Comunicate de Afaceri

Ce trebuie sa stim despre uleiul de palmier?

http://www.uleiuripalmier.ro/importator-ceara-palmier
Acest ulei prezinta avantajul de a fi rezistent la temperaturi mai mari pe care alte uleiuri folosite la prajit nu o au. Uleiul din palimer se obtine din miezul fructelor de pamier. Este foarte bigat in vitamina E dar si in carotenoizi si protejeaza organismul de actiunea pe care o au radicalii liberi. Este usor de digerat si are o consistenta aemanatoare cu tesutul adipos uman.
Potrivit studiilor nutritionistilor principalul atu al uleiului din palmiet este un punct de fum inalt si o rezistenta crescuta la temperaturile ridicate. In varanta nehidrogenata, el va ramane stabil la temperaturi mari pe cand uleiul de floarea soarelui va rezista pana la macim 160 de grade si cel de masline pana la 189 de grede. De aceea, uleiul din palmier nu se arde si nu se va descompune in substante cancerigene sau toxice pentru organism.
Acest lucru este valabil insa doar atunci cand uleiul este prajit o singura data. Refolosirea unui ulei pentru gatit indiferent de tipul sau il va transforma intr-un pericol. Uleiul din palmier nu sterge riscurile pe care le au alimentele prelucrate prin prajire asupra alimentatiei si nu este o scuza pentru a mari consumul de produse astfel pregatite.
Printre celelate avantaje ae uleiului de palmier putem enumera faptul ca acesta nu patrunde in alimente si nu are un gust foarte pregnan si de asemenea nici nu miroase. In plus toate grasimile vegetale nu contn colesterol.
Uleiul de palmier contine acizi grasi care nu sunt periculosi. O particularitate a uleiului din palmier este faptul ca se solidifica subit la temperatura camerei din cazua faptului ca are in compozitie si un porcent de acizi grasi saturati mult mai mare decat in cazul altor acizi grasi care se gasesc in grasimile animale, cei care se gasesc in uleiul de palmier nu afecteaza si sanatatea vaselor de sange.
Uleiul de palmier este bun pentru panificatie si chiar daca intarirea uleiului nu este pe placulo gospodinelor are un avantaj. Multe produse care au legatura cu patseria si panificatia se obtin cu ajutorul uleurilor solide pentru ca acestea dau un randmanet mai bun procesului de coacere. Grasimile solide se obtin din untura sau din hidrogenarea uleiurilor. Acesta este procesul in urma caruia vor rezulta actizii grasi trans care sunt periculosi.
Uleiul de palimer este deja solid si nu necesita hidrogenare putand inlocui farte bine grasimile solide.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Abira Web

Comentarii

Cauta

Categorii populare