Comunicate de Afaceri

7 sfaturi utile pentru un loc de joacă perfect

Un loc de joacă poate fi atât de distractiv! Studiile globale demonstrează că copiii care au acces la locurile de joacă în timpul copilăriei lor, cresc mai pregătiţi pentru viaţa adultă, învaţă dintr-un stadiu incipient ce este bine şi ce nu, prin distracţie şi joacă. Abilităţile sociale, încrederea, stima de sine, abordarea de la egal la egal, învăţarea de a împărtăşi şi de a se îngriji, spiritul de competitivitate sănătos, abilităţile motorii fine, umorul, tratarea eşecului, etc., pot fi învăţate în anii formare ai unui copil. Un loc de joacă nu are nevoie de echipamente scumpe sau un spaţiu mare pentru a avea succes. Ceea ce îl face eficient este că devine un loc sigur pentru toţi, promovează jocul liber care necesită o intervenţie minimă din partea adulţilor şi duce la un joc creativ. Iată câteva sfaturi utile pentru a face din locul de joacă, unul perfect:

LOCALIZARE:
Localizaţi locul de joacă într-un spaţiu uşor accesibil copiilor, dar departe de traficul vehiculelor, pentru a evita ca aceştia să iasă în stradă. Alegeţi un loc care primeşte o bună ventilaţie şi lumina soarelui, ambele fiind sunt esenţiale pentru copii.

GRUPA DE VÂRSTĂ :
Dacă spaţiul permite, alegeţi echipamente de joacă pentru grupe de vârstă diferite sau creaţi zone adecvate vârstei pentru a evita monopolizarea locului de joacă de către copiii mai mari.

DISTANŢA:
Permiteţi o distanţă sigură în jurul fiecărui echipament de joc şi nu împrăştiaţi prea multe echipamente în zona.

ACTIVITĂŢI:
Asiguraţi-vă că locul de joacă dispune de unul sau două echipamente mai mari pentru jocuri de grup mare şi câteva echipamente mai mici pentru jocul individual. Instalaţi echipamente care oferă o gama largă de activităţi – alunecare, alpinism, alunecare, târâre şi echilibrare.

CULORI:
Utilizaţi echipamente de joacă care au culori atractive şi luminoase, care nu se încălzesc la soare şi nu au muchii metalice ascuţite.

SUPRAFAŢA:
Echipamentul de joacă trebuie să fie amplasat pe un pat de nisip sau pe o suprafaţă de siguranţă pentru blocarea lovirii prin căderii. Suprafeţele de siguranţă pot fi în culori strălucitoare sau cu o grafică pe ele, care apelează la copii. Nisipul formează un mediu de joacă şi o sursă de joc plin de imaginaţie pentru copii.

SUPRAVEGHEREA:
Locurile de joacă ar trebui să aibă vizibilitate ridicată pentru siguranţa şi supravegherea copiilor. Evitaţi arbuştii mari şi folosiţi în schimb copaci în jurul locurilor de joacă. Furnizaţi scaune pentru ca părinţii sau supraveghetorii să poată sta în preajma copiilor în timp ce aceştia se joacă.

http://joaca.atlassport.ro/7-sfaturi-utile-pentru-un-loc-de-joaca-perfect-2/

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Atlas Sport

Comentarii

Cauta

Categorii populare