Comunicate de Afaceri

4 sfaturi pentru proprietarii de fose ecologice

Fosele septice se pot infunda, pot refula, pot exista infiltratii si numeroase alte probleme mecanice, de aceea acestea necesita o mentenanta periodica, care sa detecteze eventualele defectiuni inca din fasa. In plus, in acest fel se mareste si durata de viata a foselor.

Orice proprietar de fose ecologice trebuie sa respecte aceste 4 reguli, pentru a se asigura ca sistemele septice functioneaza cum trebuie:

1. Sa inspecteze periodic tot ce tine de fosa septica: instalatia din casa, tevi, rezervorul, campul de drenaj, pentru a putea depista din timp eventualele scurgeri sau infiltratii. Daca se intervine atunci cand problema este minora, partile mecanice ale fosei pot fi reparate foarte usor si pot fi folosite in continuare, fara sa fie nevoie de interventii majore costisitoare, care creeaza mult deranj.

2. Sa vidanjeze de fiecare data cand este necesar. Bacteriile anaerobe din fose ecologice nu pot descompune toata materia solida, asa ca o data la 12-18 luni este nevoie ca proprietarii sa apeleze la serviciile unei firme specializate in vidanjare. In cazul in care se neglijeaza acest aspect, deseurile acumulate in exces in rezervor pot ajunge in campul de drenaj si pot pune in pericol sanatatea oamenilor si mediul inconjurator. Pentru a-si da seama de intervalul optim de vidanjare, proprietarii de fose ecologice trebuie sa tina cont de volumul acestora, de frecventa cu care sunt folosite si de numarul de persoane din locuinta. Cu cat fosa septica este mai mare si este folosita mai putin, cu atat mai rar trebuie vidanjata. De asemenea, tentatia de a folosi bioactivatori, care sa ii scape de grija vidanjarii, este foarte mare. Acestia constituie niste mijloace artificiale de a scapa de materia solida din fosa septica, insa de cele mai multe ori sunt inutili. Mai mult, exista riscul ca ei sa afecteze flora bacteriana din interior si sa dauneze procesului de epurare a apelor uzate. In mod normal, bacteriile anaerobe si vidanjarea periodica sunt suficiente.

3. Sa nu consume multa apa. Pentru ca procesul de epurare a apelor uzate din gospodarie sa se deruleze in conditii optime este nevoie ca acestea sa stea 3 zile in rezervor, pentru ca solidele sa se depuna la fundul acestuia si pentru ca grasimile sa se ridice la suprafata. Daca se consuma foarte multa apa intr-un interval scurt lichidele nu mai au timp sa treaca prin tot acest proces si exista riscul ca mizeria sa ajunga in campul de drenaj. De aceea este foarte important sa nu se faca risipa de apa. Pentru a putea controla volumul de apa care intra in fose ecologice se pot monta diverse accesorii economice la chiuveta, dus si closet care sa limiteze consumul. In plus, este nevoie de verificari periodice ale instalatiei sanitare pentru a detecta eventualele defectiuni care duc la scurgeri.

4. Sa arunce la gunoi, nu in chiuveta sau closet, orice obiect care nu constituie deseu uman sau hartie igienica. Oamenii au tendinta de a arunca in w.c. absorbante, scutece, discuri demachiante, litiera pisicii, prezervative, servetele umede si alte lucruri de igiena personala si in chiuveta zat de cafea, resturi alimentare, grasimi si uleiuri, insa acestea nu pot fi descompuse in fose ecologice asa ca risca sa infunde tevile sau sa afecteze buna functionare a fosei.

Proprietarii de fose ecologice trebuie sa tina cont de aceste recomandari pentru ca acestea sa functioneze optim si sa nu creeze probleme de ordin financiar, ecologic sau logistic. Pentru mai multe informatii utile despre fosele septice ecologice intra pe http://www.fosa-eco.ro/
Social Media
Vezi toate articolele autorului: MAGO RO COMP

Comentarii

Cauta

Categorii populare