Comunicate de Afaceri

Comdata Group urmeaza sa cumpere actiunile detinute de Izium Group

Cu venituri generale în 2016 de 180 milioane €, cele 4 companii distincte au angajate circa 6,000 de persoane, care deservesc 150 de clienți diferiți.

Tranzacția se preconizează a se finaliza în luna august 2017, sub rezerva consultării consiliului de lucru și a aprobărilor din partea autorităților obișnuite în acest tip de tranzacții. Alte aspecte financiare ale tranzacției nu sunt divulgate.

Achiziția va fi finanțată prin capital de tip creanțe și acțiuni, acesta din urmă fiind furnizat de Maxime Didier, fondator și acționar majoritar al Izium Group, care va reinvesti în Comdata Group, devenind al doilea mare acționar al Grupului. În contextul acestei achiziții, Comdata a procurat, pentru prima dată, capital din fonduri instituționale de credit, marcând debutul său pe piețele internaționale de capital pentru creanțe.

Massimo Canturi, CEO al Comdata Group, a declarat: “Suntem deosebit de încântați să anunțăm această tranzacție astăzi, tranzacție care poartă Comdata Group într-o nouă etapă, precum și să îl avem pe Maxime Didier și echipa acestuia alături de noi. În cazul în care se va finaliza, aceasta va fi ultima și cea mai mare dintr-o lungă listă de tranzacții M&A realizate de la intrarea The Carlyle Group: Digitex în Spania și America Latină, Win în Turcia, Overtop Group din nou în Spania. Prin această achiziție, în 2017 vom ajunge la peste 750 milioane € din vânzări pro-forma, poziționând Grupul în Top 5 al clasamentului furnizorilor de servicii CRM BPO din Europa. Prin achiziția B2S și a companiilor asociate, nu marcăm doar o nouă amprentă asupra Europei Continentale, ci și câștigăm un portofoliu de clienți mai echilibrat și diversificat, cu o semnificativă expunere la alte domenii decât cel al telecomunicațiilor și o bază de clienți care depășește 550 clienți. Mai mult decât atât, sunt sigur că baza noastră de clienți recent extinsă va genera oportunități semnificative de cross selling prin intermediul diverselor capacități de prestare de servicii ale Grupului”.

Maxime Didier, fondator și Președinte al Izium Group, care reinvestește în Comdata Group, a adăugat: “Alegerea Comdata Group ca partener pentru viitorul nostru se bazează în principal pe calitatea proiectului lor, pe viziunea lor asupra viitorului și pe valorile comune cu echipa sa de management: responsabilitate, flexibilitate și inovație în vederea progresării. Suntem cu toții foarte entuziasmați în ce privește această nouă filă pe care o scriem împreună acum, și la care voi contribui, continuând să gestionez companiile pe care le-am creat în Franța cu peste 20 de ani în urmă și devenind un important acționar al Comdata Group. Avem o mare oportunitate în fața noastră, cu o mai mare și mai diversificată companie cu care putem concura cu adevărat la nivel global. În Franța, în mod special, în curând ne vom afla în poziția de a comercializa noi servicii de BPO, cum ar fi back office process management solutions (soluții de gestionare a procesului de back office), domeniu în care ne-ar fi luat mult mai mult timp dacă ar fi trebuit să atingem acest obiectiv bazându-ne numai pe propriile puteri”.

* * * * *

Despre Comdata Group
Comdata Group este partenerul industrial de referință pentru BPO (Business Process Outsourcing) ale industriei Customer Operations pentru diverse domenii (telecomunicații, energie și utilități, banking & finanțe, asigurări, producție, comerț cu amănuntul avansat, e-commerce). Fondată în 1987, Comdata Group deservește peste 400 de clienți în 14 state, printr-o gamă completă de canale, prin intermediul a 60 de centre de operare la nivel global, datorită unei echipe internaționale de management și a unei forțe de muncă entuziaste, de peste 36,000 angajați la nivel global. Comdata Group este unul dintre jucătorii principali în Europa și America Latină în ce privește externalizarea serviciilor voice-based, cum ar fi contact center, help desk și servicii non-voce, cum ar fi back office, credit management, gestionarea documentelor și, de asemenea, oferă capabilități de proiectare și tehnologice pentru punerea în aplicare a modelelor și a tehnologiilor de sprijin în excelența operațională. În decembrie 2015, The Carlyle Group, una dintre cele mai mari societăți mondiale de gestionare a activelor și de investiții din toată lumea, a achiziționat pachetul majoritar în Comdata, și ulterior alți furnizori de servicii BPO din America Latină, Spania și Franța, mai precis Digitex, Win și recent Overtop Group în Spania din nou, sprijiind obiectivul Grupului de a ajunge în Top3 în toate zonele geografice cheie.

Despre Izium Group
Izium Group oferă un portofoliu extins de servicii de customer experience, incluzând consultanță, telesales, servicii pentru clienți, recuperare a datoriilor și asistență tehnică, unei baze de clienți extinse. Grupul este bine poziționat pentru a dobândi o creștere suplimentară, funcționând deja în 14 centre de contact din Franța (10), Maroc (3) și Madagascar (1). În 2016, Izium Group a generat venituri de cca. 180 milioane de €, ținând cont de contribuția anuală integrală a comapaniilor achiziționate în 2016. Grupul are circa 6,000 persoane angajate și deservește cca. 150 clienți.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: MSLGROUP The Practice

Comentarii

Cauta

Categorii populare