Comunicate de Afaceri

Un produs de succes în plină pandemie: panoul de baschet pentru acasă

Atunci când s-a declanșat pandemia, mulți comercianți au privit cu scepticism viitorul. Mai ales cei din domeniul horeca sau care depindeau de domeniul horeca au fost de la bun început foarte afectați, afacerile lor înregistrând pierderi. Cu toate acestea, au existat și întreprinzători de succes care au căutat noi oportunități, potrivite cu noua realitate. Astfel, magazinul online TatBiliard.ro, care inițial era specializat pe comercializarea de produse pentru biliard (mese, tacuri și alte accesorii) și care de doi ani deja începuse o diversificare a gamei de articole sportive comercializate, în sensul includerii în portofoliul propriu de produse a aparatelor fitness, a găsit o oportunitate de piață prin comercializarea panourilor de baschet cu coș.

În contextul pandemiei acestea s-au dovedit a fi cu adevărat un produs de succes. Cel mai mare comerciant de articole sportive din România, Decathlon, avea deja de ceva vreme în portofoliul propriu de produse coșuri de baschet pentru acasă, deci piața cunoștea acest produs. Totuși cererea nu era una susținută deoarece puțină lume își punea problema petrecerii unui timp îndelungat în curtea proprie, fără posibilitatea de a ieși afară. Odată cu pandemia, lucrurile s-au schimbat radical.

TatBiliard.ro a început să comercializeze panouri și coșuri de baschet pentru orice fel de utilizare acasă, cererea explodând de îndată ce oamenii s-au trezit în lockdown. Panourile oferite de Tat Biliard erau fie cu montaj pe perete sau alt suport independent, fie cu stativ independent și înălțime reglabilă. La scurt timp de la punerea în vânzare au început să se înregistreze și primele vânzări, unul dintre cele mai vândute produse fiind panoul de baschet Buzzer Beater care are un preț foarte accesibil, de numai 790 RON, putând fi instalat în orice curte. În scurt timp panourile de baschet au început să împânzească multe curți din România.

În mai puțin de un an, compania bucureșteană a comercializat peste 300 de panouri și coșuri de baschet, devenind astfel unul dintre liderii pieței. La nivel național piața de panouri de baschet pentru acasă este estimată la circa 3.000 de unități anual.

Produsele de bază comercializate pe TatBiliard.ro rămân, totuși, mesele de biliard, acesta fiind sportul de interior în domeniul căruia s-a consacrat magazinul. Chiar dacă în perioada pandemiei cererea dinspre sectorul horeca a scăzut până la minime istorice, compania a continuat să vândă foarte bine către persoane fizice. În ciuda aparențelor, biliardul nu este... șah. Jucătorii stau în picioare timp îndelungat, corpul execută numeroase mișcări, astfel încât biliardul rămâne în continuare una dintre modalitățile recreative cele mai plăcute de a face mișcare acasă într-un mod simplu și plăcut.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Andamira Prestcom

Comentarii

Cauta

Categorii populare