Comunicate de Afaceri

Top cele mai performante agenţii de PR 2018

Vineri, 19 Octombrie, în cadrul Galei Biz PR Awards, Biz a lansat rezultatele topului celor mai performante agenţii de PR, ediţia 2018, un studiu BIZ şi Unlock Market Research, aflat la a şasea ediţie.

Anul acesta McCann PR este agenția care ocupă prima poziție în TOP PR România.

Următoarele poziții sunt ocupate de MSL The Practice, Golin, Graffiti PR, Rogalski Damaschin Public Relations, GMP PR, SmartPoint, Dăescu Borțun Olteanu, Oxygen PR și Republika.

Topul agenţiilor de PR din România este realizat în baza colectării şi analizei indicatorilor care vizează măsurarea performanţelor de business ale agenţiilor de PR şi a imaginii pe care acestea o au în rândul companiilor care plătesc pentru servicii de consultanţă în comunicare. La fel ca în ediţiile anterioare, clasamentul nu este doar despre cifre de afaceri, profitabilitate sau fee-uri şi nici doar despre evaluări din partea clienţilor, ci despre toate acestea la un loc, corelate în baza unui algoritm dezvoltat în parteneriat cu compania de cercetare Unlock.

Întreg clasamentul – Top 30 de agenții de PR și toată metodologia care stă la baza cercetării realizate de Biz și Unlock Market Research se regăsesc în Ghidul TOP PR România 2018, disponibil în versiune tipărită și pdf online. Cartea poate fi comandată aici: https://revistabiz.ro/bizprawards2018/top-agentii-de-pr/

Ce cuprinde TOP PR România

Top 30 de agenții de PR

Rezultatelele și metodologia studiului ajuns la a sasea ediție

Top agenții după cifra de afaceri (patru categorii):

 • agenții cu cifra de afaceri mai mare de un un milion de euro
 • agenții cu cifra de afaceri între 500.000 – 1 mil. euro
 • agenții cu cifra de afaceri între 100.000 – 500.000 euro
 • agenții cu cifra de afaceri sub 100.000 euro

Profile a peste 50 de agenții cu informații despre acționariatul, managementul, serviciile oferite, portofoliul de clienți și premiile câștigate de acestea.

Pe baza studiului prezentat în exclusivitate în cadrul galei "BizPR Awards", au fost acordate următoarele premii:

Premiul pentru “Performanţă în business” - Graffiti PR

Categoria: agenţii cu cifră de afaceri de peste 1 milion de euro

Premiul pentru “Performanţă în business” - Seven Media

Categoria agenţii cu cifră de afaceri mai mică de 1 milion de euro 

Premiul pentru “Notorietate în PR” - Golin România
Categoria agenții

Premiul pentru “Notorietate în PR” - Eliza Rogalski, Founding Partner, Rogalski Damaschin PR și Irina Roncea, Deputy Managing Director, Golin România
Categoria profesioniști

Premii speciale:

 1. Recunoaștere pentru contribuția la dezvoltarea industriei de PR: GMP PR
 2. Premiul de excelență pentru contribuție la dezvoltarea industriei de PR: Ruxandra Vodă, Corporate Communications Director și Telekom România Dana Oancea, Președinte, Forum for International Communications
 3. Premiul pentru creativitate în comunicarea instituțională: Alexander Peyre Dutrey, Ex Deputy Head of Mission la Ambasada Suediei la București, actualmente Deputy Director în cadrul Ministerului de Afaceri Externe al Suediei.
 4. Premiul pentru cea mai eficientă campanie de promovare a unei destinații turistice făcute de o țară în România: Ministerului Turismului din Israel, reprezentat de Ami Alon, Director pentru Europa de Est în Ministerul Turismului din Israel
 5. Premiul comunicare sustenabilă și implicare în comunitate: Platforma ”După Noi”, inițiată de Coca-Cola HBC România
 6. Premiul pentru creativitate în comunicare: Campania ”5000 de pași” – Rexona / Unilever și Campania ”Reginele neștiute” pentru promovarea Galei Societății Civile
 7. Premiul pentru curaj și perseverență: Chris Simion-Mercurian
 8. Premiul pentru “Creativitate în PR”: Golin România

Gazda ediţiei Biz PR Awards 2018 a fost Cabral Ibacka.

Echipa Biz mulţumeşte partenerilor care au făcut posibilă acesta ediţie: Alpha Bank, DC Communication, Golin PR, McCann PR, MSL The Practice, V+O Communication, Caroli, Jack Daniels, Nespresso, GT Grafică şi Tipar, AD Production, Glazurai, Gramma, Amelie Photobooth şi Magnolia.

***

Despre Biz Agency

Business-ul Biz Agency înglobează revista BizBiz Events – o divizie puternică de organizare evenimente și conferințe, Biz Storymakers – servicii de content marketing pentru clienți, Biz Market View– o divizie dedicată studiilor de piață și portalul online revistabiz.ro.

Biz este brandul care reunește o comunitate puternică de oameni de afaceri, atât online, cât și offline.

Biz Market View:

Divizia de market research s-a impus prin realizarea unor importante studii și topuri în parteneriat cu agenții de research, pe cele mai importante domenii de activitate din România: Top 50 companii performante, Anuarul directorilor de marketing, Top 20 companii IT pentru care merită să lucrezi, Topul agențiilor de PR din România, Brand Ro sau BizTech.

Biz Events:

Divizia organizează anual zeci de conferințe de business și evenimente corporate sau gale, transmițând conținut relevant în formate inovatoare și atractive pentru publicurile țintă.

Revista Biz:

Este o voce originală și profesionistă a presei de business românești. O revistă deschizătoare de drumuri, cu proiecte editoriale care aduc valoare cititorilor și comunităților de business.

Biz Storymakers:

Divizia transformă mesajele corporate sau de marketing într-o poveste valoroasă din punct de vedere al formei și conținutului, punând la dispoziția brandurilor toate platformele de comunicare ale Biz Agency.

Despre Unlock Market Research
Unlock este o companie de consumer know-how şi cercetare de piaţă cu capital 100% românesc, înfiinţată în 2008. Unlock este specializată în studii de strategie de brand şi marketing cultural, centrate pe descoperirea de insight-uri despre oameni, categorii şi branduri care să contribuie la creşterea clienţilor pentru care lucrează. Calitatea proiectelor companiei a dus la recunoaşterea acesteia dincolo de România, Unlock coordonând în prezent cercetări internaţionale, nu doar locale. Unlock este frecvent numit ca partener strategic în numeroase cazuri de Effie, cei mai mulţi dintre clienţii săi fiind de altfel şi premiaţi.

www.unlock-research.com

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare