Comunicate de Afaceri

Hidrofoarele – ce sunt, cum functioneaza si cum sa il alegi pe cel potrivit?

Iata cateva dintre avantajele unui hidrofor

In primul rand, un hidrofor este o alternativa eficienta de pompare a apei atunci cand nu exista apa curenta. De altfel, acesta nu produce zgomot, iar pretul unui hidrofor reprezinta o investitie in confortul locuintei si, nicidecum, o cheltuiala.

Pe piata de profil se regasesc hidrofoare intr-o gama extrem de variata, in functie de dotarile necesare in gospodarie. Caracteristicile difera de la inaltimea de refulare, la adancimea maxima atinsa, la puterea generata de motor, presiunea etc.

Odata conectat la priza, motorul hidroforului activeaza pompa ce va redirectiona apa catre gurile de evacuare, iar multe modele au si filtre pentru indepartarea impuritatilor.

 

Modele de hidrofoare existente pe piata

In functie de dotarile si echiparile disponibile, hidrofoarele se regasesc in mai multe optiuni, printre care:

  • Hidrofoarele de suprafata – extrag apa de la adancimi de maximum 8 metri. Sunt avantajoase ca pret, motorul este economic, insa nu este indicat pentru presiuni mari sau pentru puturi adanci.

  • Hidrofoarele de adancime – sunt mult mai performante, putand extrage apa de la adancimi mai mari de 8 metri.

Din punct de vedere al metodei de aspiratie, hidrofoarele se impart in:

  • cele cu pompa submersibila – care se scufunda in sursa de apa. Pot fi mono-jetate (ape murdare care au nevoie sa fie filtrate) si multi-jetate (potrivite pentru apa curata).

  • hidrofoarele cu pompa de suprafata - se impart in modele de adancimi mici (maximum 10 metri) si mari (prevazute cu ejectoare, pentru extragerea apei de la adancimi mai mari de 10 metri).

 

Cum alegi hidroforul potrivit?

In primul rand, in functie de material. Pe piata se gasesc modele din fonta (mai rezistente) si din inox (mai usoare, care ofera un randament mare).

Al doilea criteriu este reprezentat de puterea motorului. Cu cat este mai puternic, cu atat va putea pompa apa de la adancimi mai mari.

Dimensiunea rezervorului trebuie luata in calcul. Se iau in considerare marimea gospodariei si numarul de membri. Astfel, pentru casele de dimensiuni medii, se recomanda hidroforul de 25 de litri, insa daca este necesara si irigatia gradinii sau a curtii, este important sa se opteze pentru un model mai mare.

Presiunea. In functie de presiune variaza si cantitatea de apa. Astfel, un hidrofor cu presiune va pompa apa la adancimi mai mare. La fel de important este si randamentul si racordul.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare