Comunicate de Afaceri

Bosch investeste in electromobilitate si intr-un viitor interconectat

Bosch preconizeaza ca dintr-un numar total estimat de 113 milioane de autovehicule vandute la nivel global in anul 2020, aproximativ 6,5 milioane vor fi modele strong hybrid, 3 milioane vor fi modele plug-in hybrid si 2,5 milioane vor fi autovehicule complet electrice. In acest moment, electromobilitatea este inca o investitie pentru viitor, dar Bosch aloca anual 400 de milioane de euro acestui domeniu. Pana la sfarsitul anului 2014, Bosch va finaliza 30 de comenzi referitoare la electrificarea sistemului de propulsie.

Modele strong hybrid: Cu ajutorul sistemelor strong hybrid realizate in prezent de Bosch, soferii pot reduce consumul in noul ciclu de conducere european cu 15 pana la 25 la suta. Motoarele electrice pentru autovehiculele strong hybrid acopera intervalul dintre 20 si 40 kW. Acumulatorii litiu-ion pentru modelele strong hybrid au o capacitate intre 0,8 si 1,5 kWh.

Modele plug-in hybrid: Acestea pot reduce costurile cu energia cu pana la 90 de procente, cu conditia ca utilizatorii sa incarce la priza. In noul ciclu de conducere european clar definit, economiile de carburant sunt de cel putin 50 de procente. In cazul modelelor plug-in hybrid, motorul electric are o putere de 30 pana la 80 kW, iar acumulatorul poate stoca pana la 12 kWh. Sistemul este in special adecvat pentru autovehiculele de dimensiuni medii, SUV-urile electrice si autovehiculele sport.

Pe langa economia de carburant, Bosch pune accent pe beneficiile clientului, inclusiv pe sporirea placerii de a conduce si pe valoarea adaugata in viata de zi cu zi. Bosch lucreaza la extinderea, pana in anul 2020, a autonomiei autovehiculelor electrice conventionale cu pana la 300 de kilometri.

Atentia acordata sistemelor integrate: Bosch analizeaza modul in care componentele individuale ale sistemului de propulsie se integreaza in ansamblul autovehiculului. Bosch dezvolta concepte care sa cuprinda atat acumulatorul, deoarece acumulatorii mai mari sunt esentiali pentru extinderea autonomiei autovehiculelor electrice, cat si o interconectare mai inteligenta. Un exemplu in acest sens il constituie gestionarea inteligenta a incarcarii.

Exemple de solutii de sisteme: Motorul electric SMG 180/120 a fost dezvoltat pentru a asigura un nivel de eficienta de peste 90 la suta in traficul urban, care este cel mai relevant tip de trafic pentru autovehiculele electrice. In afara de sistemul de propulsie, Bosch interconecteaza conducerea in modul electric cu functiile de asistenta. Un exemplu in acest sens este orizontul electronic care porneste ciclul de recuperare a energiei in timp util, inainte ca autovehiculul sa intre in zona cu restrictie de viteza, cum ar fi periferia unei zone urbane. Prin transformarea energiei cinetice in energie electrica, acesta sporeste autonomia autovehiculului.

„Electromobilitatea este inca o afacere de nisa in prezent, dar dupa anul 2020 ar putea foarte bine sa se extinda. Atunci cand se va intampla acest lucru, autovehiculele electrice vor fi autovehicule interconectate, facand schimb de informatii cu mediul inconjurator”, a declarat Volkmar Denner, presedintele Consiliului de administratie al Robert Bosch Gmbh, responsabil pentru cercetare si dezvoltare.

Solutii complete pentru autovehiculele integral electrice: Bosch furnizeaza deja dispozitivele electrice de actionare ca solutii complete de sisteme. Acestea cuprind un motor electric, electronica de putere, un acumulator litiu-ion si un sistem de franare regenerativa. Un astfel de exemplu poate fi gasit in dotarea Fiat 500e, care este rezultatul unei aliante dintre Bosch, Fiat si Chrysler.

Aliante: Bosch colaboreaza cu parteneri din toata lumea pentru a asigura progresul electromobilitatii la nivel global. Exemplele includ UAES din China (motoare electrice si electronica de putere), societatea mixta EM-motive cu Daimler in Germania (motoare electrice) si o societate mixta cu GS Yuasa si Mitsubishi in Japonia (acumulatori litiu-ion).

E-mobilitatea la nivel mondial: Bosch a reusit, de asemenea, sa stabileasca legaturi pentru afacerea sa in domeniul electromobilitatii in diferite regiuni ale lumii. Pe langa centrele de inginerie de varf din Europa, exista si operatiuni ale filialelor in SUA si Japonia. Mai mult, Bosch este singurul furnizor de componente auto care poate sa ofere versiuni fabricate la nivel local ale intregului sau portofoliu de motoare electrice si de electronica de putere in China – la un nivel de calitate comparabil cu piata europeana.

Sistemul de recuperare cu amplificare: Acesta este sistemul hibrid de baza Bosch pentru segmentul autovehiculelor de dimensiuni medii, reprezentand in acelasi timp baza pentru noile componente electrice de 48 de volti de la bord, deoarece functioneaza la o tensiune mai mare. Avantajul acestui lucru este acela ca face posibila rularea la viteza de croaziera cu reducerea consumului de carburant si ca franarea regenerativa poate fi utilizata in mod eficient. Aceasta asigura economii de carburant de pana la 7 procente.

Bonus: Motorul Bosch SMG 180/120 poate fi montat si pe puntea spate a autovehiculului. Acest lucru permite actionarea puntii fata a unui autovehicul cu tractiune pe puntea fata de catre un motor cu ardere interna, in timp ce puntea spate este actionata de motorul electric. O astfel de configuratie le permite clientilor sa beneficieze, de asemenea, de tractiune integrala pentru modelul hibrid. Un exemplu al acestui tip de model axle-split hybrid este Peugeot 3008 Hybrid4, primul hibrid diesel din lume. Acest model a fost recent pregatit de catre PSA si Bosch pentru productia de serie.

Contact pentru jurnalisti:
Eleni Scheffal
Telefon: (021) 4057529

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Robert Bosch SRL

Comentarii

Cauta

Categorii populare