Comunicate de Afaceri

Despre antreprenoriat - interviu cu Eleni Scheffal, Managing Partner Schefal & Scheffal

Firma, infiintata de Genela Scheffal, Managing Partner Scheffal and Scheffal, s-a axat pana in prezent pe afaceri B2C.

Reporter: Pasiunea ta pentru a-ti ghida cariera in directii neasteptate te-a dus catre noi provocari?
Eleni Scheffal: Da, am vrut sa urmez pasiunea mea pentru comunicare, moderare si business coaching intr-un mediu mai provocator. Robert Bosch, fondatorul companiei Robert Bosch GmbH, credea ca „Cine inceteaza sa devina si mai bun, a incetat sa fie bun!”. Cred cu tarie acest lucru, motiv pentru care am decis sa fac acest pas important pentru mine – pasul de la angajat la antreprenor – care sa imi permita sa cresc intr-un domeniu pe care il iubesc. Un alt mare om de afaceri, Richard Branson, a declarat ca „Daca visele tale nu te sperie, nu sunt suficient de mari.” Sunt de acord cu aceste cuvinte, asa ca am cautat un vis care sa ma sperie, dar in acelasi timp sa ma si incante: antreprenoriatul.

Reporter: Care este diferenta dintre viata unui angajat si cea a unui antreprenor?
Eleni Scheffal: Eu vin dintr-un mediu de afaceri, am studiat managementul afacerilor si este o mare oportunitate sa experimentez, pe pielea mea, viata antreprenoriala. In primul rand, este o schimbare de mentalitate. Ca antreprenor, trebuie sa renunti la siguranta pe care ti-o ofera un salariu. Trebuie sa iti castigi lunar banii, deci trebuie sa dovedesti in fiecare zi, diferitilor clienti, ca esti foarte bun, ca ai produse de calitate si ca ai un plan de afaceri solid. Avand propria firma este cel mai bun mod de a-ti testa puterile si de a-ti depasi limitele. Experienta corporatiei multinationale in care am fost pana acum, combinata cu provocarile unui start-up ma ajuta sa cresc. Acum inteleg mai bine provocarile companiilor mici, mijlocii si mari.

Reporter: Repede, care sunt trei adjective si trei substantive care descriu Scheffal and Scheffal?
Eleni Scheffal: Diferit, disciplinat, grijuliu. Munca, distractie, rezultate.

Reporter: Care este domeniul tau de activitate preferat – comunicarea, moderarea sau business coaching-ul?
Eleni Scheffal: Este greu de spus pentru ca toate trei au aceeasi radacina - comunicarea. Mi-am inceput cariera in presa, iar apoi am continuat cu PR si marketing, deci imi place foarte mult comunicarea. Cu toate acestea, in ultimii 6 ani, ca si manager de comunicare intr-o multinationala, am avut si rolul de coordonator al echipei de moderatori si am devenit chiar eu moderator. Acest lucru mi-a permis sa vad in mod direct cum functioneaza moderarea si coaching-ul. Am vazut cum, prin instrumentele lor specifice, cele doua activitati pot favoriza comunicarea, avand un impact incredibil asupra companiei, stimuland performanta. Pot spune cu mana pe inima ca desfasor cu aceeasi pasiune toate cele trei activitati – comunicarea, moderarea si coaching-ul.

Reporter: Ce este cel mai important pentru tine in afaceri?
Eleni Scheffal: Sa depasesc asteptarile clientilor nostri.

Reporter: Care sunt trei obiecte care inseamna cel mai mult pentru tine, si de ce?
Eleni Scheffal: Ha! Nu sunt materialista, dar tin la aparatul meu foto pentru ca imi permite sa documentez momentele frumoase, setul de ceai pentru ca ceaiul ma ajuta sa ma relaxez si sa imi amintesc sa meditez in fiecare zi, si laptop-ul meu, pentru munca si pentru a pastra legatura cu prietenii care sunt departe.

Reporter: Daca ai avea un sfat pentru tinerii de azi, care ar fi acesta?
Eleni Scheffal: Am patru sfaturi. Urmati-va pasiunea, fiti voi insiva, cresteti continuu si creati si adunati momente frumoase.

Educatie
• City University din Seattle; MBA
• Drept

Pentru detalii, puteti accesa pagina de internet www.ScheffalB2B.org.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Scheffal and Scheffal

Comentarii

Cauta

Categorii populare