Comunicate de Afaceri

4 aspecte de care sa tii cont cand cauti terenuri de vanzare in Bucuresti

Odata cu vanzarea unui teren, documentatia prevede certificatul de urbanism, actul ce specifica totalitatea elementelor ce caracterizeaza regimul juridic, economic si tehnic al unui teren din Bucuresti, coordonate stabilite in reglementarile de urbanism si amenajarea teritoriului.

<b>1. Incadrarea terenului in intravilan</b>

Prima conditie ce se impune drept fundamentala in posibilitate ridicarii de edificii este ca terenul ce urmeaza a fi vandut este sa fie unul intravilan, mai precis sa nu se afle in circuitul agricol.

Ipoteza comutarii spre acest regim poate fi concretizata doar prin aprobarea unui nou plan de urbanism zonal. In stransa legatura cu acest act ce emana de la consiliile locale din unitatile administrativ-teritoriale, destinatia terenului trebuie sa fie compatibila cu natura constructiei. Documentatia prevede si planurile urbanistice de detaliu, acte ce mentioneaza conditiile de amplasare, dimensionare, conformare si serie edilitara a uneia sau mai multor cladiri aflate pe o parcela de teren.

<b>2. Caile de acces catre teren</b>

Orice proiect residential trebuie sa garanteze obligatoriu posibilitatea accesului pietonal si auto din drumurile publice spre cladire, autorizarile mentionand latimea deschiderii stradale.
Constructia va respecta inclusiv regimul de aliniere la strada, mai precis distanta la care poate fi amplasata o cladire si sa permita retragerile spre vecini.

<b>3. Racordarea terenului la utilitati</b>

Terenul trebuie racordat la utilitati, mai precis energie electrica, gaze, alimentarea cu apa si canalizare. In special in zone emergente, alimentarea cu apa poate fi obtinuta prin intermediul puturilor forate, in timp ce canalizarea este asigurata prin sisteme de fosa septica.

<b>4. Regimul de inaltime</b>

In functie de permisibilitatea solului, a planurilor de urbanism si a influentei lucrarilor asupra vecinitatilor, terenul poate sustine constructii cu un anumit regim de inaltime. Procentul de ocupare a terenului indica suprafata ce poate fi construita la sol. In acelasi timp, coeficientul de utilizare va indica suprafata totala construita desfasurata a tuturor nivelurilor cladirii. Autorizarile pot stabili atat regimul de inaltime a edificiilor, cat si retragerile fata de limita proprietatii.

Asadar, tinand cont de aceste aspecte ce definesc achizitia terenurilor nu ramane decat sa contactati o companie imobiliara de renume precum REGATTA IMOBILIARE, care va ofera oportunitatea de a alege din sute de terenuri de vanzare in Bucuresti - vezi: <b>http://www.regatta.ro/terenuri-vanzare-bucuresti/</b> - din oferta proprie a agentiei, de pe site-ul www.regatta.ro.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Regatta Imobiliare

Comentarii

Cauta

Categorii populare