Comunicate de Afaceri

Cum prelungesti durata de viata a unei fose ecologice

Cum te ajuta fosele ecologice?

In primul rand, aceste fose ecologice reprezinta o parte extrem de importanta in sistemul de epurare al apelor uzate intr-o gospodarie care, in interiorul ei, are un mecanism de separare a reziduurilor solide de cele lichide, dar si de descompunere a acestora cu ajutorul bacteriilor anaerobe, care cresc in fose ecologice.

In urma acestui proces, rezulta hidrogen sulfurat, metan si alte substante mirositoare. Materia solida, care formeaza namolul de pe fundul fosei ecologice, este descompunsa, insa nu in totalitate. Cand volumul acesteia se mareste prea mult, ea trebuie indepartata prin vidanjare, altfel sistemul risca sa fie perturbat, iar fosa ecologica se poate deteriora si cauza probleme in gospodarie.

Sfaturi pentru prelungirea duratei de viata a unei fose ecologice

In primul rand, trebuie avuta mare grija la constructia sistemului de tevi pentru fosa ecologica. Apeland la o companie de montaj fose ecologice, acestia iti vor propune un proiect in care tevile vor fi montate la o inclinatie de 1-2%. Pentru ca altfel, materialele solide care trec prin sistem s-ar depune pe tevi, iar daca ar fi prea inclinate, lichidele nu ar avea timp sa se separe de materia solida.

In al doilea rand, daca vrei o durata de viata prelungita pentru fose ecologice, ai grija de unde o achizitionezi. In acest caz, Mago Ro Comp, iti ofera doar fose ecologice de calitate, din poliesteri armati cu fibre de sticla, un material superior care ofera numai avantaje, printre care: durata de viata de pana la 100 de ani, volume de la 2.000 - 10.000 de litri si montaj asigurat, impreuna cu livrare gratuita in Bucuresti si zonele limitrofe.

In al treilea rand, ca sa mentii functionalitatea unei fose ecologice, niciodata sa nu arunci:
- Grasimi: unt, uleiuri, ceara, cascaval, smantana.
- Deseuri lichide: pesticide, substante chimice de uz casnic, agenti de curatare a tevilor, vopsele, diluanti, solventi.
- Zat de cafea, chibrituri si resturi alimentare.
- Plastic: ambalaje, prezervative, plasturi, produse de igiena feminina.
- Hartie: servetele de bebelusi, servetele de hartie, servetele faciale, tifon, ata dentara.
- Medicamente, chistoace, agrafe de par sau litiera pisicii.

Cu alte cuvinte, orice inseamna mai mult de deseuri umane si de hartie igienica este interzis sa arunci in fose ecologice. In plus, o data la 18-24 de luni, fosa trebuie vidanjata pentru a inlatura materia solida din rezervor, care se aduna cu timpul si care nu poata fi descompusa in totalitate de bacteriile anaerobe.

Daca este intretinuta corespunzator, fosele ecologice vor functiona perfect foarte multi ani. Insa trebuie sa te asiguri ca produsul pe care il achizitionezi este de cea mai buna calitate si ca firma care ti-l vinde iti poate asigura servicii profesioniste de montaj fosa septica si garantie.

Mai multe informatii despre fose ecologice, pe site-ul www.fosa-eco.ro.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: MAGO RO COMP

Comentarii

Cauta

Categorii populare