Comunicate de Afaceri

Echipe profesioniste pentru reconditionare parchet

Argumentele in sensul acesta pornesc de la diverse calitati atat de cunoscute dar si apreciate ale lemnului si anume conductivilitatea scazuta, izolator acustic foarte bun, rezistenta buna la uzura si durabilitate mare in timo. Prin calitatile sale estetice dar si functionale lemnul poate sa puna in caloare intregul ambient. Toate detaliile pe http://magazinparchet.ro/.

Sunt doua tipuri principale de reconditionare determinat de gradul de deteriorare a suprafetei pentru parchet. Regula generala nu intervine asupra lemnului decat in cazul in care este necesar. Un prim tip de reconditionare se face pentru a intretine parchetul si e necesar in momentul in care stratul de lac de pe suprafata este mai subtire. Prin aceste zone afcetate parchetul absoarbe umezeala din atmosfera, se umfla si in in majoritatea cazurilor se poate deteriora complet in cazul in care nu este reconditionat. In zonele in care traficul este intens parchetul va incepe sa prezinte semne de uzura dupa 6-8 ani. In cazul in care lacul este intr-o stare acceptabila reconditionarea poate fi limitata la slefuirea usoara pentru inteaga suprafata pentru a elimina patina superficiala si operatia va fi urmata de reimprospatarea stratului de lac.
Pentru inceput se verifica existenta lamelelor pentru parchet care misca sau care scartie si daca sunt batute in cuie pe partea superioara. Penru a consolida lamelele se foloseste o rasina poliuretanica speciala care sa fie introdusa intre lamele, dupa care asteptam minim 12 ore sa se usuce complet zonele tratate.
Dupa ce parchetul este consolidat se va trece la indepartarea stratului de lac vechi. Acest lucru se va face cu ajutorul unei masini pentru raschetat si se va folosi hartie cu o granulatie mare. Ulterior se va trece la granulatii din ce in ce mai fine.
Dua slfuire si chiturie se va trece la o faza superioara de finisare si se va folosi o masina cu discuri denumita buffer. Este prima etapa dintr-un sir care diferentiaza finisajele bune de cele care au o calitate mai slaba. La finalul finisajului parchetul ar trebui sa aratae ca o suprafata foarte fina fara sa prezinte zgarieturi sau denivelari.
Inainte de a aplica grundul parchetul ar trebui aspirat cu atentie de mai multe ori pentru a se indeparta orice urma de praf. Grundul are si rol de amorsa pentru lac si inchide porii lemnului in asa fel incat lacul sa se distribuie uniform.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Abira Web

Comentarii

Cauta

Categorii populare