Comunicate de Afaceri

Obligatiile legale ale firmelor privind arhivarea documentelor

Documentele financiar-contabile trebuie pastrate, potrivit reglementarilor legale in vigoare, pe o perioada de pana la 75 de ani de la crearea lor.

Conform Legii Contabilitații și Ordinului nr. 3512/2008 termenul de pastrare a statelor de salarii este de 50 de ani, in timp ce facturile, registrele de inventar, registrele de casa, bilanțurile, avizele etc trebuie pastrate pe o perioada de 10 ani, cu incepere de la data incheierii exercițiului financiar in cursul caruia au fost intocmite.

Pentru notele de recepție și constatare a diferențelor, bonurile de primire in consignație, chitanțe, dispozițiile de plata/incasare catre casierie, deconturile de cheltuieli, extrasele de cont, Ordinul 3512/2008 prevede o perioada de pastrare de 5 ani, deci dupa cum putem vedea legile in ceea ce priveste arhivarea documentelor sunt destul de stricte. De asemenea dosarele de personal trebuie arhivate pe o perioada de 75 de ani (Legea Arhivelor Naționale). Mai multe despre arhiva electronica si arhivarea documentelor puteti afla de pe www.stefadina.ro/arhivare-electronica

<h2>Ce spun legile despre arhivarea documentelor</h2>

Potrivit dispozițiilor Legii Arhivelor Naționale nr. 16/1996 atat creatorii, cat și deținatorii de documente sunt obligați sa pastreze documentele, pe intreg ciclul lor de viața, in condiții corespunzatoare, protejate impotriva distrugerii, dregradarii, sustragerii și comercializarii in alte condiții decat cele prevazute de lege.

Pentru respectarea condițiilor prevazute de lege, firmele pot alege intre amenajarea unei arhive proprii dotate cu sisteme antiefracție și sisteme de prevenire și stingere a incendiilor care sa asigure protejarea documentelor sau pot opta pentru externalizarea arhivarii documentelor catre o firma specializata in arhivarea documentelor.

<h2>Arhivarea documentelor in formula fizica</h2>

Arhivarea documentelor folosind un serviciu de arhivare fizica asigura, pe langa eliminarea riscurilor asociate pierderii sau degradarii documentelor, reduceri importante ale costurilor de arhivare și eficientizarea activitații de administrare, depozitare și protejare a documentelor pe intreaga durata de viața.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate presa

Comentarii

Cauta

Categorii populare