Comunicate de Afaceri

6 pasi esentiali pentru alegerea unui sistem informatic integrat potrivit

Are organizatia mea resursele necesare pentru un proiect de implementare ERP (Enterprise Resource Planning)? Cat de dispusi sunt angajatii sa-si schimbe stilul de lucru? Este solutia la care ne-am gandit cea mai buna?
Acestea sunt doar cateva intrebari la care trebuie gasit raspunsul inainte de a alege o solutie informatica integrata de succes.

Un sistem ERP este nu numai un instrument informational, ci si o modalitate de a transforma o intreaga afacere. Alegerea lui isi va pune amprenta asupra intregii activitati viitoare si de aceea necesita o analiza amanuntita.
“Solutia perfecta pentru alegerea unui ERP este conturarea cu mult mai precauta si mai precisa a cerintelor de catre client (mult prea adesea clientii doresc implementari care sa faca „totul”), intelegerea si evaluarea realista a solutiilor propuse de catre furnizor. Este important ca toate etapele sa fie analizate si aprobate cu toata atentia, pentru ca in lipsa unui proces de control riguros proiectul poate esua cu usurinta” declara Robert Komartin, Senior Director, ERP & BI Business Unit din cadrul SIVECO Romania.
Organizatiile care se decid sa achizitioneze un sistem ERP vor trebui sa aiba in vedere mai multe aspecte. Specialistii SIVECO va dau urmatoarele indrumari:


1. Trebuie sa stiti ce solutie v-ar ajuta cu adevarat
Sistemul ERP trebuie sa se potriveasca perfect nevoilor companiei. Acesta ar trebui sa acopere toate activitatile societatii, de la tipul afacerii, numarul de angajati, fluxurile de business. Daca alegerea nu este facuta corect, apar problemele.

2. Informati-va asupra standardului industriei in care activati
Solutia pe care o alegeti trebuie sa fie compatibila cu cerintele de business, dar in acelasi timp trebuie sa ofere posibilitatea de extindere prin alte module sau functionalitati, pentru a indeplini nevoile viitoare, generate de dezvoltarea afacerii.

3. Adaptati-va solutia la cerintele legislative ale tarii in care activati
Solutia pe care o veti selecta trebuie sa fie de la bun inceput gandita pentru a lua in considerare cerintele (legale, financiare, contabile, de gestiune etc.) la care compania trebuie sa raspunda zilnic.

4. Obtineti informatia potrivita
Nicio decizie nu ar trebui luata inainte de a vedea sistemul la lucru. Pentru a fi siguri de alegerea facuta, demonstratia produsului trebuie inclusa ca pas obligatoriu in procesul de selectie, pentru a vedea produsul la capacitate maxima.

5. Nu puneti pretul pe primul loc
Pretul ramane, fara indoiala, unul dintre cele mai importante criterii, dar o achizitie de aceasta anvergura trebuie facuta cu multa grija, respectand principii ca: maturitatea, si flexibilitatea solutiei si intretinerea pe termen lung. Nimeni nu doreste sa experimenteze pe pielea sa un produs fara garantia unor implementari anterioare si a suportului solid in viitor.

6. Alegeti ce-i mai bun pe piata
Alegerea unui sistem ERP ar trebui sa fie privita ca o decizie de afaceri, nu ca o decizie a departamentului IT. Alegeti un leader care sa se asigure ca produsul indeplineste elementele esentiale, care sunt necesare pentru succesul organizatiei.

Departe de a fi o achizitie facila, alegerea sistemului informatic integrat este un proces strategic cu impact decisiv pentru organizatia dumneavoastra, prin urmare trebuie sa i se acorde intreaga atentie incepand cu nivelul executiv al companiei.


Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are in prezent peste1.100 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se cu precadere organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 125 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume:Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology - EITA, Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: SIVECO Romania

Comentarii

Cauta

Categorii populare