Comunicate de Afaceri

Raportul de Sustenabilitate SIVECO Romania castiga faza nationala a competitiei Deloitte Green Frog Award 2016

Raportul de Sustenabilitate pentru 2015 al SIVECO Romania a castigat etapa nationala a competitiei Deloitte Green Frog Award 2016 - https://www2.deloitte.com/global/en/pages/about-deloitte/articles/green-frog-award.html.

In motivatia acestei nominalizari se spune ca: „progresul semnificativ in ceea ce priveste raportarea, cat si referirile la contextul si la problemele locale, au determinat juriul sa decida ca raportul SIVECO este cel mai bun raport de sustenabilitate inscris in competitia din Romania”.

In calitate de castigator pe plan local, SIVECO s-a calificat automat in etapa regionala, care stabileste ierarhia companiilor cu cele mai bune rapoarte de sustenabilitate din Europa Centrala, cu un impact pozitiv asupra mediului si societatii.

“Suntem deosebit de onorati ca Raportul nostru de Sustenabilitate pentru anul 2015 a fost desemnat castigatorul fazei nationale a competitiei Deloitte Green Frog Award 2016”, a declarat Florin Ilia, Presedinte & Director General SIVECO Romania, “2015 este anul tranzitiei noastre catre ceea ce numim SIVECO 2.0, o organizatie pe model european, cu centre de competenta unice, care si-a revizuit insa fundamental structura, politicile si procedurile interne. Consultarea tuturor categoriilor de stakeholderi, interni si externi, a fost un proces laborios, dar deosebit de folositor. Asa ni s-a clarificat ce trebuie sa schimbam, ce trebuie sa imbunatatim si ce sa pastram. Raportul de Sustenabilitate pentru 2015 este tabloul sintetic al acestei evolutii.”

Green Frog Award este o competitie care urmareste sa identifice si sa recunoasca excelenta in raportarea non-financiara din Europa Centrala, analizand continutul, materialitatea, structura si creativitatea in comunicare, cat si performanta in sustenabilitate si angajamentul strategic al rapoartelor.

Concursul din acest an cuprinde cinci tari din regiune - Romania, Polonia, Cehia, Ungaria si Croatia - si se desfasoara in doua etape, una locala si una regionala. In etapa regionala se califica doar castigatorii locali. Este pentru a doua oara cand Deloitte Romania promoveaza aceasta competitie.

Raportarea datelor non-financiare va deveni obligatorie incepand cu anul 2017 cand intra in vigoare Directiva 2014/95/UE a Parlamentului European privind raportarea informatiilor nefinanciare si de informatii privind diversitatea de catre anumite intreprinderi si grupuri mari.

Respectand o traditie inceputa acum opt ani, SIVECO Romania a publicat si anul acesta, in luna octombrie, Raportul de Sustenabilitate – Creating Software that matters for Sustainability pentru anul 2015.
http://www.siveco.ro/sites/default/files/article_images/SIVECO_Sustainability_Report_2015.pdf

Raportul evidentiaza activitatea companiei pe parcursul anului 2015 din punctul de vedere al masurilor implementate pentru minimizarea impactului negativ si maximizarea celui pozitiv produs de SIVECO in comunitate.

In elaborarea sa, compania a realizat pentru prima data o analiza de materialitate in conformitate cu metodologia internationala de raportare - Global Reporting Initiative (GRI) - G4. Aceasta a vizat identificarea aspectelor relevante pentru SIVECO, printr-un larg proces de consultare a stakeholderilor (partilor interesate).

Validand acest demers, GRI a acordat Materiality Disclosures Service organizational mark (Marca de Materialitate), recunoscand in totalitate, in mod formal si oficial, conformitatea Raportului de Sustenabilitate SIVECO cu recomandarile sale privind acest proces.

In 2016, SIVECO Romania a devenit si membru al comunitatii internationale GOLD Community infiintata de Global Reporting Initiative (GRI).
Aceasta organizatie promoveaza adoptarea si integrarea principiilor dezvoltarii durabile, avand ca membri companii internationale de top din toate domeniile de activitate.
https://www.globalreporting.org/network/GOLDCommunity

Astfel, SIVECO s-a alaturat unei familii internationale de lideri de sustenabilitate, care sprijina in mod concret adoptarea acestui concept.

“Suntem mandri de faptul ca SIVECO s-a alaturat familiei de sustinatori ai GRI GOLD Community si ca putem sa ajutam aceasta echipa in demersurile de a valorifica pe cat mai mult datele rezultate din parcurgerea procesului de raportare a sustenabilitatii”, a declarat Sandra Genee, Senior Coordinator Corporate & Stakeholder Relations la GRI.

In realizarea raportului pentru 2015, SIVECO Romania a beneficiat de sprijinul unui consultant specializat in domeniul consultantei de dezvoltare durabila, INNOVA Project Consulting.

„Noi, cei de la INNOVA, consideram ca pregatirea unui raport de sustenabilitate este o calatorie. Aceasta incepe cu stabilirea unor obiective economice, sociale si de mediu si a unei strategii care sa faciliteze identificarea, intelegerea si gestionarea tuturor acelor aspecte esentiale pentru companie si pentru stakeholderii ei, si se incheie cu raportarea performantelor inregistrate. Ne bucura ca SIVECO Romania a ales sa faca aceasta calatorie alaturi de noi”, spune Mihaela Croitoru, Managing Partner INNOVA Project Consulting.

Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene.

Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice.

De-a lungul celor peste 24 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: SIVECO Romania

Comentarii

Cauta

Categorii populare