Comunicate de Afaceri

Bosch sarbatoreste varietatea angajatilor sai lansand Ziua Internationala a Diversitatii Bosch

Diversitatea intr-o companie se exprima pe mai multe paliere – de la cel cultural, etnic, de sex, la cel de varsta sau stil de lucru. \"Diferitele moduri de gandire si gama larga de perspective reprezinta un atu pentru compania noastra. Ele ne permit sa producem rezultate mai bune pentru clientii nostri si sunt fundamentul succesului nostru in afaceri\", a spus Christoph Kubel, membru al consiliului de administratie si director de relatii industriale in cadrul Robert Bosch GmbH. In acelasi timp, acesta a afirmat ca o apreciere a diversitatii promoveaza un mediu de lucru bazat pe intelegere reciproca si pe deschidere. Astazi, 24 iunie, Bosch a lansat Ziua Internationala a Diversitatii, sarbatorind varietatea angajatilor sai aflati in toate locatiile Bosch din lume.

Diversitatea Bosch in Romania

Media de varsta a angajatilor Bosch din Romania este de 32 de ani, la Bosch lucrand persoane cu varste cuprinse intre 19 si 63 de ani. Procentul femeilor si barbatilor exprima diversitatea angajatilor Bosch din Romania, in jur de 39 la suta dintre angajati fiind femei si 61 de procente barbati. Mai mult, in Romania, 29 la suta din pozitiile de top management Bosch sunt ocupate de femei. In jur de 2 procente dintre angajatii Bosch din Romania sunt expati din tari precum Germania, Franta, India sau Turcia. In jur de 1 procent dintre angajatii Bosch din Romania sunt detasati in alte locatii Bosch din lume – majoritatea in Germania si Ungaria, dar si in China sau Anglia. Experienta internationala a expatilor din Romania, experienta internationala a angajatilor romani care lucreaza in alte locatii Bosch din lume, multitudinea nationalitatilor angajatilor Bosch, activitatea care presupune conlucrarea in echipe mixte internationale sunt doar cateva dintre ramificatiile diversitatii la Bosch.

Cele patru dimensiuni ale managementului diversitatii

Fondatorul companiei, Robert Bosch, a subliniat importanta diversitatii culturale inca de la inceput. Astazi, la 128 de ani de la infiintarea companiei Bosch, principiul diversitatii este ferm ancorat in strategia Bosch si include dimensiunile de varsta, sex, internationalitate si cultura de lucru. Cultura de lucru ocupa o pozitie deosebit de importanta, de exemplu: diferitele modele de lucru au scopul de a ajuta la satisfacerea nevoilor angajatilor aflati dincolo de frontierele nationale, divizionare si culturale. Aceste modele permit angajatilor sa aiba un echilibru sanatos intre obiectivele lor de cariera si obiectivele personale. In plus, diversele modele de lucru promoveaza egalitatea de sanse dintre barbati si femei.

Mediul de afaceri de succes cu echipe mixte

Echipele mixte ajuta compania Bosch sa indeplineasca o serie de nevoi ale clientilor, gasind cele mai bune solutii si produse posibile. Datorita experientei angajatilor sai si a gandirii laterale creative a acestora, Bosch depune mii de brevete in fiecare an. In 2013, cifra a fost de 5.000 (circa 20 de brevete depuse in fiecare zi lucratoare). \"Nu poate fi impusa o abordare de succes a diversitatii\", a declarat Heidi Stock, responsabilul cu gestionarea diversitatii la nivel global in cadrul Bosch. \"Acesta este motivul pentru care le oferim angajatilor nostri multe posibilitati de a experimenta diversitatea in mod regulat in munca lor de zi cu zi\", a continuat acesta.

Echipele formate din membrii de varste diferite sunt frecvente la Bosch. Chiar si dupa pensionare, aproximativ 1.600 de fosti angajati Bosch din intreaga lume contribuie cu experienta lor in calitate de experti seniori.


Culturi de lucru diverse, mai multa internationalitate

In prezent, aproximativ 6.000 de angajati Bosch lucreaza in afara tarii lor de origine. Sarcinile lor deservesc schimbului de cunostinte si permit angajatilor sa obtina noi competente, precum si experienta interculturala. Mai mult, standardul Bosch presupune ca angajatii care aspira la o functie de conducere sa capete experienta internationala lucrand cel putin 6 luni intr-o locatie Bosch din alta tara. Majoritatea managerilor Bosch din Romania au beneficiat de o astfel de expunere profesionala.

Pentru mai multe informatii despre Bosch ca angajator puteti accesa adresa http://bit.ly/1kuDdrM, iar pentru detalii despre diversitatea in cadrul Bosch puteti accesa adresa http://bit.ly/1q8kzGS.

Contact pentru jurnalisti:
Eleni Scheffal
Telefon: (021) 4057529

Despre Grupul Bosch

Grupul Bosch este un lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. In anul fiscal 2013, cei aproape 281.000 de angajati au generat vanzari de 46,1 miliarde de euro (Nota: Ca urmare a unei modificari in normele legislative care reglementeaza consolidarea, cifrele din 2013 pot fi comparate doar intr-o masura limitata cu cifrele din 2012). Grupul Bosch este structurat in patru sectoare de activitate: tehnologie auto, tehnologie industriala, bunuri de larg consum, energie si echipamente pentru constructii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele aproape 360 de filiale si companii regionale din peste 50 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentat in aproximativ 150 de tari. Aceasta retea internationala de dezvoltare, productie si vanzare reprezinta fundatia cresterii continue a concernului german.

In 2013, Bosch a investit aproximativ 4,5 miliarde de euro in cercetare si dezvoltare si a inregistrat aproape 5.000 de patente pe plan international. Aceasta inseamna o medie de 20 de patente pe zi. Prin toate produsele si serviciile sale, Bosch sporeste calitatea vietii, oferind solutii care sunt atat inovatoare, cat si utile. In acest fel, compania ofera la nivel mondial „Tehnica pentru o viata”.

Compania a fost infiintata in 1886 la Stuttgart de catre Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanica fina si inginerie electrica”. Structura speciala a proprietatii Robert Bosch GmbH asigura libertatea antreprenoriala a grupului Bosch, permitand companiei sa planifice si sa faca investitii semnificative pentru asigurarea viitorului sau. 92 de procente din actiunile Robert Bosch GmbH sunt detinute de fundatia caritabila Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt detinute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Functiile de conducere antreprenoriala ale grupului sunt indeplinite de acest trust. Restul de actiuni sunt detinute de familia Bosch si de Robert Bosch GmbH.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Robert Bosch SRL

Comentarii

Cauta

Categorii populare