Comunicate de Afaceri

Wizz Air a comandat 50 de aeronave Airbus A320

Toate aeronavele Wizz Air vor fi configurate intr-un sistem cu o singura clasa si 180 de locuri. Pana in acest moment nu s-a optat si pentru modelul de motor.

Noua comanda de aeronave A320 va permite companiei sa-si consolideze si sa-si dezvolte reteaua de transport structurata pe cele 11 baze operationale din Polonia, Romania, Ungaria, Bulgaria, Ucraina si Cehia. Noile aeronave vor permite companiei sa adauge pe parcursul deceniului urmator noi destinatii celor 130 de rute existente in prezent. Totodata, viitoarele aeronave vor consolida pozitia de lider a Wizz Air in regiune.

Compania ce opereaza in centrul si estul Europei a cunoscut o crestere rapida si utilizeaza deja o flota tanara si cu un consum eficient, compusa din 24 de aeronave A320.

“Noua comanda este in concordanta cu planurile noastre de crestere si sustine obiectivul nostru de a deveni linia aeriana preferata din centrul si estul Europei. Eficienta aeronavei Airbus A320 este foarte importanta pentru noi. Aceasta permite operarea la cele mai mici costuri posibile, facilitand astfel oferirea unor tarife de calatorie scazute si accesibile pentru clientii nostri. Noul angajament reflecta stabilitatea companiei noastre intr-un context dificil al pietei.” a declarat Jozsef Varadi, Chief Executive Officer Wizz Air

“In doar cinci ani, Wizz Air, sprijinit de principalul investitor – Indigo Partners*, a devenit o poveste de succes si suntem bucurosi ca au reusit acest lucru folosind aeronave Airbus. A320 este fara indoiala cea mai populara aeronava cu un singur culoar. Aceasta este foarte eficienta din punct de vedere operational si atractiva pentru pasageri. Totodata, A320 este cea mai economica aeronava din clasa din punct de vedere al consumului” a declarat John Leahy, Chief Operating Officer Airbus. “Aceasta comanda este o noua confirmare a superioritatii A320 in industrie.”

Familia de aeronave A320 este recunoscuta drept referinta in segmentul aeronavelor cu un singur culoar. Cu mai mult de 6.320 de aeronave comercializate si 3.850 de aeronave livrate catre mai mult de 300 de cumparatori din intreaga lumea, gama de aeronave A320 este cea mai bine vanduta din lume pe segmentul celor cu un singur culoar. Familia A320 include patru aeronave (A318, A319, A320 si A321), care integreaza acelasi tip de cabina pentru piloti si pasageri si alte sisteme similare.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare