Comunicate de Afaceri

Bosch a produs 10 milioane de sisteme common-rail pentru autovehiculele comerciale

Dezvoltare continua: familia universala de modele CRSN

Primul sistem common-rail Bosch pentru autovehiculele comerciale (CRSN1) a fost lansat in 1999, in cadrul autovehiculelor de tonaj mic Iveco (Turbo Daily). La scurt timp a urmat primul sistem pentru autovehiculele de mare tonaj, in cadrul Renault, ce asigura o presiune de injectie de 1.400 bar. In 2001, sistemul optimizat de 1.600 bar a fost lansat in Statele Unite ale Americii, pentru camionete.

CRSN3, care asigura o presiune de 1.800 bar si a fost lansat in 2005, a constituit un progres considerabil. Injectorul cu retur scazut al acestui sistem reduce suplimentar consumul de carburant. Designul diminueaza cantitatea de carburant furnizata de pompa de inalta presiune si puterea de actionare, sporind atat eficienta sistemului de injectie, cat si a motorului. Dupa CRSN3, sistemul a continuat sa evolueze prin sistemele CRSN3-20 si CRSN3-22, lansate in 2010. Modelul actual, CRSN3-25, asigura o presiune de injectie de 2.500 bar. CRSN3-25 este disponibil, de asemenea, cu diferitele pompe de injectie pentru a genera presiune, transformandu-l intr-o solutie universal valabila pentru motoarele cu 4 pana la 16 cilindri ale autovehiculelor comerciale de tonaj mediu si mare. Injectorul isi arata calitatile si in cazul utilajelor precum tractoarele si utilajele de constructii, dar si in cadrul ambarcatiunilor precum iahturile, vasele de croaziera si navele de transport.

Sistemul CRSN4 pentru autovehiculele comerciale de tonaj mare, lansat in 2007, completeaza gama variata de sisteme de injectie Bosch. Pentru CRSN4, Bosch a adoptat noul concept de generare a presiunii in doua etape. In cazul acestui sistem cu amplificare a presiunii, carburantul din pompa de inalta presiune este comprimat initial pana la 900 bar inainte ca injectorul sa asigure o presiune maxima de injectie de 2.100 bar. Din 2012, sistemul CRSN4 este disponibil si cu o presiune de injectie de 2.500 bar. Printre avantaje se numara o pulverizare ultra-fina a carburantului si injectiile multiple si precise pentru o ardere eficienta si ecologica, precum si o functionare silentioasa a motorului.

Baza comuna: separarea procesului de generare a presiunii de injectia propriu-zisa

Indiferent de generatie si de etapele de dezvoltare, toate sistemele CRSN au in comun functii importante, printre care se numara un acumulator de presiune din care este injectat carburantul la inalta presiune in cilindri, prin intermediul injectoarelor conectate. Separarea generarii de presiune de injectia propriu-zisa asigura mai multa libertate in ceea ce priveste designul motorului. Supapele electromagnetice masoara carburantul cu precizie si permit, in cadrul sistemelor actuale, pana la sapte injectii individuale per ciclu de putere. Datorita injectiilor multiple flexibile, nivelul de zgomot al motoarelor, precum si emisiile si consumul de carburant sunt reduse.

Cele 10 milioane de sisteme common-rail pentru autovehiculele comerciale si cele 74 de milioane pentru autoturisme deschid calea catre viitor

Pe langa tehnologia de injectie, Bosch lucreaza si la alte sisteme pentru a reduce consumul de carburant si nivelul emisiilor pentru motoarele diesel. Printre acestea se numara sistemele Denoxtronic si Departronic de tratare a gazelor de esapament ce reduc emisiile de oxizi de azot si de particule. De asemenea, Bosch lucreaza la dezvoltarea unor sisteme de propulsie hibride pentru autovehiculele comerciale.

Contact pentru jurnalisti:
Eleni Scheffal
Telefon: (021) 4057529

Tehnologie Auto este cel mai mare sector de activitate al Grupului Bosch. Conform datelor preliminare, cifra sa de vanzari s-a ridicat la 30,9 miliarde de euro, sau 59% din vanzarile totale ale grupului in anul fiscal 2012. Astfel Grupul Bosch a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori din industria auto. La nivel mondial, peste 171.000 de angajati din sectorul Tehnologie Auto activeaza in sapte domenii de activitate: tehnologii de injectie pentru motoare cu ardere interna, componente periferice ale trenului de rulare, concepte de propulsie alternative, sisteme de siguranta activa si pasiva, functii de asistenta si confort, sistem de informare si comunicare la bord precum si servicii si tehnologii pentru domeniul aftermarket. Compania Bosch este autorul unor importante inovatii din industria auto, precum gestionarea electronica a motorului, sistemul antiderapare ESP® si tehnologia diesel common-rail.

Grupul Bosch este un lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. In anul fiscal 2012, aproape 306.000 de angajati au generat vanzari de 52,5 miliarde de euro. Incepand cu anul 2013, grupul Bosch a fost structurat pe patru sectoare de activitate: Automotive Technology, tehnologie industriala, bunuri de larg consum, energie si echipamente pentru constructii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele aproape 360 de filiale si companii regionale din peste 50 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentat in aproximativ 150 de tari. Aceasta retea internationala de dezvoltare, productie si vanzare reprezinta fundatia cresterii continue a concernului german. Bosch a cheltuit in 2012 peste 4,8 miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare si a inregistrat aproape 4.800 de patente pe plan international. Prin toate produsele si serviciile sale, Bosch sporeste calitatea vietii, oferind solutii care sunt atat inovatoare, cat si utile. In acest fel, compania ofera la nivel mondial „Tehnica pentru o viata”.

Pentru mai multe informatii, accesati paginile de internet www.bosch.com si www.bosch-press.com.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Robert Bosch SRL

Comentarii

Cauta

Categorii populare