Comunicate de Afaceri

Conferinta pentru educatia incluziva la Constanta

La data de 14 decembrie 2023, a avut loc la Constanta conferinta dedicata edicatiei persoanelor cu nevoi speciale, ocazie cu care profesorii VET au aflat si testat rezultatele proiectelor Erasmus.

Consorțiul internațional al proiectului Erasmus "STIT: SMART TOOLS FOR INCLUSIVE TEACHING IN VET", un parteneriat de cooperare cofinanțat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, a organizat evenimente de promovare a progreselor înregistrate în misiunea lor de a oferi instrumente educaționale pentru educația incluzivă. O atenție deosesită a fost acordată metodei Flipped Classroom care a fost pilotată într-un focus group iar rezultatele au fost prezentate celor peste 50 de cadre didactice participante la conferință.

Cu acestă ocazie, participanții: profesori, formatori, educatori și reprezentanți ai instituțiilor de învățământ din Constanța, România s-au întâlnit cu echipa de proiect pentru a afla despre cele mai noi tehnici de educație pecum și despre oportunitățile programului Erasmus și învățarea pe tot parcursul vieții. Printre rezultate au fost prezentate:

  1. "Curs de formare online pentru personalul VET" - care are ca scop diseminarea practicilor pedagogice. Cursul constă în webinarii preînregistrate și include momente interactive pentru a maximiza impactul învățării asupra participanților la curs. https://videocourse.stitedu.eu/
  2. "Kit de supraviețuire pentru personalul VET" - o platformă digitală de crowd-sourcing care prezintă peste 120 resurse adaptabile din experiența didactică a partenerilor din domeniul educației și formării profesionale. https://toolkit.stitedu.eu/

Pentru a împărtăși rezultatele la nivel internațional, reprezentanții organizațiilor partnere au organizat la finalul proiectului evenimente de promovare a rezultatelor în România, Spania și Italia. Ei au prezentat platforma de învățare online, au ghidat participanții în platformă, au testat instrumentele pentru educație incluzivă și au obținut certificate de participare. În acest mod, participanții au avut ocazia să învețe despre platformele dezvoltate în proiectul STIT și să le folosească pentru a-și îmbunătăți abilitățile profesionale.

La încheierea evenimentului, feedback-ul primit a confirmat că proiectul a fost un real succes, reunind părțile interesate relevante pentru a explora pedagogii inovatoare pentru educație incluzivă.

Proiect implementat de 5 organizații din România (Bexley C-level IT), Italia (Asociatie Aforisma, Fllipnet și QZR) și Spania (Fundación Docete Omnes).

Urmăriți pagina proiectului https://stitedu.eu/ pentru a fi la curent cu ultimele noutăți ale proiectului STIT - Smart Tools for Inclusive Teaching in VET (ID proiect 2021-1-IT01-KA220-VET-000029344).

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Bexley C-Level IT

Cauta

Categorii populare