Comunicate de Afaceri

Practica europeana motivatie a cresterii calitatii profesionale in economie si silvicultura

Practica europeana motivatie a cresterii calitatii profesionale in economie si silvicultura.

 

Colegiul Silvic ”Bucovina" a derulat, in perioada iunie – iulie 2021 primele 2 mobilități și în perioada 14 - 26 februarie 2022 ultimele 2 mobilități pentru elevi și în perioada noiembrie 2021 și mai 2022 cele 2 mobilități de jobshadowing pentru profesori în cadrul proiectului Erasmus +, cu titlul „Calitate în economie și silvicultură", număr de referință 2020-1-RO01-KA102-079292.

Scopul proiectului (finantat cu 119.000 euro in perioada 2020-2022) este formarea de competente practice si pedagogice pentru a facilita insertia absolventilor pe piata muncii printr-un sistem educational european. Proiectul se adreseaza unui grup tinta format din 40 de elevi si 12 profesori din invatamantul profesional si tehnic si are in vedere cresterea numarului de absolventi care continua studiile, imbunatatirea randamentului elevilor prin cresterea mediei generale la modulele de specialitate si la examenele de competente profesionale

 Proiectul asigura sprijinirea modernizarii sistemului de invatamant in favoarea elevilor prin schimb de bune practici si cresterea motivatiei necesare pentru o invatare pe tot parcursul vietii.

Cel mai important partener al Colegiului Silvic ”Bucovina" in aceste demersuri este compania Universal Mobility SL alaturi de Viveros Cambil Sl, Proyecto Español, Hotel Abadia, Europueante, Anera Travel, companii care au facut posibila desfasurarea activitatilor pentru elevi.

Beneficiile elevilor se refera la obtinerea certificatului Europass prin care sunt certificate competentele dobandite la nivel european, certificat ce poate conta in viitor la propriul CV, usurand accesul pe piata muncii si demonstrand la o varsta timpurie o experienta la nivel european.

Deosebit de importanta este pentru toti elevii dezvoltarea creativitatii printr-un schimb intercultural bazat pe asemanarile si deosebirile dintre cultura si etnografia statelor participante.

Activitățile de perfecționare au vizat:

- dobândirea de noi metode de predare – invatare - evaluare europene.

- derularea de activitati non-formale pentru cresterea atractivitatii activitatilor edu-catiei formale

- bune practici diversificand procesul instructiv - educativ.

- dezvoltarea competențelor lingvistice, de comunicare, de socializare, de lucru in echipa

- cresterea stimei de sine prin formarea profesionala europeana

- proiectarea de activitati cu accent pe lucrul in echipa

- utilizarea de materiale didactice obtinute in urma mobilitatilor.

Un astfel de mediu intercultural iti revela faptul ca pozitionarea geografica nu inseamna simple coordonate geografice, inseamna secole de influenta culturala, economica, politica, inseamna superstitii comune, temeri si bucurii comune si oricat de multe ziduri ar fi fost inaltate de-a lungul istoriei, acum impartasesc cu drag, celor care doresc sa invete, din experientele lor.

 

(prof Gavra Ana- coordonator proiect)

Social Media
Vezi toate articolele autorului: COLEGIUL SILVIC BUCOVINA

Comentarii

Cauta

Categorii populare