Comunicate de Afaceri

Viitorul lucrului de la distanță în sectorul juridic

Să fim sinceri: dacă un grup select de firme de avocatură nu a fost convins până acum de beneficiile lucrului de acasă, pur și simplu nu vor fi.

Niveluri mai ridicate de productivitate; mai puține navete; mai puțin contact cu ciuma COVID – toate aceste avantaje au intrat într-o ureche a unor astfel de rețineri și au părăsit cealaltă fără să treacă de „Go” sau să colecteze 200 de lire sterline.

Având în vedere că încă un articol de opinie despre studiile de productivitate și sondajele angajaților este puțin probabil să zdruncine acest angajament ca Terminator față de naveta zilnică, nu voi produce unul. În schimb, aș dori să propun că viitorul muncii strămutate în sectorul juridic nu este o dependență continuă de lucrul de acasă, ci o iterație puțin mai dezvoltată: lucrul de oriunde . Și mă refer oriunde - de la o mănăstire de pe munte la o vilă italiană. 

La prima vedere, acest lucru ar putea părea contraintuitiv. Cu siguranță, dacă există încă un număr decent de angajatori în industria juridică care preferă impresia de activitate la fața locului muncii de la distanță, nu ar accepta să lucreze de oriunde? La o inspecție mai atentă, totuși, astfel de persoane negative ar putea fi intrigate de această idee – mai ales că „oriunde” include biroul în sine.

Avantajele „oriunde”

Una dintre marile probleme ale muncii de acasă, atât ca politică, cât și ca expresie, este setul limitat de implicații.

Adică: dacă ți se spune să lucrezi de acasă, atunci ești implicit încurajat să nu lucrezi altundeva. În acest sens, lucrul de acasă poate fi la fel de limitator ca și munca la birou. La urma urmei, dacă un avocat se simte legat de biroul lui, lanțul este cel care îl deranjează, nu decorul.

Lucrul de oriunde, prin contrast, schimbă complet domeniul. Prin implementarea oficială a unei politici de lucru de oriunde, nu este nevoie de sentimente reziduale de vinovăție sau anxietate care altfel ar putea veni mână în mână cu munca, de exemplu, într-o cafenea sau în alt mediu netradițional.

Nu este doar o chestiune de preferință, ci de practic. Să presupunem că îți vizitezi părinții pentru un weekend lung sau că ai reușit să obții zboruri mai ieftine, dar mai devreme, pentru vacanța viitoare. În cadrul unui sistem de lucru de oriunde, vă puteți termina munca din dormitorul copilăriei sau din hotelul elegant Riviera, după cum este necesar. 

În mod esențial – mai ales pentru cei care rezistă șovăieli care rămân suspicioși în ceea ce privește munca non-birou – lucrul de oriunde poate însemna și lucrul într-un birou pentru acei membri ai echipei care preferă echilibrul dintre viața profesională și viața privată a unui fundal mai tradițional pentru viața lor profesională.

Confruntarea cu aspectele practice

Desigur, colaborarea (în timp ce suntem pe subiect) este unul dintre punctele de conflict citate de cei care nu au spus ca fiind un motiv pentru a rămâne exclusiv la birou. Cum, în afară de nenumăratele dispozitive de comunicare de care suntem înconjurați în orice moment, vor reuși avocații să colaboreze, să se angajeze și să se antreneze în cadrul unui sistem de lucru de oriunde?

Cu toată seriozitatea, este important să existe reguli și practici pentru a ne asigura că toată lumea este bine sprijinită. În timp ce multe firme de avocatură improvizau în timpul pandemiei, viitorul muncii de la distanță va necesita o abordare mai gândită și mai sistematică.

Nu doar angajații noi au nevoie de pregătire, ci și partenerii existenți și avocații seniori – mulți dintre ei au avut încredere în ei înșiși să lucreze de oriunde de ani de zile, dar care se pot lupta adesea să extindă această încredere echipelor lor . Acest lucru, după cum au observat Harvard Business Review și alte publicații, necesită o nouă perspectivă asupra delegării, împuternicirii și autonomiei – încurajând totodată responsabilitatea angajaților în general.

Rezistența lucrului de la distanță descurajează talentul

Având în vedere că legea a fost tratată în mod tradițional de mulți dintre titularii săi de lungă durată ca un sector pentru care munca la distanță nu este o opțiune viabilă, este greu de ignorat că acest lucru este probabil să fi descurajat o mulțime de indivizi talentați de a urma o carieră ca avocat.

Trebuie doar să luați în considerare numărul de persoane cu responsabilități de îngrijire a copiilor sau cu probleme personale de sănătate care ar fi visat să obțină un loc de muncă la o firmă de avocatură de top, dar în cele din urmă au decis că nu se pot angaja să lucreze la birou din cauza circumstanțelor lor individuale. 

Dacă numeroșii cinici ai WFH ai industriei ar fi recunoscut că munca poate, în marea majoritate a cazurilor, să fie desfășurată la fel de (sau chiar mai eficient) în afara biroului ca și în interiorul acestuia, sectorul ar fi putut foarte bine să atragă un creier juridic talentat. care a fost lăsat să cadă în schimb pe marginea drumului. 

Schimbându-și abordarea învechită față de lucrul la distanță și oferind avocaților libertatea de a alege de unde lucrează, firmele s-ar putea afla inundate de CV-uri de la persoane excepționale care au fost atrase de flexibilitatea și oportunitățile pe care le poate oferi o carieră de avocat. .

Mai mult decât un număr

În cele din urmă, lucrul de oriunde este un pas semnificativ către o abordare mai umană (și umană) a lucrului în drept. Este ușor pentru orice avocat să se simtă ca un dinte într-o mașină și acesta este un alt motiv pentru a nu invoca imediat statisticile în favoarea lucrului de la distanță. Nu este vorba doar de cifre.

Ceva la fel de simplu precum o programare medicală, absolvirea unui copil sau un animal de companie bolnav poate deveni o problemă atât de lipsită de compasiune pentru angajatul de birou cu normă întreagă, care nu are altă opțiune decât să irosească concediul anual prețios într-un moment important – dar acest tip de problemă dispare sub un regim flexibil de lucru de oriunde.

La urma urmei, dacă ți se permite să intri dintr-un hotel parizian sau dintr-un refugiu peruvian, devine mult mai puțin șocant să sugerezi că ți se permite în egală măsură să-ți iei libertăți cu ceasul însuși, modificându-ți orele pentru a găzdui etapele de referință ale familiei sau pentru a face afaceri. cu crizele vieții pe măsură ce apar.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare