Comunicate de Afaceri

Divizia de Tehnologie Auto Bosch se dezvolta rapid: crestere de cinci procente, profit de sase procente

In anul 2013 se estimeaza ca vanzarile diviziei de Tehnologie Auto Bosch vor creste cu aproximativ cinci procente, ceea ce inseamna ca sectorul se va dezvolta mai repede decat productia globala de autovehicule. Dr. Volkmar Denner, presedintele Consiliului de administratie si seful departamentului de cercetare si dezvoltare al Robert Bosch GmbH, a vorbit despre dezvoltarea economica a companiei la editia cu numarul 65 a Salonului Auto International (IAA) de la Frankfurt am Main. In acest an, Bosch preconizeaza ca sectorul de Tehnologie Auto va obtine o marja de profit din exploatare inainte de taxe si dobanzi de aproximativ sase procente. Grupul Bosch, insumand toate diviziile sale, estimeaza ca va inregistra o crestere totala de doua pana la patru procente in anul 2013. „Vor creste si castigurile, dupa cum am planificat, desi este inca nevoie de un efort considerabil, iar sectorul panourilor fotovoltaice are inca un impact negativ puternic asupra rezultatelor totale ale Grupului Bosch”, a declarat Denner.

Crestere in China si America de Nord; revenire treptata in Europa

Potrivit estimarilor Bosch, productia mondiala de autovehicule va creste anual in medie cu trei procente in perioada care va urma. Chiar si asa, aceasta crestere este cu doua procente mai mica decat in anii de dinaintea crizei financiare. „America de Nord si China vor continua sa fie lideri ai cresterii globale a industriei auto, in timp ce Europa va incepe sa isi revina treptat”, a declarat Denner. Ca indicator al acestei reveniri, Denner a mentionat vechimea medie a autoturismelor in Europa, care a atins un record de aproape noua ani. Acest lucru inseamna ca pe termen mediu soferii isi vor inlocui autovehiculele uzate cu unele noi. In America de Nord, declara Denner, flota curenta de autovehicule inmatriculate are o vechime de aproximativ unsprezece ani. Acesta este motivul pentru care cererea de autovehicule noi este deja in crestere in aceasta regiune. „Intr-o tara cum este China, procesul de recuperare va avea loc la o scara mult mai ampla”, a declarat Denner. In prezent, numarul de autovehicule din China reprezinta o zecime din numarul celor din Europa de Vest.

Din acest motiv, Bosch si-a intensificat activitatea pe pietele emergente si in perioada 2011 - 2013 va investi aproximativ 2,8 miliarde de euro in regiunea Asia Pacific. Acest lucru dovedeste faptul ca strategia Bosch se aliniaza tendintelor din industrie: intre 2005 si 2015, producatorii de autovehicule japonezi si germani isi vor mari capacitatea de productie in strainatate de la aproape jumatate la doua treimi. „Ca furnizor la nivel global, Bosch tine pasul cu strategia internationala a clientilor sai”, a continuat Denner. In prezent, Bosch se afla deja aproape de clientii din industria auto din toata lumea, avand o retea globala de 95 de fabrici si 50 de centre de dezvoltare.

De la motorul cu ardere interna la motorul complet electric

Activitatea intensa de cercetare desfasurata de Bosch a fost decisiva in asigurarea pozitiei de lider de piata si in inovatie in domeniul dispozitivelor de actionare electronice si al sistemelor de siguranta. Iar atunci cand vine vorba de motoarele diesel si cu aprindere prin scanteie, inca mai exista potential de reducere a consumului: prin reducerea cilindreei si prin ardere imbunatatita, consumul poate fi redus cu inca 20 la suta fata de nivelurile din anul 2012. Cu ajutorul acestei tehnologii optimizate, pot fi intrunite chiar si standardele stricte legate de emisiile de CO2 care vor fi impuse in Europa incepand cu anul 2020. In functie de clasa autovehiculului, acest obiectiv poate fi atins cu diferite niveluri de electrificare. Bosch ofera o gama larga de produse in acest domeniu. De exemplu, boost recuperation system reprezinta un sistem hibrid de baza cu un generator de 48 de volti si un acumulator litiu-ion compact. Sistemele strong hybrid si plug-in hybrid completeaza portofoliul Bosch. Pana in anul 2014, compania va contribui la 30 de proiecte pentru produsele de serie legate de e-mobilitate: de la un sistem complet electric pentru autovehiculele compacte la un autovehicul sport cu sistem de propulsie electric.

