Comunicate de Afaceri

Ai un business online si vrei sa cresti vanzarile? Iata de ce ar trebui sa apelezi la optimizarea SEO

Pentru a atinge acest obiectiv, ai nevoie de o strategie de optimizare SEO eficienta, care sa targeteze cat mai bine cuvintele cheie si site-ul tau. Iata cateva strategii de optimizare SEO sustenabile, care vor duce atat la o crestere a vanzarilor, cat si la construirea de brand awareness:

Integreaza optimizarea SEO in strategia generala de marketing online

Multi marketeri fac greseala de a trata optimizarea SEO si marketingul online separat. Pentru ei, SEO este un instrument suplimentar, pe care il folosesc ocazional. In realitatea, optimizarea SEO este o componenta esentiala a marketingului online, care ar trebui integrata eficient si pe termen lung in strategia digitala a unui business.

Vanzarile tale nu pot creste daca strategiile tale de dezvoltare web, creare de continut si social media nu au ca element central optimizarea SEO.

Asigura-te ca tehnicile de optimizare SEO si instrumentele digitale folosite sunt in concordanta cu strategia generala de business

Optimizarea SEO este un instrument de baza in marketingul digital. Drept urmare, trebuie sa te asiguri ca toate tehnicile si instrumentele folosite, precum continutul, optimizarea SEO on page si off page si strategiile social media, sunt in concordanta. Cerceteaza fiecare stadiu al vanzarilor si comportamentul de cumparare si navigare al clientilor, pentru a crea continut cat mai bine targetat si optimizat din punct de vedere SEO. Avand o strategie coerenta, te asiguri ca vizitatorii website-ului beneficiaza de o experienta pozitiva, care ii va determina sa cumpere produsele si serviciile tale, lucru care va duce la cresterea vanzarilor.

Targeteaza cuvinte cheie relevante pentru utilizator

In momentul in care concepi strategia de cuvinte cheie, ia in considerare in primul rand nevoile utilizatorului, tinand cont de comportamentul sau de consumator si de intentiile lui de cumparare.

Este firesc sa iti doresti pozitii favorabile in Google pe anumite cuvinte cheie generale, insa e important sa targetezi si cuvinte cheie folosite de utilizatorii aflati intr-un stadiu mai avansat al procesului de cumparare. Iata cateva exemple de astfel de cuvinte cheie: ”cel mai bun”, ”ieftin”, ”cumpara”, ”cumpara online”, ”cumpara in (locul de unde se face cautarea)”, ”reducere”, “numele brandului” etc.

Iata cateva recomandari de care este bine sa tii cont atunci cand iti construiesti strategia de cuvinte cheie:

  • Evita keyword stuffing-ul – un continut bine optimizat SEO nu inseamna o insiruire nesfarsita de cuvinte cheie. Folosirea excesiva a cuvintelor cheie cu intentia de a manipula motoarele de cautare se numeste “keyword stuffing” si este penalizata de catre Google. Asadar, incearca sa integrezi in mod natural cuvintele cheie intr-un continut relevant si de calitate, gasind un echilibru intre cuvintele cheie si informatiile cu adevarat utile.
  • Analizeaza gradul de utilizare a cuvintelor cheie in URL-uri, titluri de pagina, headinguri, texte de pe pagina si meta taguri. Folosesti cu adevarat cele mai importante si relevante cuvinte cheie?
  • Fii cat se poate de explicit atunci cand vine vorba de caracteristicile produselor si serviciilor tale. Cuvintele cheie bine targetate au o rata de conversie mult mai buna, deoarece exista mai putina competitie si reflecta mai bine nevoile specifice ale utilizatorului.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Adserving iAgency.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare