Comunicate de Afaceri

Portbebeurile - accesoriile care le ajuta pe mamici sa isi transporte bebelusii in mod confortabil

. Nu orice se gasește in magazine este sigur și sanatos, așa ca trebuie neaparat sa țineți cont de criteriile de mai jos atunci cand alegeți un astfel de sistem.
Indiferent daca optați pentru un wrap (un șal lung care se infașoara dupa o anumita schema), un sling (o bucata din material textil care se pune oblic in jurul trunchiului parintelui și partea dintre umar și șoldul opus susține copilul), un mei-tai (o bucata de material care se innoada in jurul taliei celui care poarta copilul și are doua bretele care se fixeaza in spate) sau un SSC (soft-structured carrier, adica marsupiu sau portbebe), sistemul de purtat trebuie sa indeplineasca urmatoarele condiții:

Iți permite sa-l ții pe cel mic in poziția M sau poziția broscuței: in aceasta poziție, genunchii copilașului sunt poziționați mai sus decat fundulețul, iar piciorușele sunt departate și formeaza un unghi de 90°. Aceasta poziție anatomica este ideala pentru a susține coloana copilului care este in forma de C, forma care se va transforma intr-un S in jurul varstei de un an, atunci cand copilul devine biped.
Este fabricat dintr-un material ferm care sa poata susține coloana ca un bandaj. Mai mult, materialul trebuie sa fie moale, dar ferm, sa se muleze pe coloana fara a apasa, dar sa fie ferm si intins pentru ca forțele de greutate sa se descompuna. Sunt de preferat materialele naturale, fara elastan sau alte materiale sintetice. Ideal este sa gasiți un sistem de purtat din materiale vopsite cu vopseluri non-toxice.
Are un suport bun pentru cap și gat: pentru bebelușii prematuri și pentru cei care obișnuiesc sa adoarma intr-un portbebe este foarte important sa aiba un bun suport de ținut capul. Daca simți ca trebuie sa ii susții gatul copilașului atunci cand il porți inseamna ca nu ai ales un sistem bun.
Poate fi ajustabil atat pentru adult, cat și pentru copil. Copilul va crește și se va ingreuna așa ca ai nevoie de un sistem pe care il poți strange sau relaxa cand e cazul, mai ales cand ambii parinți il folosesc și intre ei exista diferențe de inalțime sau greutate. Mai mult, copiii purtați prea jos, sub talie, pot fi expuși la pericolul de displazie de șold din cauza presiunii exercitate de picioarele care li se mișca cu fiecare pas pe care il face parintele.
Iți permite sa porți copilul atat in fața, cat și in spate: cat timp e bebeluș și nu iși ține bine capul sau nu sta singur in funduleț, cel mic poate sta in fața. Apoi, el poate fi purtat și in spate, ca un rucsacel. Iți va fi mai ușor sa il cari in spate dupa ce va “implini” 9 kilograme.
Nu are opțiunea de a purta copilul cu fața in exterior. Alege un sistem de purtare care ii permite copilului tau sa fie poziționat cu fața inspre tine, și nu cu fața inspre ceilalți. Nu numai ca un carrier in care copilul sta cu spatele la tine nu susține poziția picioarelor intr-un unghi de 90 grade, dar poate exista și pericolul suprastimularii celui mic deoarece el este expus la tot ceea ce vezi tu și nu are opțiunea de a se ascunde la mama. Nici somnul nu-i este ușor unui copil care mai mult se chinuie atunci cand este poziționat cu fața inspre exterior.
Distribuie greutatea copilului in mod corect: parintelui ii va fi foarte greu daca nu alege un portbebe care sa distribuie greutatea copilului corect, pe tot corpul, și nu doar pe picioare sau pe spate. Daca acuzi dureri de coloana inseamna ca nu ai poziționat corect copilul sau ca portbebe-ul de aici http://www.digitalpr.ro/comunicate-de-presa-administratie-publica/vreti-sa-il-purtati-peste-tot-cu-dumneavoastra-investiti-inteligent-intr-un-port-bebe-de-la-ilbambino/ nu este corect confecționat. Bretelele și centura trebuie sa fie late, cu burete și confortabile, și nu trebuie sa te raneasca sau sa lase urme pe piele. Chiar și parinții care acuza dureri de spate iși pot purta copiii, dar aceștia trebuie sa fie atenți ca sistemul de purtare ales sa indeplineasca toate condițiile de mai sus și sa se asigure ca toate elementele sunt reglate corect, conform specificațiilor produsului.

Nu uita! Cel mai important este sa eviți din start sistemele de purtare care recomanda poziția cu fața copilului spre exterior! Acestea nu susțin capul, umerii, coloana și genunchii copilului, deci nu prezinta poziții anatomice care sa ii permita celui mic sa-și dezvolte corect musculatura.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Public Comunication

Comentarii

Cauta

Categorii populare