„Bosch isi uneste fortele in domeniul conducerii automate”

In toata lumea sunt introduse standarde din ce in ce mai stricte in ceea ce priveste protectia mediului si prevenirea accidentelor. Acest lucru va stimula cresterea in domeniile electrificarii sistemului de propulsie si conducerii automate. In domeniul asistarii conducerii, intre 2013 si 2017 se preconizeaza o crestere a volumului de piata cu o treime in fiecare an. In prezent, Bosch genereaza vanzari anuale de cinci miliarde de euro din sistemele de asistare a conducerii si sistemele de siguranta. La nivel global, sunt, in total, 5.000 de ingineri Bosch care lucreaza exclusiv in aceste domenii. Constructia primului centru de cercetare si dezvoltare a concernului Bosch din Romania, care va fi deschis la Cluj, este aproape de final. Cercetatorii romani din cadrul acestuia vor contribui si la dezvoltarea sistemelor de siguranta si a conducerii automate.
Pe langa imbunatatirea sistemelor de asistare a conducerii si a tehnologiei senzorilor, interconectarea autovehiculului reprezinta una dintre principalele provocari tehnologice pe drumul catre conducerea automata. In viitor, cantitati mari de date vor fi transportate prin intermediul interfetelor de comunicare mobile. Acestea vor fi, de asemenea, inregistrate si analizate pentru gazduirea de tip cloud si conectate la alte surse de date. Ca urmare, autovehiculele vor fi conectate cu mediul lor intr-o masura din ce in ce mai mare, iar sistemele lor vor fi capabile sa recunoasca si sa reactioneze la pericole mult mai repede. De exemplu, in cazul in care exista un blocaj in trafic care incepe intr-un viraj si soferul actioneaza frana, autovehiculul va recunoaste pericolul si ii va avertiza pe ceilalti participanti la trafic care se indreapta spre acelasi loc.
In domeniul interconectarii autovehiculului, Bosch lucreaza in stransa legatura cu parteneri externi si s-a angajat in activitati de cooperare in efortul de a dezvolta suplimentar tehnologiile care vor permite conducerea complet automata. De exemplu, Bosch este membru fondator al Centrului de cercetare in domeniul autovehiculelor (Center for Automotive Research - CARS), un program de cercetare interdisciplinara al Universitatii Stanford.

Mai presus de toate, Bosch valorifica avantajele ce deriva din faptul ca este o companie globala cu peste 300.000 de parteneri. Diferitele sale divizii coopereaza intre ele, indiferent de domeniul de activitate. Aceasta cooperare este necesara atunci cand este vorba de inovatii precum tehnologia de detectare a persoanelor, care are aplicatii atat in sistemele de protectie a pietonilor pentru autovehicule, cat si in sistemele de securitate pentru cladiri bazate pe tehnologie de supraveghere. In acest caz, mai multe divizii Bosch lucreaza impreuna si utilizeaza o platforma de software comuna. „Bosch isi uneste fortele in domeniul conducerii automate. Cultivam aliantele interne prin canale informale”, a declarat Denner. Bosch Software Innovations, o filiala care se concentreaza pe dezvoltarea de sisteme software, ofera solutii care ajuta internetul obiectelor si serviciilor sa devina o realitate. La randul sau, acest lucru deschide drumul spre interconectarea autovehiculului. Aplicatiile companiei sunt utilizate in toate sectoarele de activitate Bosch. Autovehiculele de pe sosele vor deveni parte a internetului obiectelor si serviciilor in aceeasi masura cu frigiderele din locuinte sau alte aparate.

Contact pentru jurnalisti:
Eleni Scheffal
Telefon: (021) 4057529

Tehnologie Auto este cel mai mare sector de activitate al Grupului Bosch. In anul fiscal 2012, vanzarile acestuia au fost de 31,1 miliarde de euro sau 59% din cifra de vanzari totala a grupului. Astfel, Grupul Bosch a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori din industria auto. La nivel mondial, aproximativ 177.000 de angajati din sectorul Tehnologiei Auto activeaza in sapte domenii de activitate: tehnologii de injectie pentru motoarele cu ardere interna, componente periferice ale trenului de rulare, concepte de propulsie alternativa, sisteme de siguranta activa si pasiva, functii de asistenta si confort, sisteme de informare si comunicare la bord, precum si servicii si tehnologii pentru domeniul aftermarket. Bosch este autorul unor importante inovatii in industria auto, precum gestionarea electronica a motorului, sistemul antiderapare ESP® si tehnologia diesel common-rail.

Pentru mai multe informatii, accesati pagina de internet www.bosch-automotive.com.

Grupul Bosch este un lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. In anul fiscal 2012, aproape 306.000 de angajati au generat vanzari de 52,5 miliarde de euro. Incepand cu anul 2013, grupul Bosch a fost structurat pe patru sectoare de activitate: tehnologie auto, tehnologie industriala, bunuri de larg consum, energie si echipamente pentru constructii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele aproape 360 de filiale si companii regionale din peste 50 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentat in aproximativ 150 de tari. Aceasta retea internationala de dezvoltare, productie si vanzare reprezinta fundatia cresterii continue a concernului german. Bosch a cheltuit in 2012 peste 4,8 miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare si a inregistrat aproape 4.800 de patente pe plan international. Prin toate produsele si serviciile sale, Bosch sporeste calitatea vietii, oferind solutii care sunt atat inovatoare, cat si utile. In acest fel, compania ofera la nivel mondial „Tehnica pentru o viata”.

Pentru mai multe informatii, accesati paginile de internet www.bosch.com si www.bosch-press.com.


Social Media
Vezi toate articolele autorului: Robert Bosch SRL

Comentarii

Cauta

Categorii populare