Comunicate de Afaceri

Trei metode simple prin care poți trăi sustenabil

Planeta noastră are nevoie de tot sprijinul pentru a putea fi protejată, deoarece ea ne oferă tot ceea ce avem nevoie pentru a întreține viața. Dacă vrei și tu să protejezi natura, mediu și planeta, ar trebui să știi că nu este neaparat nevoie să participi la acțiuni și proteste, ci îți poți aduce contribuția în ceea ce privește sustenabilitatea prin următoarele mijloace simple.

Redu consumul de hârtie

Una dintre marile probleme ale lumii, în prezent, este consumul imens de hârtie, care are la bază defrișările și gestionarea ineficientă a resurselor. Poți așadar să implementezi măsuri personale care să te ajute să protejezi natura, căutând informații despre ideea de reciclare hartie, dar și soluții eco friendly care să te ajute să reduci consumul acesteia.

Astfel, dacă vrei să reciclezi hârtia ar trebui să iei în calcul următoarele aspecte:

- reutilizează hârtia veche, caietele sau agendele vechi, care mai au încă pagini goale. Pe acestea fie le vei putea folosi ca ciorne, fie le vei putea duce la centre speciale de colectare a hârtiei.

- reutilizează hârtia imprimată greșit. Ai imprimat eronat niște informații? nu arunca hârtia, ci folosește-o ca ciornă pentru activitatea ta, întorcând foaia pe verso.

Redu consumul de plastic

Ai observat că plasticul este prezent în orice domeniu de activitate și că, de-a lungul timpului el a început să fie din ce în ce mai utilizat chiar și în domeniul alimentar? Ei bine aici poți face o schimbare dacă vrei, pentru că ai foarte multe posibilități de a face diferența.

De la reciclare sticle uzuale la refuzul de a mai folosi sacoșe din plastic, paie sau pahare, de la folosirea ambalajelor eco friendly la depozitare ecologică, fiecare dintre aceste lucruri te poate ajuta să reduci folosirea plasticului, cel puțin în casa ta.

Îți poți achiziționa propriile caserole din sticlă pentru depozitare în frigider  sau cămară, poți schimba paharele de plastic cu termosuri sau sticle de sticlă, poți să soliiciți ambalarea produselor în propriile recipiente. În acest fel vei folosi mai puțin plastic și te vei bucura că micul tău ajutor este folositor planetei.

Reciclează hainele

Industria modei este la acest moment cea mai poluantă și mai nocivă pentru mediul înconjurător. Consumul irațional la nivel vestimentar este adesea alimentat și de casele de modă și de producători, însă tu poți să schimbi acest lucru prin a da o a doua șansă garderobei tale sau chiar hainelor de tip second hand.

Nu trebuie să irosești hainele, mai ales că acestea au costuri foarte mari și nu sunt utilizate la justa valoare. De multe ori se întâmplă ca hainele pe care le achiziționăm să fie ”la modă” doar un sezon, însă acest lucru nu ar trebui să fie un impediment în a le folosi în continuare, chiar și transformându-le după bunul plac.

Este important să înțelegem faptul că planeta noastră are nevoie de noi și că este nevoie de fiecare în parte să dăm o mână de ajutor în acest sens. Mai mult decât atât, alegerile noastre stau la baza reușitei așa că reciclearea și utilizarea rațională a resurselor ar trebui să fie țelul nostru în fiecare zi.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare