Comunicate de Afaceri

Sisteme de filtrare a apei cu impact pozitiv major asupra sanatatii

Apa filtrata de la robinet este net superioara celei imbuteliate, de aceea merita sa fie consumata in detrimentul apei pe care o puteti cumpara de la magazin. Aceasta are un flux continuu si nu este depozitata in bidoane de plastic, care ii pot altera gustul si consistenta. Apa imbuteliata isi pierde proprietatile la doar cateva ore dupa a fost deschisa.

Utilizand un purificator de apa cu filtru UF nu va mai trebui sa cari bidoanele cu apa, sa le depozitezi si sa le arunci apoi, daunand mediului inconjurator. Filtrele responsabile de purificarea apei controleaza procesele fizice si chimice ale apei, asigurand o multime de beneficii depasind cu mult valoare investitiei initiale.

Este absolut impresionant faptul ca o sursa de apa naturala poate schimba foarte multe aspecte ale modului de viata. Pe langa faptul ca iti protejeaza sanatatea, poti avea propriul tau izvor, de apa pura ciar la tine acasa.

Daca te-ai decis sa investesti intr-un filtru de apa potabila, analizeaza foarte bine ofertele de pe piata si alege sistemul care ti se potriveste cel mai bine. Opteaza pentru un purificator ce se remarca prin eficienta maxima, se bazeaza pe o tehnologie moderna si functioneaza pe baza mai multor etape de filtrare. Aceasta alegere iti va aduce cu siguranta toate beneficiile de care ai nevoie.

Avantajele unui purificator cu filtru UF

  • Confort sporit - acum nu mai trebuie sa cari baxurile cu apa si nici nu mai trebuie sa cheltui bani pentru acest lucru. Te poti servi cu apa curata si pura cand doresti, pentru ca este la discretie. De asemenea, o poti folosi si pentru gatit sau udat florile.
  • Siguranta maxima - Apa filtrata este curatata de virusi si microbi inainte de a fi trimisa spre consum.
  • Protectie eficienta pentru aparaturile electrocasnice - Puteti folosi apa si pentru fierul de calcat, protejand aparatura deoarece nu contine clor, care ar putea avea un efect negativ asupra sanatatii.
  • Protejezi mediul inconjurator datorita faptului ca nu mai folosesti bidoane de plastic cu apa si totul este mai eco.

Cativa pasi esentiali pentru montarea unui purificator de apa

Daca te-ai convins ca merita sa faci aceasta investitie, acum trebuie sa stii si cum sa-l montezi pentru a functiona la randament maxim.

Instalarea filtrului de apa nu este o procedura foarte complicata si nu necesita cunostinte de specialitate. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi cativa pasi de baza si sa tii cont de ordinea de montare a filtrului. Iata cum trebuie sa procedezi mai exact :

1.Monteaza purificatorul in locul cel mai potrivit. De regula, se monteaza sub chiuveta, pentru ca nu te incomoda. Trebuie sa opresti alimentarea la apa cand incepi sa montezi dispozitivul.

2.Cauta racordul infiletat care duce la bateria curenta a chiuvetei. Desurubeaza-l cu ajutorul unei chei franceze si conecteaza teul, acea piesa cromata ccare accesorizeaza filtrul la conducta cu apa rece, in locul racordului.

3.Izoleaza atent conectarile realizate prin folosirea unei benzi de teflon sau calti, apoi reinstaleaza racordul flexibil in celalalt capat al teului. Insurubeaza robinetul din alama, cel care alimenteaza filtrul in aura cea mica.

4.Pasul urmator consta in instalarea filtrului de apa in pozitia potrivita. In functie de model, trebuie sa montezi si bateria pentru apa filtrata, pentru a delimita clar apa murdara de cea curata. Fa o gaura in blat sau in chiuveta, intr-un loc usor accesibil, pentru a putea fi manevrata cu usurinta.

5.Asambleaza filtrul de apa, cu cele cu trei pahare si ai grija la ordinea cartuselor. Primul instalat trebuie sa fie cel pentru sedimente, al doilea cel pentru dedurizare si al treilea, cel cu carbune granular.

6.Ultimul pas consta in prespalarea cartuselor. Acum trebuie sa conectezi furtunul de alimentare si cel al bateriei la iesire. Se recomanda sa lasi apa sa curga pentru 10-15 minute.

Prin urmare, montarea unui filtru de apa nu este complicata, dar necesita maxima atentie la detalii. In caz contrar, pot exista scurgeri de apa iar purificarea nu se face in mod optim.

Care sunt motivele de ingrijorare in lipsa utilizarii unui filtru de apa?

Daca consumi apa de la robinet, cu siguranta ai o multime de semne de intrebare in ceea ce priveste provenienta, nivelul de calitate precum si  continutul acesteia. Iata care sunt principalele lucruri care ar trebui sa te preocupe :

  1. Nu stii de unde vine apa

Atunci cand esti legat la canalizarea orasului nu ai  cum sa stii cum arata acel loc si in ce stare sunt tevile prin care trece. Apa de la robinet provine dintr-o sursa de suprafata sau dintr-o sursa subterana.

Fie ai apa de la retea sau un foraj cu hidrofor, fie de la fantana. Este bine de stiut ca si apa de la fantana poate contine uneori niveluri mai ridicate de contaminanti periculosi, insa este comsiderata mai sigura decat apa de la retea. Acest lucru se datoreaza faptului ca pamantul filtreaza majoritatea substantelor chimice nocive si materialele radioactive din apa de suprafata, inainte de a fi livrata pentru consum.

