Comunicate de Afaceri

Grupul LaborMed Pharma semneaza contractul de achizitionare a portofoliului de produse Ozone

Prin aceasta tranzactie, LaborMed Pharma Group a achizitionat un portofoliu de peste 400 de branduri de produse farmaceutice generice OTC si RX, vandute actualmente in Romania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Cehia si Slovacia. Portofoliul achizitionat include branduri binecunoscute precum Algozone, Trachisept, Ceclozone, Extremvit si Entran. In 2008 portofoliul de produse a generat o cifra de afaceri de 44 milioane de Euro. De asemenea, LaborMed a achizitionat brandul Ozone si toate drepturile de proprietate intelectuala asociate, precum si lanturile de distributie detinute si administrate in prezent de Ozone Laboratories. LaborMed Pharma Group nu a cumparat niciuna dintre companiile Ozone Laboratories, intrucat aceasta tranzactie consta in achizitionarea licentelor de produse si a autorizatiilor de piata. „Suntem foarte satisfacuti de incheierea acestei tranzactii, care constituie un important si major pas inainte pentru LaborMed, aducandu-ne mai aproape de obiectivul nostru de a ne extinde regional si de a ne pozitiona ca jucator cheie in Europa Centrala si de Est.” – Stephen Stead, Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie al LaborMed Pharma Group. Achizitionarea portofoliului de produse Ozone aduce activitatii Grupului LaborMed Pharma o componenta OTC puternica, suplimentand brandurile existente de produse farmaceutice generice si permitand diversificarea catre mai multe arii terapeutice. In plus, va aduce o prezenta regionala pe pietele din Europa Centrala si de Est, permitand LaborMed Pharma Group sa vanda portofoliul extins de noi produse in intreaga regiune. LaborMed Pharma Group va prelua imediat distributia de produse Ozone in Romania si va incheia contracte de distributie pentru portofoliu in tarile Europei Centrale si de Est. Ca urmare a acestei achizitii, LaborMed Pharma Group intentioneaza sa recruteze 75 de noi angajati pentru administrarea portofoliului extins. Se estimeaza ca perioada de tranzitie va fi incheiata complet pana la sfarsitul acestui an. Actionarul majoritar al LaborMed Pharma Group este Advent International, unul dintre liderii mondiali ai firmelor de private equity. Emma Popa-Radu, Managing Director al biroului din Bucuresti al Advent International, declara: „Advent este incantat sa furnizeze finantare equity pentru creșterea viitoare a LaborMed prin aceasta achizitie.”

Pe parcursul negocierilor, LaborMed Pharma Group și Advent International au fost asistate de firma de avocatura Badea Clifford Chance, iar Ozone Laboratories de catre firma de avocatura CMS Cameron McKenna și banca Rothschilds.

LaborMed Pharma SA, avand sediul in București, este o companie farmaceutica cu o dezvoltare armonioasa in cele trei domenii pe care le abordeaza: cercetare, productie si distributie. Compania produce o gama larga de produse farmaceutice generice si are capacitati excelente de cercetare si dezvoltare, detinand laboratoare de bioechivalenta de nivel international. LaborMed are cea mai moderna fabrica de produse farmaceutice din Romania, precum si o puternica forta de vanzari si o retea de distributie impresionanta. Infiintata in 1991, compania si-a creat o identitate de brand distincta si are un grafic de crestere si profitabilitate constant. In 2008, cifra de afaceri a fost de aproximativ 30 de milioane de euro. In acest moment, LaborMed Pharma este una dintre principalele companii de produse farmaceutice generice din Romania si un important furnizor de medicamente cardio-vasculare in piata romaneasca. In februarie 2008, Fondul de investitii Advent International a devenit actionar majoritar al companiei printr-o tranzactie de tip buy-in. Aceasta a fost cea mai mare tranzactie de acest tip la momentul respectiv, in Romania. www.labormedpharma.ro

Ozone Laboratories este o companie farmaceutica ce detine un larg portofoliu de produse, atat din categoria de medicamente pe baza de prescriptie (RX), cat si a OTC-urilor si suplimentelor alimentare. Ariile terapeutice pe care se concentreaza compania includ vitamine, analgezice, medicamente cardiovasculare, digestive si anti-inflamatorii. Produsele Ozone sunt fabricate la cele mai inalte standarde de calitate de catre parteneri internationali din Asia, America de Nord și Europa. Grupul Ozone Laboratories are in prezent sucursale in mai multe tari din Europa Centrala si de Est: Romania, Bulgaria, Polonia, Slovacia, Ungaria si Cehia. www.ozonelaboratories.com

Fondata in 1984, Advent International este una dintre cele mai mari firme de private equity din lume, prezenta in 15 tari de pe patru continente. Recunoscuta de 25 de ani ca o locomotiva in randul private equity-ului international, Advent a construit o platforma globala fara precedent, de peste 140 de profesionisti in investitii, care acopera Europa, America de Nord, America Latina si Asia. Compania este axata pe tranzactii internationale de tip private equity, oportunitati de repozitionare strategica si cresterea tranzactiilor private equity in cinci sectoare cheie, conlucrand in mod activ cu echipele de management pentru cresterea veniturilor si imbunatatirea profitablilitatii companiilor din portofoliu. De la infiintare, Advent a acumulat un capital de peste 24 miliarde USD si, prin programul sau de achizitii de tip private equity, a incheiat, in 35 de tari, peste 250 de tranzactii, evaluate la aproximativ 45 miliarde USD. Advent International a inceput activitatea de investitii in Romania in 1997, fiind in prezent cel mai mare fond de investitii global care activeaza pe piata romaneasca. In plan local, investitiile Advent au inclus pe parcursul timpului: Dufa, Terapia, Brewery Holdings, Euromedia, Mobifon Connex si Ceramica Iasi.
www.adventinternational.com
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare