Comunicate de Afaceri

Ce inseamna 2011 pentru afacerile din mediul online ?

Anul 2010 a fost un an interesant, in care s-a observat in Romania o crestere imensa a fenomenului Facebook, aceasta platforma de socializare fiind mediatizata puternic de ziare, radio si televiziune. Sa nu uitam insa, ca si alte platforme de Social Media s-au ridicat foarte tare peste tot in lume, nu doar in Romania. Acestea au fost lucrurile ce au condus spre un an 2011 mai dificil pentru firmele care doresc sa se afirme online.

2011 - Un an mai dificil ?

Da. SI este un motiv destul de serios pentru acest lucru. Tehnicile SEO folosite de unele firme de webdesign erau abuzive. Google nu agreeaza asemenea lucruri, deoarece se pierde relevanta continutului gasit de catre utilizatorii de Internet. Atunci au venit cu un algoritm mult mai complex ce permite doar firmelor care se ocupa serios de promovare sa aduca site-uri pe primele pozitii in rezultatele cautarilor.

Promovarea aceasta serioasa implica folosirea blogurilor si a retelelor sociale, pe langa metodele clasice de SEO. Astfel, se asigura un continut original si relevant pentru vizitatorii site-urilor. Dar si in aceasta promovare a avut grija gigantul Google sa isi vare putin coada (crawler botii) si sa verifice daca e continut original sau nu. Daca nu e continut original, site-urile vor cadea din topul cautarilor.

Google si-a spus cuvantul. Echipa din spatele cifnet.ro a ascultat cuvantul si deja l-a studiat.

Mai mult, in 2010, diverse firme din Romania au inceput sa isi creeze o oarecare prezenta pe Facebook. Modul in care faceau aceasta era contrar indicatiilor date de catre Facebook. Vazand ca firmele nu isi schimba comportamentul, Facebook a decis sa schimbe ei modul in care se pot face promovarile prin intermediul platformei lor. Acest lucru a adus cu sine numeroase limitari si acum e nevoie de cunostiinte serioase de facebook si de \"cultura\" Social Media, pentru a se putea face Promovari si Marketing de efect.

S-au schimbat numeroase aspecte, printre care faptul ca o firma, desi poate fi creata ca Profil Personal, nu va mai reusi in 2011, cu ultimele modificari, sa isi faca o promovare de succes, E mult mai dificil sa obtii fani la Pagina de Facebook a companiei, din cauza ca au limitat puternic functia de Suggest Page to Friends.

Si in acest caz, echipa Cifnet a studiat in detaliu problema. Studiul a inceput in anul 2009, au vazut ce s-a intamplat cu Facebook-ul pe parcursul lui 2010 si afirma faptul ca in 2011 au avut loc si mai multe modificari. Vor scoate o carte despre toate aceste aspecte in curand.

Promovarea afacerilor in mediul online necesita multe cunostiinte acum.

Ce a fost relativ simplu de facut, ca promovare, in 2010 nu se mai poate face in 2011. Firmele care doresc acum sa se afirme in mediul Online trebuie sa gaseasca firme specializate pe aceste domenii, pentru a colabora.

De aceea, cei de la Cifnet.ro, au pregatit pentru 2011 o noua versiune a site-ului lor si numeroase produse noi, testate de la inceputul lui 2010 si prin toata perioada de inceput de 2011, in care au aparut mari modificari.

Ce ofereau ca produse doar pentru anumite companii din Romania atent selectate, vor oferi acum pentru toate companiile romanesti ce doresc sa se afirme in mediul Online in anul 2011.

Sloganul firmei FLP TEAM SRL, cei din spatele site-ului cifnet.ro, este \"2011 - Primii. Din Nou.\" si se refera la faptul ca din nou, ei sunt primii care au dezvoltat produse optime pentru Promovare si Marketing Online. Au facut acest lucru si in 2010, cand pachetul lor de Promovare Gold a adus numeroase firme pe prima pagina din Google, in mai putin de 6 luni.

Acum stim ce urmeaza.

In concluzie, anul 2011 va fi un an in care firmele ce doresc sa se afirme in mediul Online, vor trebui sa se ocupe serios de promovarea afacerilor lor si sa apeleze la firme care intr-adevar se pricep la noile mijloace de promovare, si le-au studiat, atat la nivel teoretic cat si la nivel practic.

Florin Muresan
Branding Officer
http://www.cifnet.ro/
florin@cifnet.ro
Tel: 0743-045693
Social Media
Vezi toate articolele autorului: FLP TEAM SRL

Comentarii

Cauta

Categorii populare