Comunicate de Afaceri

Raportul arată că aproape jumătate dintre noii avocați de top anul trecut au fost femei

Potrivit unui raport al lui Russell Reynolds Associates , aproape jumătate dintre avocații de top numiți la cele mai mari companii din SUA în 2021 au fost femei. 

Raportul, care a fost lansat miercuri, a dezvăluit că 59 de companii Fortune 500 în total au numit un nou consilier general anul trecut. Din cei 59, 29 dintre aceștia erau femei . 

Această cifră de 49% pentru 2021 depășește 42% din totalul consilierilor generali Fortune 500 numiți în 2020, care erau femei. Este, de asemenea, o creștere semnificativă față de cifra de 28% raportată de Russell Reynolds în 2018. 

„Numirile în GC din ultimul an reflectă atât momentul nostru cultural actual, cât și o serie puternică de directori juridici de sex feminin cu experiență, formată de-a lungul multor ani și sugerează o tendință pozitivă către o diversificare suplimentară și, prin extensie, o mai incluzivă și echitabil Fortune 500 ”, se spune în raport. 

În mod tradițional, departamentele juridice ale corporațiilor nu au eșuat atunci când vine vorba de angajarea, promovarea și păstrarea talentelor feminine și minoritare. Cu toate acestea, raportul sugerează că o concentrare sporită pe justiția socială, precum și creșterea cifrei de afaceri în rândurile consilierilor generale din cauza pandemiei ar putea să fi stimulat îmbunătățirea diversității.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare