Comunicate de Afaceri

Octombrie aduce Fest(in) pe Bulevard la Nottara

Festivalul propune doua sectiuni. Prima, cea competitiva, a fost denumita, emblematic pentru anul acesta, \"Mici crize... și electorale\" si va contine spectacole care au ca tema criza, un subiect de maxima actualitate; criza de orice tip: economica, sociala, politica, sexuala sau de identitate, precum și cea electorala, resimțita cu precadere in acest an. A doua sectiune, Bulevardul Comediei, prezinta spectacole de succes, comedii bulevardiere ale unor teatre invitate, precum si o premiera a teatrului gazda. Noul locatar de Eugene Ionesco, spectacolul regizorului Gabor Tompa, este un important eveniment teatral si suntem onorati de intalnirea dintre echipa Teatrului Nottara si doi creatori de mare valoare precum regizorul Gabor Tompa și scenograful Helmut Sturmer.

In cadrul sectiunii competitive intitulate Mici crize...și electorale, care se va desfasura la Sala George Constantin, se vor juca, in fiecare seara, incepand cu ora 21:00, spectacole din Romania, Bulgaria si Cehia. Astfel, vor fi prezentate urmatoarele spectacole: Scene din viața insectelor de Karel Capek, directia de scena: Victor Ioan Frunza; Panica de Mika Myllyaho, in regia lui Theodor-Cristian Popescu; Bob (Fasole) de Elin Rahnev, in regia lui Ljupco Gorgievski; Brad de Craciun la familia Ivanov de AI. I. Vvedenski, in regia lui Andras Urban; Poker Face de Petr Kolecko, in regia Adelei Bițica; Maso (Carne) de Viliam Klimacek, in regia lui Jan Fric. Spectacolul Rapsodie-n roz dupa Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt, in regia lui Alexandru Repan va fi sustinut in afara competitiei.

Si anul acesta Teatrul Nottara a produs un spectacol special pentru festival si anume Poker Face, dupa textul unui dramaturg ceh contemporan. Piesa aduce in prim plan un eveniment important din istoria recenta, Revoluția de catifea - moment care a provocat crize si a schimbat vieți. Autorul Petr Kolecko a fost prezent la premiera pentru presa, care a avut loc in data de 12 iunie 2014.

Pe Bulevardul Comediei, sectiune care se va desfasura in Sala Horia Lovinescu, vor putea fi vazute, de la ora 18:00, productii ale unor teatre din țara și din București, printre care amintim: Titanic vals de Tudor Mușatescu, in regia lui Alexandru Dabija (Teatrul Odeon), Tartuffe sau Impostorul, de J.B.P. Moliere, versiunea scenica și direcția de scena aparținandu-i lui Victor Ioan Frunza (Teatrul Metropolis), Play Shakespeare in regia lui Cristian Pepino (Teatrul Tandarica) , precum si VICTOR‘ia (opus 1), un spectacol de teatru muzical francez (Compania teatrala Petits Batons Production).

In ultima seara a festivalului, tot pe scena mare a teatrului, Marius Mihalache si invitatii sai vor sustine un spectaculos concert.

Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc pe data de 11 octombrie 2014, cu un eveniment stradal inedit, un happening prin care trecatorii vor fi invitați sa devina spectatori.

Pe toata perioada manifestarii Teatrul Nottara va gazdui si alte evenimente conexe. Va continua proiectul Spectacolul incepe cu o lectura, inițiat de regizorii Mihai Lungeanu și Alexandru Mazgareanu, la care vor participa studenti ai UNATC, in colaborare cu actorii teatrului. Cei doi regizori vor realiza trei spectacole-lectura, bazate pe textele unor comedii de bulevard.
De asemenea, vor fi organizate colocvii pe temele: Critica de teatru, Scenografia - intre arte plastice și teatru precum si Regia de teatru. Vor fi invitați regizorii: Victor Ioan Frunza, Gabor Tompa, Alexandru Dabija, care au spectacole in festival, precum si Vlad Massaci, Cristi Juncu, Theodor-Cristian Popescu si alti creatori, care au realizat montari de succes la Nottara de-a lungul timpului. Accesul la colovii si la spectacolele-lectura este liber.

Ziarul festivalului, realizat in colaborare cu UNATC si cu Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii din Bucuresti va avea trei editii si va fi distribuit gratuit pe tot parcursul evenimentului.

Promovarea manifestarii se va face pe site-ul dedicat acesteia, www.festinpebulevard.ro, pe pagina de Facebook a Teatrului (unde se vor organiza concursuri prin care se pot caștiga invitații la spectacolele din festival) si cu ajutorul partenerilor media.

Pentru spectacolele din Fest(in) pe Bulevard, biletele vor putea fi achizitionate, incepand cu data de 25 august, de la Agentia de bilete (din B-dul Magheru nr. 20, telefon: 021.317.41.01), deschisa zilnic, intre orele 10.00 -20.00 si pe site-ul www.eventim.ro, dupa data de 1 august.
Va asteptam cu drag la un nou Fest(in) cultural pe Bulevardul Magheru!
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Teatrul Nottara

Comentarii

Cauta

Categorii populare