieţei, nivelul ridicat de pregătire al personalului şi costurile semnificativ mai reduse de fabricație (industria auto, IT), dar și cu forța de muncă.

Companiile care investesc in Romania au parte și de provocări, cea mai importanta fiind dificultatea respectării conformității legislative, fiscale şi administrative specifice pieţei locale, dar și găsirea forței de muncă potrivite. Pentru a-și eficientiza productivitatea și pentru a rămâne competitive pe piață, companiile au rezolvat această problemă prin contractarea unui partner local.

În acest context, serviciile de asistenţă în implementarea afacerilor pe pieţele locale se dovedesc esenţiale pentru investitorii care doresc să fructifice oportunităţile de extindere în oricare din ţările est-europene și să rămână în conformitate din punct de vedere legal cu reglementările locale. Concret, aceste servicii constau în:

• asistenţă pentru înfiinţarea afacerii în ţară aleasă
• asigurarea conformităţii contabile şi fiscale
• alinierea sistemului de salarizare cu legislaţia locală
• măsuri prompte de adaptare la schimbările legislative, fiscale şi administrative

Puteți citi mai multe informații în studiul https://www.ucmsgroup.ro/europa-de-est-destinatia-favorita-a-investitorilor-americani/ publicat pe site-ul https://www.ucmsgroup.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: TMF Romania

Comentarii

Cauta

Categorii populare