Comunicate de Afaceri

10 principii fundamentale ale unei optimizari SEO de succes

Optimizarea SEO On-page

Daca iti construiesti o casa, iar fundatia se afla in conditii neprielnice, vei intampina in timp foarte multe probleme, chiar daca ai muncit mult la decorarea interioara, iar casa ta arata foarte bine. Acelasi lucru este valabil si in SEO: trebuie sa construiesti o fundatie de calitate a site-ului tau, care consta in urmatoarele elemente:

  • continut unic
  • arhitectura linkurilor interne
  • structura URL
  • coduri care sa raspunda server-ului
  • sitemap-uri

Nu te lasa intimidat de toate aceste denumiri tehnice. Daca vei contacta un specialist in optimizare SEO, acesta va fi capabil sa faca un audit al site-ului prin care sa verifice daca fundatia sa este solida. In fond, este recomandat sa apelezi la specialisti, pentru ca o agentie buna va sti sa-ti spuna ce anume iti tine business-ul pe loc si nu te lasa sa urci in pozitii in Google. Un audit bun te va ajuta sa stii inca de la inceput in ce stadiu te afli.

Continut unic

Continutul duplicat sau irelevant iti poate afecta pozitionarea in Google. In momentul de fata, exista foarte multe business-uri online care prezinta aceasta problema. De exemplu, daca iti propui ca afacerea ta sa se adreseze mai multor orase, nu crea pagini similare pentru fiecare dintre acestea. Facand acest lucru, Google va considera ca ai un continut manipulator sau duplicat, iar pozitiile tale pot fi afectate negativ in paginile cu rezultate Google. Foloseste Google Analytics ca sa vezi care pagini de pe site-ul tau au cel mai mare trafic si care sunt cel mai putin accesate. Daca exista pagini care sunt vizitate foarte rar, poti sa le consolidezi intr-o singura pagina-parinte, lucru care va duce la o crestere a ranking-ului acesteia.

Meta tagurile

Atunci cand apelezi la servicii de optimizare SEO, este foarte important ca specialistii cu care doresti sa colaborezi sa iti cunoasca foarte bine businessul. De exemplu, este necesar sa cunoasca veniturile pe care tu le obtii prin vanzarea produselor sau serviciilor tale si care dintre acestea iti asigura un profit mai mare. Astfel, specialistul SEO va sti pe ce anume trebuie sa puna accentul, astfel incat vanzarile tale sa creasca constant. De aceea, meta titlul si meta descrierea homepage-ului sunt unele dintre cele mai importante componente de pe site-ul tau si trebuie sa cuprinda aspectele esentiale ale serviciilor pe care le oferi. Pentru o optimizare SEO cat mai eficienta, daca detii o afacere locala, este indicat sa incluzi in meta taguri si numele orasului, pentru ca astfel vei putea obtine pozitii mai bune pe cuvinte cheie ce includ numele localitatii.

Backlinkuri de calitate

Backlink-urile reprezinta fundatia pentru algoritmii lui Google. Odata ce ai consolidat fundatia site-ului tau, este necesar sa te concentrezi asupra optimizarii SEO off-page si sa construiesti profilul de backlinkuri. Cunoscute si sub numele de inbound links, backlinkurile sunt hyperlinkuri "gazduite" de catre alte site-ului care conduc catre site-ul tau. In acest caz, este foarte important sa pui accentul pe calitate, nu pe cantitate.

Sfat: Poti folosi tool-ul Moz pentru a verifica ce autoritate are domeniul site-ului tau si sa il compari cu alte site-uri. Pozitionarea ta fata de competitie este unul dintre cei mai buni indicatori care determina modul in care te vei situa pe Google.

PR Digital

Daca iti doresti o optimizare SEO care sa iti aduca numai beneficii, este necesar ca alte site-uri sa iti mentioneze pagina de internet, astfel incat sa ti se genereze cat mai multe backlink-uri de calitate. Acest lucru poate fi realizat astfel:

  • Contacteaza diferiti reporteri de specialitate si informeaza-i ca esti disponibil sa oferi opinii avizate despre domeniul pe care il targetezi.
  • Contacteaza diferite site-uri din domeniul business-ului tau si ofera-te sa contribui cu articole sau postari de blog in care sa iti expui parerile.
  • Ia legatura cu diferiti parteneri, clienti, furnizori sau cumparatori si solicita-le sa te includa in lista de parteneri de pe site-ul lor.
  • Ofera clientilor si cumparatorilor tai testimoniale pe care sa le posteze pe paginile lor de internet si carora sa le ataseze link catre site-ul tau.
  • Contacteaza reviste si publicatii locale si ofera-le perspectiva ta asupra pietei careia te adresezi.