Un purificator de apa cu filtru UF poate elimina contaminantii periculosi precum bacteriile, plumbul si substantele chimice toxice si ciar si virusii, facand astfel apa de la retea o apa sigura de baut.

  1. Apa poate fi contaminata cu bacterii

Filtrele UF sunt excelente pentru eliminarea contaminantilor fizici si compusilor chimici, pentru ca acestea sunt concepute pentru a filtra chiar si particulele mici precum bacteriile de dimensiuni mici.

Acestea pot proveni din locuri cu caldura extrema si murdarie, cum ar fi statiile de tratare a apei reziduale. Acesti contaminanti pot provoca diverse boli si afectiuni.

  1. Apa poate sa fie toxica

Un filtru de apa modern elimina plumbul si materialele toxice precum sulfura, clorul, azbestul. Avand in vedere ca apa de la robinet poate contine diverse substante nocive care trec prin tevi, precum cupru, fier, rugina si unele minerale, utuilizarea unui purificator este absolut necesara.  Este clar faptul ca aceste sisteme de filtrare pot imbunatati in mod evident calitatea apei potabile.

  1. Apa de la robinet nu este asa de limpede cum pare

Desi la nivel national se fac eforturi pentru a trata si curata apa, apa de baut tot nu este impecabila.  Foarte multe bacterii si sedimente raman in apa in urma proceselor de filtrare, aerare si dezinfectare. Acest lucru se datoreaza faptului ca apa intra in contact cu diferiti contaminanti de la tevile vechi pana cand ajunge in robinetul tau.

  1. Clorul este existent in apa de baut

Clorul este folosit pentru dezinfectarea apei, insa acesta nu are capacitatea de a elimina toti microbii din apa. Intr-o anumita proportie, clorul ajuta tevile sa nu ruginesca si mentine un minim de igiena  in drumul parcurs de la rezervor la robinetul din casa. In acest fel, pana cand apa ajune in robinet se consuma cea mai mare cantitate de clor, iar acesta este motivul pentru care apa miroase a clor.

  1. Apa de la robinet te poate imbolnavi cu EColi

Una dintre cele mai comune preocupari cu privire la bautul apei de la retea este riscul de E.coli. Escherichia coli este o bacterie care te poate otravi. Cu toate acestea, majoritatea tulpinilor nu cauzeaza nicio problema, dar este bine sa ne protejam cat de mult putem.

Aceasta provine de la fecalele de animale, care in cazul unei canalizari improprii  pot ajune in apa de baut. In acest contextm exista posibilitatea ca un animal sa ajuna in rezervorul de stocare a apei si sa o contamineze.

  1. Apa poate contine urme de rugina

In ceea ce privesc canalizarile orasului, siguranta apei de consuma scade drastic. Pentru a ne proteja sanatatea este important sa instalezi un purificator de apa cu filtru UF si sa ai acces nelimitat la apa curata oricand vrei.

  1. Bacterii nenumarate pot ajunge in apa de baut

Statisticile ne arata ca exista peste 2.100 de bacterii cunoscute in apa de baut, de aceea nu merita sa-ti risti sanatatea. Cele mai des intalnite sunt :

  • Bacteriile Coliforme

Aceasta grupa de bacterii se regaseste in mod natural in sol, plante si tractul digestiv al oamenilor si animalelor.

  • Bacteriile Heterotrofe

Acestea se gasesc cu precadere in toate sursele de apa.

  • Bacterii Salmonella

Aceste microorganisme pot provoca diaree, dizenterie, salmoneloza, hepatita si giardioza.

  • Bacterii Legionella

Aceste bacterii se gasesc deseori in medii de apa dulce, cum ar fi lacuri si rauri, dar pot ajunge si in canalizarile cu apa de baut și fantani.

  • Bacterii Giardia si Cryptosporidium

Datorita rezistentei lor la dezinfectare, acestea reprezinta cauzele principale de imbolnavire de la consumul de apa potabila.

  • Bacterii Cholera

Aceste bacterii provoaca febra tifoida si dizenteria bacilara. In plus, sunt unele dintre cele mai importante boli bacteriene transmise prin apa.

Lucrurile arata destul de ingrijorator daca ne raportam la posibilele infestari ale apei de baut, de aceea merita din plin sa luati toate masurile necesare pentru a schimba acest aspect.

Folosind un purificator de apa cu filtru UF aveti certitudinea ca se elimina din apa toate bacteriile care pot provoca tulburari stomacale, precum si alte impuritati care pot dauna grav sanatatii.

Prin urmare, instalarea unui purificator de apa cu filtru UF reprezinta o modalitate simpla si eficienta de a imbunatati in mod considerabil calitatea apei si starea de sanatate.

Alegerea purificator de apa potrivit poate fi o sarcina destul de dificila, daca nu stim care sunt caracteristicile pe care trebuie sa le indeplineasca.  Tineti cont de toate detaliile de mai sus pentru a va indeplini cu succes scopul final, si-anume cel de a obtine o apa pura ca si cea de izvor in orice casa. Pentru a face o aleere intelienta, luati in considerare nevoile familei si aleeti cel mai potrivit model. Concentrati-va asupra factorilor precum : eficienta in utilizare, capacitatea de filtrare, viteza de filtrare, nivelele si performatele de purificare a apei, deoarece acestia reprezinta indicatorii cei mai buni de selectie.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: AllmaDesign

Comentarii

Cauta

Categorii populare