Comunicate de Afaceri

Cum iti optimizezi site-ul pentru motoarele de cautare

Procesul de constructie a website-ului nu se refera doar la arhitectura acestuia si la interfata pe care o primeste, ci si la felul in care informatiile sunt structurate si optimizate pentru motoarele de cautare. In acest sens, strategia de SEO on-site este esentiala, ea reprezentand piatra de temelie pentru optimizarea off-site si pentru promovarea organizatiei prin social media. Agentia interactiva Limonade oferta cateva sfaturi utile despre cum sa faceti SEO pentru site-ul vostru.

In cazul in care organizatia nu are resurse financiare suficiente pentru a investi intr-o strategie de SEO completa, exista cateva modalitati prin care aceasta isi poate optimiza continutul, fara costuri suplimentare si intr-un timp relative redus.

Afla care sunt recomandarile obligatorii de care trebuie sa tii cont in strategia de optimizare on-site si implementeaza-le cat mai curand!

1.Continut original si relevant

Aplicabila mai ales in cazul site-urilor de continut, aceasta regula trebuie respectata in egala masura si de catre paginile web de prezentare, publicitate etc. Conform celor mai recente update-uri ale algoritmilor Google, continutul duplicat, lipsit de originalitate si care nu trezeste interesul utilizatorilor de Internet este sanctionat de catre motorul de cautare si plasat intr-o pozitie mult inferioara in SERPS (Search Engine Results Pages). De aceea redactarea unui continut original si corect, care serveste nevoilor publicului tinta si aduce informatii relevante este fundamentala pentru plasarea favorabila a unui website in paginile de rezultate oferite de Google.

2.Alege titlul potrivit!

Fie ca este vorba despre titlul unui articol sau de titlul unei pagini sau al unei categorii, acesta trebuie sa fie concis, simplu, cat mai scurt si sa sintetizeze perfect continutul articolului, respective tematica paginii/categoriei in cauza. Pentru ca un titlu sa fie optimizat, acesta trebuie sa contina cuvantul cheie definitoriu pentru respectiva tema.

3.Stabileste cuvintele cheie

Unul dintre cele mai importante aspect ale strategiei de SEO on-site, cuvintele cheie trebuie clar definite si stabilite, astfel incat sa poata crea identitatea articolului si a paginii respective, urmand ca acestea sa fie indexate de Google. Altfel spus, stabilirea cuvintelor cheie este cruciala, deoarece ele sunt cele care ii furnizeaza motorului de cautare informatii despre continutul paginii web care urmeaza a fi indexata.

In mod practic, cuvintele cheie sunt reprezentate de sintagme, si nu de simpli termeni de sine statatori, deoarece in forma singular, acestia ar putea fi prea generali pentru o indexare corecta si eficienta a continutului. De asemenea, este esential sa existe o concordanta intre cuvintele cheie din continutul paginii si cele aflate in title-ul acesteia.

4.Meta descrierea potrivita

Meta descrierea este textul vizibil pe motorul de cautare in pagina de rezultate, care descrie fie tema unui articol, fie tematica unei pagini. Este important ca meta descrierea sa fie redactata corect, concis sis a contina cuvinte cheie din doua motive:

a) Oferind informatii concrete, meta descrierea este cea care determina utilizatorul sa acceseze o resursa web menita sa raspunda nevoii sale de informare.

b) Meta descrierea optimizata este esentiala pentru pozitionarea in SERPS a paginii web.

5.Link building in paginile site-ului

Inserarea de link-uri interne este la fel de importanta ca link building-ul extern. In scopul optimizarii continutului, link-urile trebuie inserate pe sintagme, si nu pe cuvinte de sine statatoare si nu in ultimul rand, acestea trebuie sa faca trimitere catre o informatie cat mai asemanatoare cu cea pe care sunt inserate. Nici in acest caz nu este recomandat abuzul, fiind necesar ca numarul link-urilor sa fie proportional cu marimea textului.

Pentru ca un site sa fie relevant pentru Google si sa aiba o pozitionare favorabila in SERPS, trebuie sa indeplineasca toate aceste conditii ale optimizarii on-site. Odata ce aceasta strategie va fi implementata, rezultatele vor incepe sa devina vizibile in decurs de aproximativ o luna sau doua. Depinde de profilul siteului si de domeniul pe care il abordeaza.

Aplica aceste reguli pentru a optimiza site-ul pentru motoarele de cautare. Daca vrei totusi o strategie bine pusa la punct, apeleaza la o agentie specializata in marketing online si optimizare SEO. Agentia Limonade ofera servicii profesionale de SEO si promovare online.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Limonade

Comentarii

Cauta

Categorii populare