Comunicate de Afaceri

Importanta atmosferei create in vanzare si inchiriere de spatii comerciale in Bucuresti

Va prezentam impreuna cu agentia imobiliara Regatta cei 3 factori evidentiati de specialistul in marketing J Baker prin care putem crea o atmosfera relaxanta a unui spatiu comercial de vanzare si de inchiriat din Bucuresti in care sa fie indus comportamentul de achizitie.

1. Factorul de ambiental al spatiului comercial

Directionat asupra stimulilor ce influenteaza consumatorul la nivel subconstient – aspecte precum iluminatul, temperatura, muzica si parfumul- vor prelua trasaturile definitorii ale ofertei si ale pietei potrivite pentru activitatea comerciala a afacerii dumneavoastra.
Pentru reglarea luminozitatii spatiilor comerciale se recomanda a fi luate in calcul unghiurile sub care pot fi valorificate marfurile evitandu-se expunerea ce fie nu le evidentiaza, fie nu le flateaza forma sau coloritul, acest lucru fiind important atat in alegerea din ofertele de vanzari, cat si de inchirieri de spatii comerciale in Bucuresti.

Temperatura trebuie ajutata astfel incat sa asigure confortul in orice fel de ipostaze, inclusiv in testarea marfurilor.
Muzica prin care se creeaza atmosfera din spatiul comercial trebuie sa urmeze valorile spirituale ale ofertei acestuia. Spre exemplu Regatta spune ca intr-un magazin de antichitati vom opta pentru muzica clasica sau emblematica altor epoci.
Nu in ultimul rand parfumul ambiental ales trebuie sa inspire confort senzorial, determinand petrecerea in spatiul comercial a unei durate de timp consistente.

2. Factorul design al spatiului comercial

Concentrat in aceeasi masura asupra functionalitatii, cat si asupra armoniei estetice a spatiului, factorul de design are ca principale coordonate cromatica, delimitarea spatiului si mobilierul, toate acestea specifice activitatii dumneavoastra. Acesta este definit atat prin valorile transmise de oferta, cat si prin profilul clientelei careia magazinul se adreseaza. Spre exemplu, in cazul unui magazin de articole sportive, atat paleta de culori folosita cat si decorul vor evoca un stil de viata activ.

Sub acest aspect nu trebuie sa neglijam vitrina, ce reprezinta intaia strategie de promovare a ofertei, dispunerea marfii prin abordari de visual merchadising avand ca scop atragerea trecatorilor spre a vizita magazinul si a-i deveni clienti.

3. Factorul social al spatiului comercial

Potentialii clienti pot fi convinsi inclusiv de curtoazia regasita in atitudinea personalului. Cu toate acestea se recomanda instruirea echipei astfel incat sa ofere vizitatorilor un tratament in care sa combine discretia cu conduita curtenitoare. Pentru a contracara perceptia de spatii intimidante inspirata de magazine, antreprenorii pot prelea abordarea vanzarii impersonale ce presupune conferirea libertatii de miscare si posibilitatea testarii marfii fara asistenta.

Totodata, factorul social poate fi tradus si prin prisma influentei grupurilor de apartenenta sau de aspiratie cu care vizitatorii doresc sa se identifice accesand magazinul. Acest aspect nu este limitat doar la rationamente ce tin de statut, cat si de perceptie asupra propriei imagini, stil, actualitate, mod de viata sau chiar varsta.

Odata ce ati luat in calcul aceste trei repere in formarea identitatii unui proiect retail, nu ramane decat sa cautati un spatiu comercial in Bucuresti, compatibil conceptului gandit.

Pentru a va face o idee completa asupra pietei imobiliare din segmentul comercial, va recomandam categoriile de inchirieri si vanzari de spatii comerciale in Bucuresti de pe site-ul agentiei imobiliare Regatta: <b>http://www.regatta.ro/spatii-comerciale-vanzare/</b> si <b>http://www.regatta.ro/spatii-comerciale-inchiriere/</b>.

Deci atentie la importanta atmosferei create in vanzare si inchiriere de spatii in Bucuresti si spor la treaba!
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Regatta Imobiliare

Comentarii

Cauta

Categorii populare