Comunicate de Afaceri

159 de cadre didactice din judetele Cluj, Bihor, Mures si Sibiu au fost instruite in didactica disciplinelor din aria curriculara Tehnologii

Casa Corpului Didactic Cluj si SIVECO Romania S.A. deruleaza in perioada septembrie 2010 – mai 2013 proiectul POSDRU/87/1.3./S/58422 ,,Abordari inovative in didactica disciplinelor din aria curriculara Tehnologii”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane - POSDRU 2007-2013.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea competentelor in didactica disciplinelor din aria curriculara Tehnologii a 800 de cadre didactice din invatamantul preuniversitar, din judetele Cluj, Bihor, Sibiu si Mures, printr-un program modern de formare continua.

In primul an de implementare a proiectului s-a obtinut acreditarea programului de formare continua ,,Abordari inovative in didactica disciplinelor din aria curriculara Tehnologii”, cu 89 de ore si 25 de credite transferabile.

Caracterul inovativ al programului de formare consta in:
• Dezvoltarea competentelor de proiectare si organizare a activitatilor didactice specifice fiecarei discipline din aria curriculara Tehnologii; explorarea adecvata a potentialului elevilor; dezvoltarea potentialului creativ al cadrului didactic; identificarea tendintelor inovative necesare dezvoltarii profesionale; utilizarea unei varietati de instrumente de evaluare, pentru realizarea unei evaluari centrate pe elev; valorificarea unei conduite autoreflexive, in vederea ameliorarii activitatii didactice etc.
• Derularea a 81% din program prin intalniri fata in fata, 17% prin sesiuni de tutoriat la distanta, 2% reprezentand evaluarea finala
• Desfasurarea sesiunilor de tutoriat pe portalul proiectului www.aidd-fse.ro, creat special pentru a sustine programul de formare. Pe acest portal, cursantii din toate cele patru judete formeaza o comunitate de invatare in cadrul careia impartasesc resurse si opinii. De asemenea, cadrele didactice care viziteaza portalul pot consulta si utiliza in demersul didactic articolele tematice realizate de formatori pe diverse domenii specifice ariei curriculare Tehnologii.
• Sustinerea cursantilor in procesul de formare prin manualul-suport si CD-ul cu resurse curriculare

Au fost selectati 30 de formatori pentru a desfasura programul de formare, care au beneficiat de instruire in curriculum, iar o parte dintre ei si de certificare a competentelor de formator.

In perioada mai – august 2011 s-a desfasurat prima sesiune a programului de formare, la care au participat 161 de cadre didactice, procentul de promovabilitate la evaluarea finala fiind de 95,65%. Cele 16 locatii – unitati de invatamant din cele 4 judete - in care s-a desfasurat formarea au fost dotate cu laptopuri, multifunctionale si videoproiectoare, necesare bunei desfasurari a activitatilor.

In prezent, este in derulare sesiunea 2 a programului de formare, urmand ca pana la finalul perioadei de implementare a proiectului sa fie instruite toate cele 800 de cadre didactice din grupul tinta.

Persoana de contact: Mariana Buruiana – expert comunicare, Casa Corpului Didactic Cluj, tel. 0748/111.719, email: mariana.buruiana@gmail.com.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: SIVECO Romania

Comentarii

Cauta

Categorii populare