Comunicate de Afaceri

Sfaturi privind alimentația unui bulldog francez

Sfaturi privind alimentația unui bulldog francez

Ai impresia că toți câinii ar trebui să mănânce la fel? Ei bine, nu este așa. Fiecare câine are nevoi nutriționale specifice. Iată nevoile nutriționale ale bulldogului francez.

Pentru orice ființă vie, mâncarea este baza sănătății. Dacă oferi animalului tău o hrană pentru câini de proastă calitate, este foarte posibil să ajungă să sufere de boli care ar fi putut fi prevenite. Acest lucru se accentuează dacă ai de-a face cu un câine dintr-o rasă anume, cum ar fi bulldogul francez.

Nu poți diferenția dieta unui câine pur și simplu clasificându-l ca mini, mic, mijlociu sau mare. Trebuie luați în considerare mulți alți factori specifici rasei sau încrucișărilor sale.

În acest articol  îți vom da câteva sfaturi despre dieta specifică a bulldogului francez și despre cum trebuie hrănit un câine care aparține acestei rase.

Nevoile nutriționale ale bulldogului francez

Rasele mici și miniaturale de câini au cerințe energetice diferite pe unitate de greutate corporală spre deosebire de rasele de alte dimensiuni. Aceste rase au nevoie de energie mai mare. Acest lucru se datorează faptului că dacă acești câini devin subponderali, pierd temperatura corpului mult mai repede, astfel încât efortul de a o menține stabilă este mai mare.

Rasă mică, stomac mic

Stomacul bulldogului are, ca și corpul său, o dimensiune mică. Prin urmare, cantitatea de alimente pe care o poate mânca odată este mică. Dietele formulate pentru această rasă ar trebui să aibă un conținut energetic mai mare pe gram de alimente și o valoarea nutrițională mare. Astfel, porțiile nu pot fi mari.

Hrană cu conținut redus de fibre fermentabile

Bulldogul francez - ca și boxerii - are o activitate fermentativă excepțional de mare în intestin. Dacă hrana cu care îl hrănești are un conținut ridicat de fibre fermentabile, ar putea provoca o creștere a scaunelor moi. Pentru a evita acest lucru, este mai bine să alegi o hrană bogată în fibre, care se descompun mai greu și întăresc fecalele.

Bulldog francez și prognatismul

Bulldogii au ceea ce este cunoscut sub numele de maxilar prognatic, adică maxilarul inferior iese din cel superior. Acest lucru a determinat treptat și al patrulea premolar să se rotească și să se repoziționeze, prevenind astfel ocluzia corectă și, prin urmare, masticația.

Dacă un câine nu mestecă corect, este posibil să sufere de probleme dentare, cum ar fi boala parodontală. Pentru a evita acest lucru, este indicat să îi dai oase recreative, să îi perii zilnic dinții și să-i faci un control dentar anual.

În plus, mărimea crochetelor pe care i le dai să le mănânce trebuie să fie suficient de mică pentru a încăpea în gură și suficient de mare pentru a favoriza masticația.

Pielea și părul bulldogului francez

Un păr strălucitor și puternic este un indicator al sănătății bune a unui animal. Părul este alcătuit din 95% proteine ​​care, de fapt, provin din dietă. 35% din toate proteinele pe care un câine le consumă pe parcursul zilei poate contribui la reînnoirea părului și a pielii.

Orice deficiență care apare în dietă se va reflecta asupra părului animalului. În plus, grăsimile pe care le consumă au și ele o influență, deoarece pielea emană grăsime pentru a se proteja. Suplimentele cu ulei de somon sunt o sursă bună de grăsimi bogate pentru a menține părul sănătos, pe lângă faptul că oferă multe alte beneficii pentru sănătatea câinelui.

Pe de altă parte, această rasă este predispusă la alergii și la alte probleme care afectează pielea. Fiecare caz trebuie studiat individual, dar de obicei necesită șampoane speciale.

Totodată, este important este să îi oferi câinelui o hrană naturală care nu provoacă alergii.

Boala inflamatorie a intestinului

Bulldogii sunt una dintre rasele care suferă cel mai adesea de colită. Originea exactă nu este cunoscută, dar se știe că este legată de o dietă incorectă bazată pe hrană de calitate slabă, săracă în proteine ​​și bogată în făină vegetală.

Din acest motiv, îți recomandăm să-ți hrănești prietenul necuvântător cu hrană pentru câini de la Lenda. Îți facem această recomandare deoarece Lenda pune la dispoziția tuturor celor interesați hrană super-premium pentru câini fabricată în Spania, din ingrediente 100% naturale de la fermele din Galicia. În plus, nu conține nici hormoni, nici organisme modificate genetic, nici coloranți artificiali, nici conservanți. Conține în schimb toți nutrienții de care are nevoie un câine pentru o dezvoltare sănătoasă. Spor la cumpărături!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare