Comunicate de Afaceri

Philip Kotler despre comertul in magazine

<b>1. Profilul potentialilor clienti:</b>

Tineti cont de comportamentul diferit manifestat la cumparaturi. Spre exemplu, in timp ce femeile au nevoie de spatiu, barbatii nu pun intrebari, ceea ce determina configurarea spatiului comercial pe care doriti sa-l cumparati.

<b>2. Cum arata piata comerciala a afacerii dumneavoastra</b>

Indiferent de segmentul abordat, un spatiu comercial va intampina o paleta complexa de competitori, in special in orasele mari precum Bucuresti, dincolo de canalele alternative de distributie ce indreapta magazinele spre un focus mai mare pe tehnologie.

Pe piata pot fi intalnite atat lanturile globale comerciale, cat si proiecte comerciale locale, exemplu: intr-o zona din Bucuresti, ce pot prelua drept directie noi forme si combinatii de comert cu amanuntul.

<b>3. Dispunerea marfurilor in spatiul dumneavoastra comercial</b>

Dincolo de a crea un mediu atractiv prin strategiile comerciale de visual merchandising si prin alte elemente ce definesc atmosfera de spatiul dumneavoastra comercial, expuneti marfurile intr-o maniera cat mai accesibila, astel incat sa poata fi atinsa si bineinteles, ofertele cele mai tentante sa apara cat mai vizibil. Acordati atentie zonei de trecere, cat si culoarelor ce fac accesibila casa.

<b>4. Varietatea ofertei</b>

Primul pas in delimitarea propriei oferte este alegerea complexitatii ei. Antreprenorii isi pot focaliza eforturile spre obtinerea unor drepturi de exclusivitate la fel cum pot mentine un caracter actual printr-o oferta-surpriza ce se schimba permanent si eventual este anuntata prin evenimente.
In setarea ofertei, Philip Kotler ne sfatuieste sa introducem preturi mai mici pentru anumite produse ce vor deveni astfel „stimulatoare de trafic” sau „lideri de pierdere”.

<b>5. Atentie la servicii</b>

In special in fata amenintarii venite din partea canalelor alternative de comert, spatiile comerciale se concentreaza cat mai mult spre dedicarea unei experiente tentante, fie indreptandu-se spre transformare in concept store, fie prin organizarea de evenimente si petreceri tematice, fie prin introducerea de atractii precum cafenelele.
Kotler ne aminteste importanta unui mix de servicii. Asistenta in vanzari trebuie insotita si de servicii auxiliare, precum cel de valet parking. Nu uitati totodata de serviciile post-cumparare, precum cele de ambalare, personalizare, retus, reparare, etc.

Aceste ponturi va vor usura planficarea afacerii asadar nu va ramane decat sa contactati agentia imobiliara Regatta, ai carei specialisti imobiliari va vor ajuta in gasirea si negocierea unui spatiu comercial de vanzare ( vezi: <b>http://www.regatta.ro/spatii-comerciale-vanzare/</b> ) care sa va favorizeze.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Regatta Imobiliare

Comentarii

Cauta

Categorii populare