Astfel, daca reusesti sa obtii cel putin trei-patru backlink-uri de calitate pe luna, ar trebui sa observi cresteri constante ale site-ului tau in lista de rezultate ale cautarilor pe cuvinte cheie in Google, mai ales daca acest tip de optimizare SEO nu te preocupa anterior.

Dezavueaza backlink-urile care contin spam

Ai aflat deja ca o strategie de optimizare SEO de succes presupune construirea unui profil solid de link-uri. Cu toate acestea, exista foarte multi oameni care au incercat sa manipuleze sistemul prin construirea de link-uri care contin spam. Acest lucru poate conduce catre penalizari din partea lui Google.

Este recomandat sa te inregistrezi pe Google Search Console, sa accesezi ,,Search Traffic” si apoi ,,Links to Your Site”. Ulterior, vei da click pe ,,Your Most Linked Content”, iar in cele din urma vei descarca ,,Latest Links Report”. Astfel, vei obtine un document in Excel in care vei gasi toate backlink-urile catre site-ul tau pe care Google le detecteaza. Daca observi link-uri care contin spam, cel mai bine ar fi sa contactezi o agentie de SEO, care te va ajuta cu un audit al backlink-urilor si va dezavua link-urile care iti dauneaza.

Astfel, daca dezavuezi anumite link-uri, ii vei spune lui Google ca nu iti doresti ca site-ul tau sa fie asociat cu acestea. Daca link-urile de slaba calitate nu au fost indepartate, acestea iti vor afecta pozitionarea in Google, iar intreaga optimizare SEO la care vei munci nu iti va aduce rezultatele dorite.

Optimizare SEO locala

Iata cateva lucruri pe care sa le ai in vedere in optimizarea SEO locala a site-ului tau:

  • asigura-te ca toate informatiile afacerii tale sunt consistente (nume, adresa, numar de telefon etc.)
  • asigura-te ca pozele sunt actualizate
  • adopta o atitudine proactiva fata de review-uri
  • ofera-le consumatorilor posibilitatea sa te contacteze

Directoare de business

Este important ca Google sa stie ca afacerea ta este legitima. Daca iti listezi site-ul pe anumite directoare de business, vei obtine un profil care contine numele afacerii, adresa, numarul de telefon si alte detalii. Exista mii de site-uri si directoare pe care iti poti crea un profil gratuit.

Existenta ta pe asemenea site-uri sustine o optimizare SEO de succes, in sensul in care vei obtine o varietate mai mare de link-uri si, in plus, vei avea o vizibilitate mai mare, iar site-ul tau va fi, in consecinta, vizitat mai des.

Monitorizeaza-ti succesul

Pentru o anumita suma de bani, poti desfasura cinci campanii prin Moz. Daca ti se pare un serviciu prea scump, poti imparti cele cinci campanii si cu alti prieteni care au afaceri proprii. In Moz, vei putea sa-ti adaugi domeniul, sa stabilesti cuvintele cheie importante pentru afacerea ta si sa masori succesul optimizarii SEO la care lucrezi.

Marketing continuu

Google isi doreste sa vada ca site-ul tau este legitim si ca traficul pe care acesta il obtine este legitim, de asemenea. Cu alte cuvinte, continutul pe care il creezi trebuie sa fie impecabil. Articolele pe care le scrii pe blogul oficial alsite-ului trebuie sa abordeze subiecte convingatoare si sa contina informatii inedite si de calitate. De asemenea, este important sa-ti promovezi constant blogul pe diferite retele de socializare, astfel incat sa obtii cat mai mult trafic. Paginile site-ului tau trebuie sa ofere informatii valoroase vizitatorilor. Nu in ultimul rand, asigura-te ca ti-ai optimizat SEO si versiunea pe mobil.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Adserving iAgency.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare